Γενικά

Επτά ελληνικές συμμετοχές σε Παγκόσμια κύπελλα ξίφους μονομαχίας μεταξύ 10-12/2

Το Τορίνο θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο ξίφους ασκήσεως ανδρών/γυναικών και η Βαρκελώνη της Ισπανίας θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο ξίφους μονομαχίας γυναικών.

Η χώρα μας θα δώσει το «παρών» στο Τορίνο και στο Παγκόσμιο Κύπελλο ξίφους ασκήσεως ανδρών/γυναικών με δύο άνδρες, τους Νίκο Κοντοχριστόπουλο (ΑΟΞ Αιγάλεω) και Γιώργο Μανώλικα (ΑΞΙΑ), όπως και τρεις αθλήτριες, τις Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου (ΑΟΞ Αιγάλεω), Μαρία Χαλδαίου (ΑΞΙΑ) και Σταυρίνα Γαρυφάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω).

Ο προκριματικός γύρος των γυναικών θα διεξαχθεί την Παρασκευή και των ανδρών το Σάββατο. Ο στόχος των ξιφομάχων είναι η εξασφάλιση θέσης στο ταμπλό των «64» σε άνδρες και γυναίκες, τα οποία θα διεξαχθούν ταυτόχρονα την Κυριακή.

Στο «μικρό Παρίσι» της Ιταλίας θα βρεθούν συνολικά 227 άνδρες και 177 γυναίκες, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγονται και οι κορυφαίοι του κόσμου στο ξίφος ασκήσεως. Τους Χαλδαίου και Μανώλικα συνοδεύει ο προπονητής τους, Κωνσταντίνος Αδάσης.

Στη Βαρκελώνη θα αγωνιστούν από την άλλη στο Παγκόσμιο Κύπελλο ξίφους μονομαχίας γυναικών η Νικόλ Χατζησαράντου (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) και η Ελευθερία Μιμιγιάννη (ΑΣΑΟ). Οι δύο Ελληνίδες θα πάρουν θέση στην πίστα για τον προκριματικό γύρο την Παρασκευή με πρώτο στόχο την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό. Συνολικά, στον αγώνα έχουν δηλωθεί 300 αθλήτριες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x