Στίβος

Εμμανουηλίδου και Καριοφύλλης στον τελικό των 200μ.

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου και ο Γιάννης Καριοφύλλης προκρίθηκαν στον τελικό των 200 μέτρων, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στίβου κάτω των 23 ετών.

Διπλή πρόκριση σε τελικό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου κάτω των 23 ετών, που ολοκληρώνεται σήμερα (16/7) στο Έσπο της Φινλανδίας!

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου και ο Γιάννης Καριοφύλλης προκρίθηκαν στον τελικό των 200 μέτρων. Η Εμμανουηλίδου τερμάτισε δεύτερη στην δεύτερη ημιτελική σειρά του αγωνίσματος με επίδοση 23.61 και πήρε ένα από τα απευθείας «εισιτήρια» για τον απόγευματινό (17:40) τελικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον τελικό προκρίθηκαν οι πρώτες τρεις αθλήτριες από κάθε μια από τις δύο ημιτελικές σειρές και οι δύο καλύτεροι χρόνοι. Η 20χρονη πρωταθλήτρια έχει εφετινό και ατομικό ρεκόρ 22.85, ενώ, για την ιστορία, ταχύτερη στην δεύτερη ημιτελική σειρά ήταν η Γερμανίδα Ταλέα Πρέπενς με 23.51.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών, ο Καριοφύλλης κατετάγη τρίτος στην δεύτερη ημιτελική σειρά με 21.29 και πήρε και αυτός το απευθείας «εισιτήριο» για τον απογευματινό (17:55) τελικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 20χρονος πρωταθλητής, ο οποίος έχει εφετινό και ατομικό ρεκόρ 20.84, σημείωσε την ίδια επίδοση με τον Ελβετό Τιμοτέ Μουμεντάλερ, με αποτέλεσμα να πάρουν αμφότεροι την απευθείας πρόκριση για τον τελικό. Ταχύτερος στην δεύτερη ημιτελική σειρά του αγωνίσματος ήταν ο Ολλανδός Ραφαέλ Μπουζού με 21.07.

Στο μεταξύ, ο Νίκος Σταμούλης «άνοιξε» το σημερινό πρόγραμμα για τα ελληνικά «χρώματα», καθώς μετείχε στα 10.000 μέτρα, ωστόσο εγκατέλειψε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x