Στίβος

Η Ελλάδα πέτυχε τον στόχο της και παρέμεινε στην κορυφαία κατηγορία των Ευρωπαϊκών Αγώνων!

Τον στόχο της παραμονής της στην 1η κατηγορία του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομάδων πέτυχε η Εθνική μας ομάδα, τερματίζοντας στη 13η θέση της ειδικής βαθμολογίας των 16 χωρών.

Την παραμονή της στην κορυφαία κατηγορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ομάδων πέτυχε η Εθνική μας ομάδα!

Μετά και την ολοκλήρωση της τρίτης και τελευταίας ημέρας του Ευρωπαϊκού Αγώνων της Σιλέσιας στην Πολωνία, η «γαλανόλευκη» αποστολή κατέλαβε τη 13η θέση της βαθμολογίας με 256,50 βαθμούς, αφήνοντας πίσω της το Βέλγιο (250β.), την Τουρκία (245β.) και τη Νορβηγία (223β.), με τις τρεις αυτές χώρες να υποβιβάζονται στη Β' κατηγορία.

Το τελευταίο τριήμερο, οι Έλληνες αθλητές έκαναν μεγάλη προσπάθεια σε 37 συνολικά αγωνίσματα, καταφέρνοντας να φέρουν εις πέρας τον μεγάλο στόχο της παραμονής!

Στο σημερινό πρόγραμμα, η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου τερμάτισε στην 3η θέση των 200μ. κάνοντας εντυπωσιακή κούρσα με χρόνο 22:40, επίδοση που αποτελεί την τρίτη καλύτερη όλων των εποχών στον ελληνικό αθλητισμό!



Στην 5η θέση του ακοντισμού τερμάτισε η Ελίνα Τζένγκο, με την αθλήτρια τη bwin να κάνει ρίψη στα 59,40 μέτρα. Εξαιρετικά κύλισε και ο ακοντισμός των ανδρών, εκεί όπου ο Γιάννης Κυριαζής με προσπάθεια στα 79,01μ. κατετάγει στην 5η θέση, με τα ελληνικά «ακόντια» να πρωταγωνιστούν σε αυτή τη διοργάνωση!





Σημαντική διάκριση πέτυχε και η Τατιάνα Γκούσιν στο ύψος γυναικών, με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να ολοκληρώνει τον αγώνα της στην 6η θέση με άλμα στα 1,87μ., δίνοντας σημαντικούς βαθμούς στη χώρα μας να αποφύγει τον υποβιβασμό!



Στα υπόλοιπα αγωνίσματα της ημέρας, ο Αντώνης Μέρλος τερμάτισε 10ος στο ύψος, ενώ στην ίδια θέση ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στα 200μ. ο Γιάννης Γρανιτσιώτης. 11ος στη σφαιροβολία βγήκε ο Οδυσσέας Μουζενίδης, με την Βασιλική Χαϊτίδου να τερματίζει και εκείνη στην 11η θέση στο μήκος. Τέλος, 12η στα 3.000μ. στιπλ αναδείχθηκε η Ισαβέλα Κοτσαχείλη, 16η βγήκε η Δάφνη Λαβασσά στα 1.500μ., ενώ ο Μάριος Αναγνώστου τερμάτισε 15ος στα 5.000μ.



Η τελική βαθμολογία των χωρών:

Ευρωπαϊκό Αγώνων: Έμεινε στην 1η κατηγορία η Ελλάδα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x