Κολύμβηση

Επέστρεψαν με χαμόγελα Πλατανιώτη και Μαλκογεώργου

Επέστρεψαν θριαμβεύτριες και με εισιτήριο για Παρίσι οι Πλατανιώτη και Μαλκογεώργου.

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη και η Σοφία Μαλκογεώργου επέστρεψαν από την Ντόχα και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης με το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ανά χείρας. Οι δύο αθλήτριες ήταν έκτες στο ελεύθερο ντουέτο και έκλεισαν θέση για το Παρίσι, ενώ η πρώτη είχε στο στήθος της το χρυσό και το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε στην καλλιτεχνική κολύμβηση.

«Είμαι 20 χρόνια στο άθλημα, δουλεύω πολύ σκληρά. Τα τελευταία δύο χρόνια είχα στόχο το χρυσό. Πέρσι δεν τα κατάφερα, αλλά φέτος δεν υπήρχε περίπτωση να το αφήσω έτσι. Χαίρομαι πολύ που τα καταφέραμε μαζί με τη φίλη μου, τη Σοφία. Είναι τιμή για μένα να συμμετέχω στους Ολυμπιακούς για 4η φορά. Ήταν δύσκολος ο αγώνας, δεν είχαμε δουλέψει τόσο πολύ το ντουέτο, αλλά πήγαν όλα όπως έπρεπε και θα είμαστε στο Παρίσι. Το "σκέφτομαι να τα παρατήσω" το έχει σκεφτεί νομίζω κάθε αθλητής. Κάθε αποτυχία μου με έκανε πιο δυνατή. Πέρυσι που έχασα το μετάλλιο στη Φουκουόκα είπα στην προπονήτριά μου θα πάω στην Ντόχα να πάρω το χρυσό», ανέφερε η Πλατανιώτη.

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη, πολύ περήφανη που πετύχαμε κάτι πολύ μεγάλο. Μας περιμένει πολλή δουλειά για να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες», ανέφερε η Μαλκογεώργου.

Τις αθλήτριες υποδέχτηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης. «Στα πρόσωπα της Ευαγγελίας και της Σοφίας συμπυκνώνεται η ομορφιά και η δύναμη του αθλητισμού. Είμαστε περήφανοι, συγκινημένοι, πιστεύουμε σε σας και στα άλλα παιδιά που αγωνίζονται. Ο ελληνικός αθλητισμός μπορεί να πάει πολύ ψηλά», επισήμανε.



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x