Στίβος

Έμεινε 9ος ο Τεντόγλου

Στην 9η θέση έμεινε ο Μίλτος Τεντόγλου στον τελικό του μήκους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Τα δύο πρώτα άκυρα άλματα του Μίλτου Τεντόγλου του στέρησαν τη δυνατότητα για ένα καλύτερο πλασάρισμα στον τελικό του μήκους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Ο Έλληνας πρωταθλητής για μόλις εννέα εκατοστά έχασε την ευκαιρία να μπει στην πρώτη 8άδα του τελικού του μήκους. Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι έκανε εξαιρετικές προσπάθειες στα δυο πρώτα άλματα αλλά πατώντας ελαφριά τη γραμμή ακυρώθηκε. Αυτό δεν τον πτόησε όμως καθώς στην τρίτη και τελευταία του προσπάθεια έκανε 7,82 (το ατομικό του ρεκόρ 7,95) που τον έφερνε στην 8η θέση (άρα θα είχε δικαίωμα να συνεχίσει έχοντας άλλα δύο άλματα) έζησε ένα θρίλερ δίχως χάπι εντ!

Ο Τεντόγλου περίμενε τις προσπάθειες 10 αθλητών για να μάθει αν θα μπει στην 8άδα. Ο ένας μετά τον άλλο έμεναν πίσω από τον Έλληνα αθλητή αλλά ο τελευταίος Μανιόνγκα που είχε επίσης δυο άκυρα στην τελευταία του προσπάθεια πήδηξε 8,33 παίρνοντας όχι μόνο τη θέση του Τεντόγλου αλλά και την πρώτη μέχρι εκείνη την ώρα θέση.

«Το είπα στον κόουτς ότι ‘αποκλείστηκα’ καθώς δεν πίστευα ότι ο Μανιόνγκα θα έμενε εκτός», είπε εμφανώς απογοητευμένος ο Τεντόγλου στη μικτή ζώνη προσπαθώντας να ξεπεράσει το άκυρο πρώτο άλμα: «ήταν καλό άλμα και βγήκε για τόσο λίγο άκυρο… Δεν ξέρω δε μου βγήκε ο αγώνας».


Όσον αφορά τη μάχη για το χρυσό, στα υπόλοιπα άλματα έγινε φοβερός αγώνας μεταξύ των Χουάν Μιγκέλ Ετσεβερία (Κούβα), Λουβό Μανιόνγκα (ν. Αφρική) Μαρκίς Ντέντι (ΗΠΑ).

Ο Κουβανός πήρε την πρώτη θέση με 8.46, ο Μανιόνγκα είχε 8.46 (και δύο τεράστια άλματα άκυρα για πολύ λίγο) ενώ ο Ντέντι είχε 8.42!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x