Στίβος

Αισιοδοξία και χαμόγελα στην αναχώρηση της Εθνικής στίβου

Το 19ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου αρχίζει το Σάββατο στη Βουδαπέστη κι οι Έλληνες πρωταθλητές και πρωταθλήτριες δήλωσαν έτοιμοι για διάκριση κατά την αναχώρησή τους για την ουγγρική πρωτεύουσα.

Η Κατερίνα Στεφανίδη μπορεί φέτος να μην έχει κυμανθεί σε επιδόσεις ανάλογες των δυνατοτήτων της, παρόλα αυτά παραμένει αισιόδοξη για την παρουσία της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου της Βουδαπέστης.

«Ο βασικός μου στόχος είναι να κάνω φετινό ρεκόρ, να κάνω το καλύτερο δυνατό. Είναι χαμηλό το στάνταρ μου, καθώς φέτος έχω κάνει 4,62. Θέλω στον τελικό του επί κοντώ να συνεχίσω να πηδάω μέχρι να ελπίζω πως δεν έχουν μείνει πολλές αθλήτριες. Το σημαντικό για εμένα είναι να μπω και να κάνω αυτό που κάνω εδώ και καιρό στην προπόνηση.

Το επίπεδο στο αγώνισμα είναι αρκετά ανεβασμένο σε σχέση με το βάθος του. Υπάρχουν τουλάχιστον οκτώ κοπέλες που θα μπορούσαν να κάνουν 4,80 και να κερδίσουν μετάλλιο.Αν μου βγει αυτό που βλέπω στην προπόνηση, ναι θα μπορούσα να ανέβω στο βάθρο, ωστόσο δεν πάω με αυτή τη σκέψη, πάω με στόχο να κάνω το καλύτερο δυνατό», τόνισε η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2017 και «χάλκινη» το 2019.

Μετρημένη στις δηλώσεις της ήταν η περυσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 20 και 35χλμ. βάδην, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη. «Πέμπτη συμμετοχή σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, αισθάνομαι έτοιμη και θα διεκδικήσω ό,τι καλύτερο μπορώ. Πάντα είναι μια καινούργια εμπειρία για εμένα, ο συναγωνισμός θα είναι μεγάλος, ωστόσο αισθάνομαι έτοιμη», είπε η τέταρτη στα 35χλμ. βάδην στην περυσινή διοργάνωση.

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη για τη δεύτερη συμμετοχή μου σε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Θέλω να το απολαύσω και να ευχαριστηθώ τον αγώνα μου. Πιστεύω πως τα πράγματα θα έρθουν όπως τα περιμένω», είπε, από την πλευρά της, η πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό, Ελίνα Τζένγκο.

Στη Βουδαπέστη θα ταξιδέψουν από το Σομπατέλι την ίδια μέρα οι σφυροβόλοι Μιχάλης Αναστασάκης, Χρήστος Φραντζεσκάκης, Κώστας Ζάλτος και Σταματία Σκαρβέλη, οι οποίοι ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους.

Οι Μίλτος Τεντόγλου, Εμμανουήλ Καραλής, Πολυνίκη Εμμανουηλίδου, Παναγιώτα Δόση και Τατιάνα Γκούσιν θα ταξιδέψουν για την ουγγρική πρωτεύουσα το ερχόμενο Σάββατο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x