Θαλάσσια Σπορ

Ενθουσιασμένη η διεθνής ιστιοπλοϊκή κοινότητα από το «AEGEAN 600»

Μετά τις απονομές των επάθλων, οι αγωνιζόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την ελληνική φιλοξενία, να ανταλλάξουν απόψεις και να ανανεώσουν το ραντεβού τους για την επόμενη διοργάνωση.

Με την Τελετή Απονομής των επάθλων ολοκληρώθηκε ο 2ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Ανοικτής Θαλάσσης «AEGEAN 600». Ιστιοπλόοι που προέρχονταν από περισσότερες από 25 χώρες δήλωσαν ενθουσιασμένοι από το επίπεδο της διοργάνωσης και για τις ιστιοπλοϊκές στιγμές που έζησαν στον πανέμορφο στίβο του Αιγαίου Πελάγους. Οι περισσότεροι εξ αυτών, ήδη, εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για να πάρουν μέρος και στο επόμενο «AEGEAN 600», που θα διεξαχθεί από τις 9 έως τις 15 Ιουλίου 2023.

« Μετά την ολοκλήρωση της διοργάνωσης μπορούμε να πούμε ότι ήταν ένας εκπληκτικός αγώνας με όλα τα στοιχεία της ανοικτής θαλάσσης. Περιείχε όλο το φάσμα των εντάσεων του αέρα, συνεχείς εναλλαγές πορείας και τακτικής ανάμεσα στα νησιά, κάτι που απαιτεί ναυτοσύνη και ικανότητα ναυτιλίας. Όλα αυτά αποτέλεσαν ένα δώρο από τον θεό της θάλασσας, Ποσειδώνα, στους ιστιοπλόους», δήλωσε ο Ιωάννης Μαραγκουδάκης, πρόεδρος του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης, ο οποίος ήταν ο διοργανωτής όμιλος.

Η φετινή, δεύτερη διοργάνωση του «AEGEAN 600», απέδειξε ότι ο αγώνας συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων παγκοσμίως αγώνων ανοικτής θαλάσσης. Αυτό αποδεικνύεται και από τη συμμετοχή σκαφών που έχουν πρωταγωνιστήσει σε ιστιοπλοϊκές διοργανώσεις σε διάφορες χώρες του κόσμου.

«Είμαι πραγματικά ευτυχής που έλαβα μέρος σ’ αυτόν τον αγώνα. Είναι η δεύτερη φορά που συμμετέχω στον αγώνα και τον τοποθετώ ανάμεσα από τους καλύτερους αγώνες 600ν.μ. Συνιστώ στον κάθε ιστιοπλόο να πάρει μέρος», δήλωσε, κατά τη διάρκεια των απονομών, ο Γκράγκο Στιμπφλ, ιδιοκτήτης και κυβερνήτης του ιταλικού «Hagar V» που ήταν ο νικητής του «AEGEAN 600».

Ανάλογες ήταν και οι δηλώσεις του Αντριάν Κέλλερ του ιδιοκτήτη του καταμαράν «Allegra», που αναδείχθηκε πρώτο στην κατηγορία Mocra «Ο αγώνας του «AEGEAN 600» δεν έχε τίποτα να ζηλέψει από τους μεγαλύτερους αγώνες στον κόσμο. Ήταν όλα τέλεια και θα γίνω ο πρεσβευτής σας στη διάδοση του αγώνα σε όλο τον κόσμο».

Μετά τις απονομές των επάθλων, οι αγωνιζόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την ελληνική φιλοξενία, να ανταλλάξουν απόψεις για τον αγώνα και να ανανεώσουν το ραντεβού τους για την επόμενη διοργάνωση.

Ενθουσιασμένη η \ιστιοπλοϊκή κοινότητα από το «AEGEAN 600»

Ενθουσιασμένη η \ιστιοπλοϊκή κοινότητα από το «AEGEAN 600»

Ενθουσιασμένη η \ιστιοπλοϊκή κοινότητα από το «AEGEAN 600»

Ενθουσιασμένη η \ιστιοπλοϊκή κοινότητα από το «AEGEAN 600»

Ενθουσιασμένη η \ιστιοπλοϊκή κοινότητα από το «AEGEAN 600»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x