Στίβος

Ελληνικός θρίαμβος στο επί κοντώ με χρυσή Στεφανίδη και ασημένια Κυριακόπουλου!

Η κορυφή της Ευρώπης ανήκει στην Ελλάδα! Στον τελικό του επί κοντώ στο Βερολίνο, η Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου πήραν το χρυσό και το ασημένιο μετάλλιο αντίστοιχα!

Η κορυφή της Ευρώπης είναι ελληνική!

Οι δύο πρώτες θέσεις στον τελικό του επί κοντώ στις γυναίκες στο Βερολίνο ανήκουν στις Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου.

Η πρώτη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο ξεπερνώντας τα 4,85 σε τρεις προσπάθειες, που αποτελεί και νέο ρεκόρ αγώνων και ισοφάριση της καλύτερης φετινής επίδοσης της πρωταθλήτριας Ευρώπης του 2014 και φαβορί του αποψινού αγώνα, Αντζέλικα Σιντόροβα, ενώ η δεύτερη έμεινε στα 4,80 στην πρώτη της προσπάθεια (αφού είχε τρεις άκυρες στα 4,85), σημειώνοντας την καλύτερη φετινή της επίδοση.

Ετσι, η Στεφανίδη υπερασπίστηκε τον τίτλο της απο το το 2016 στο Αμστερνταμ, ενώ η 32χρονη σταρ πήρε το δεύτερο μετάλλιο στην καριέρα της μετά το χάλκινο του 2012 στο Ελσίνκι στην τέταρτη συμμετοχή της σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Μάλιστα, η Στεφανίδη έγινε η μοναδική αθλήτρια επί κοντώ στην ιστορία που υπερασπίζεται τον τίτλο της σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ξεπερνώντας ακόμα και την Ελενα Ισινμπάγεβα, που κατέκτησε μόνο τη διοργάνωση του 2006 στο Γκέτεμποργκ, ενώ παρέμεινε αήττητη στον ανοιχτό στίβο από το 2016.





Το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Βρετανίδα, Χόλι Μπράντσο, η οποία σταμάτησε στα 4,75.

Δυστυχώς, η τρίτη Ελληνίδα που συμμετείχε στον τελικό, η Ελένη Πόλακ, δεν τα κατάφερε, καθώς δεν ξεπέρασε τα 4,30 στις τρεις προσπάθειες που επιχείρησε και πήρε τη 12η θέση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x