Στίβος

Επιστρέφει στις προπονήσεις η Εμμανουηλίδου

Η Πολυνίκη Εμμαουηλίδου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου Κ23 στα 200 μέτρα και την πέμπτη θέση στην ίδια διοργάνωση στα 100 μέτρα.

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου στάθηκε με αξιώσεις στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων στίβου της Σιλέσια και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου της Βουδαπέστης. Η πρωταθλήτρια των σπριντ αναμένεται να ξεκινήσει το επόμενο διάστημα την προετοιμασία της για τη νέα χρονιά, έχοντας θέσει ξανά υψηλούς στόχους.

«Ο κλειστός δεν είναι στο πλάνο μας. Σίγουρα, θα κάνει κάποιους αγώνες, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τους αγώνες του ανοιχτού, ωστόσο όχι με πρόθεση το Παγκόσμιο στη Γλασκώβη. Ο μεγάλος στόχος της χρονιάς είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης, όπου θα διεκδικήσει μια καλή εμφάνιση. Αν έρθει η πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες εννοείται και δεν θα πούμε όχι», τόνισε η προπονήτρια της αθλήτριας, Κατερίνα Αλεξοπούλου.

Η Εμμανουηλίδου έχει ατομικό ρεκόρ στα 100 μέτρα 11.20, ενώ στα 200 έκανε μέσα στο 2023 22.85.

«Θα δούμε για τα δύο αγωνίσματα. Η αλήθεια είναι πως το 200άρι το χαίρεται περισσότερο. Στα 100, χρειάζεται βελτίωση στην εκκίνηση και αυτό είναι κάτι στο οποίο θα δουλέψουμε την επόμενη χρονιά. Η σεζόν φέτος ήταν πολύ μεγάλη κι είχε πολλές απαιτήσεις. Η Πολυνίκη κατάφερε να πετύχει τους στόχους που είχαμε θέσει και να σταθεί με αξιοπρέπεια σε όλες τις διοργανώσεις με τα χρώματα της Εθνικής ομάδας.

Στο φινάλε της σεζόν ήρθε η πρόκριση και για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Δεν είχαμε καν στο μυαλό μας αυτή τη συμμετοχή. Παρόλα, αυτά τα πήγε πολύ καλά», κατέληξε η κ. Αλεξοπούλου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x