Γενικά

Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Σούμο: Φινάλε με 10 μετάλλια για την Ελλάδα

Περισσότεροι από 400 αθλητές προερχόμενοι από 15 διαφορετικές χώρες πήραν μέρος στη διοργάνωση και απόλαυσαν τις ομορφιές της Ελλάδας και της πανέμορφης πόλης του Κορινθιακού Κόλπου.

Ολοκληρώθηκαν με απόλυτη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία στο Λουτράκι τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Σούμο Ανδρών- Γυναικών, Κ23 και Κ21.

Άξια συγχαρητηρίων η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σούμο που έγραψε ιστορία, καθώς έγινε η πρώτη ομοσπονδία που ανέλαβε διεθνή διοργάνωση μόλις στους 16 μήνες ζωής της.

Περισσότεροι από 400 αθλητές προερχόμενοι από 15 διαφορετικές χώρες πήραν μέρος στη διοργάνωση και απόλαυσαν τις ομορφιές της Ελλάδας και της πανέμορφης πόλης του Κορινθιακού Κόλπου.

Η ελληνική αποστολή με 10 μετάλλια, εκ των οποίων το πρώτο χρυσό στην ιστορία της Ομοσπονδίας, με τον Θόδωρο Μιχαηλίδη στα 115 κιλά του Κ23, έκανε μία ιδανική αρχή για το άθλημα που με το "καλημέρα" έδειξε ότι έχει σπουδαίο παρόν και λαμπρό μέλλον.

"Είμαστε υπερήφανοι για το οργανωτικό και αγωνιστικό επίπεδο της Ελλάδας"


Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σούμο (ΠΟΣ) Γρηγόρης Παπαδόπουλος έκανε τον αγωνιστικό και οργανωτικό απολογισμό του event:
"Μετά από ένα γεμάτο τριήμερο δράσης με περισσότερους από 400 αθλητές από 15 χώρες, δεχθήκαμε τα συγχαρητήρια από όλες τις αποστολές για την άψογη διοργάνωση.
Είμαστε υπερήφανοι που η Ομοσπονδία μας παρά τους 16 μήνες ζωής της διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία ένα απαιτητικό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, ξεπεράσαμε κάθε προσδοκία με την κατάκτηση 10 μεταλλίων, ενώ πολλοί αθλητές μας πλασαρίστηκαν σε πολύ καλές θέσεις. Συνολικά η ελληνική ομάδα έκανε μεγάλη υπέρβαση, καθώς οι αγώνες κατα γενική ομολογία ήταν πολύ υψηλού επιπέδου.
Αυτό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αποτελεί μια ισχυρή παρακαταθήκη για τη νεοσύστατη Πανελλήνια Ομοσπονδία Σούμο και μία ισχυρή αφετηρία για το μέλλον και την ανάπτυξη του αθλήματος στη χώρα".

Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο προ των πυλών...


Οι αγωνιστικές δραστηριότητες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σούμο μόλις άρχισαν. Το διάστημα 21-23 Ιουνίου στην Πολωνία θα διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 και Κ16 με την ελληνική αποστολή να αποτελείται από 6 αθλητές-τριες, ενώ το διάστημα 6-10 Σεπτεμβρίου στην Πολωνία θα πραγματοποιηθεί το μεγάλο event του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος με την Ελλάδα να κάνει την παρθενική της συμμετοχή ανάμεσα σε 40 χώρες.

Υποψηφιότητα για τα Ευρωπαϊκά του 2026


Η άψογη διοργάνωση των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων στο Λουτράκι και η δυναμική που έχει το ελληνικό Σούμο, έχουν δημιουργήσει ένα πολύ θετικό κλίμα, ώστε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σούμο να αναλάβει στο άμεσο μέλλον και άλλες μεγάλες διοργανώσεις. Συγκεκριμένα στο ΔΣ της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Σούμο που διεξήχθη στο Λουτράκι στο πλαίσιο της διοργάνωσης, ο Πρόεδρος Γρηγόρης Παπαδόπουλος κατέθεσε υποψηφιότητα εκ μέρους της Π.Ο.Σ. για την ανάληψη των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων Κ21, Κ18, Κ16 του 2026.

Σχολή προπονητών Σούμο


Το νέο άθλημα του Σούμο στην Ελλάδα σύντομα θα έχει και πιστοποιημένους προπονητές από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, καθώς έχει προγραμματιστεί σχολή Γ΄ κατηγορίας προπονητών τον Ιούνιο και θα διαρκέσει 6 μήνες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x