Γενικά

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού: Η Γερμανία υπερασπίζεται τους τίτλους της

Η Γερμανία και η Ρουμανία κοντράρονται για τον τίτλο αύριο στις 15:00 ώρα Ελλάδας.

Σε δεύτερο σερί Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης ομαδικού η Γερμανία θα είναι παρούσα και στους δύο τελικούς. Το 2021 στην Κλουζ Ναπόκα είχε κατακτήσει το τρόπαιο σε άνδρες και γυναίκες. Τον ίδιο στόχο έχει και αύριο Κυριακή 16/09 στο Μάλμε, αλλά σίγουρα το έργο της θα είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Πρώτα γιατί στους άνδρες αντιμετωπίζει την οικοδέσποινα Σουηδία, η οποία θέλει μετά από δύο δεκαετίες να επιστρέψει στον ευρωπαϊκό θρόνο ι έχει τη θερμή συμπαράσταση από το κοινό της. Δεύτερον γιατί στις γυναίκες συναντά ξανά τη Ρουμανία, η οποία έχει το κίνητρο να πάρει... ρεβάνς για την ήττα της στον τελικό του 2021.

Η Γερμανία και η Ρουμανία κοντράρονται για τον τίτλο αύριο στις 15:00 ώρα Ελλάδας. Η Γερμανία και η Σουηδία αναμετρώνται στις 18:30. Στο τραπέζι 1 γίνονται και οι δύο τελικοί και θα μεταδοθούν ζωντανά στο διαδίκτυο από την πλατφόρμα του ETTU TV.

Το πρόγραμμα της προτελευταίας ημέρας της κορυφαίας διοργάνωσης έκλεισε με χιλιάδες Σουηδούς φιλάθλους να πανηγυρίζουν στην κερκίδα για την είσοδο στον τελικό. Στη νίκη 3-1 επί της πολύ δυνατής Γαλλίας είδαν αρχικά τον χαρισματικό νεαρό Τρουλς Μέρεγκαρντ να χάνει με 3-0 σετ από τον Φέλιξ Λεμπρούν αλλά η αντίδραση ήταν ιδανική. Ο Ματίας Φαλκ κατέβαλλε με 3-2 σετ τον Αλέξις Λεμπρούν, ο Κρίστιαν Κάρλσον με 3-0 τον Τζουλ Ρολάντ και ο Μέρεγκαρντ με 3-2 τον Αλ. Λεμπρούν από 0-2 πίσω!

Η Γερμανία εντυπωσιάζει και πάλι! Μπορεί να βρίσκεται με τη δεύτερη ομάδα της στο Μάλμε (χωρίς Οβτσάροφ, Κιου και Φρανζίσκα), αλλά κατάφερε να μεγαλώσει το απίστευτο σερί της, που τη θέλει να βρίσκεται συνεχώς στους ευρωπαϊκούς τελικούς από το 2007! Σήμερα είχε τρομερή αντίσταση από την Πορτογαλία, διότι μπορεί ο Μπένεντικτ Ντούντα να ξεπέρασε στο εναρκτήριο παιχνίδι τον Μάρκος Φρέιτας (3-2), αλλά μετά ο Τιάγκο Απολόνια έκανε την έκπληξη κόντρα στον ρέκορντμαν τω ευρωπαϊκών τίτλων Τίμο Μπολ (3-1).

Στη συνέχεια ο Κέι Στούμπερ έκαμψε τον Ζοάο Ζεράλδο από 0-2 πίσω στα σετ, ο Μπολ νίκησε 3-0 τον Φρέιτας και η Γερμανία επικράτησε με 3-1. Η Σουηδία, κυρίαρχη του θεσμού στις δεκαετίες του '80 και του '90, επανεμφανίζεται σε τελικό μετά το 2011. Τότε είχε χάσει από τη Γερμανία, ενώ στον τελευταίο της τίτλο, το 2002 είχε νικήσει εκείνη τη Γερμανία...

Στο ομαδικό γυναικών η Γερμανία όχι απλά υπερασπίζεται τον τίτλο της, αλλά δεν έχει χάσει ούτε επί μέρους ματς έως τώρα σε πέντε αγώνες! Στα ημιτελικά, που προηγήθηκαν χρονικά των ανδρών, τα φαβορί έδειξαν την ανωτερότητά τους. Το νούμερο 1 των αγώνων συνέτριψε με 3-0 την Πορτογαλία. Στη σύνθεσή της έχει τις Νίνα Μίταλχαμ, Χαν Γινγκ, Σαν Σιαονά (αυτές οι τρεις αγωνίστηκαν σήμερα και κατέβαλλαν με συνολικό 9-0 στα σετ τις Σάο Τζενί, Φου Γιου και Ίνες Μάτος αντίστοιχα), Σαμπίνε Γουίντερ και Ανέτ Κάουφμαν.

Το νούμερο 2, η Ρουμανία, απέκλεισε με 3-1 τη Γαλλία. Στο 3-1 σετ της Μπερναντέτ Σοκς επί της Πριτίκα Παβάντε «απάντησε» η Γιουάν Τζια Ναν νικώντας την Ελιζαμπέτα Σαμάρα με το ίδιο σκορ, όμως μετά η Αντίνα Ντιακόνου επιβλήθηκε της Οντρέι Ζαρίφ με 3-1 σετ και η Σοκς με το ίδιο σκορ της Γιουάν. Γερμανία και Ρουμανία έχουν δημιουργήσει μεγάλη παράδοση σε αναμετρήσεις τους για το ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Από το 2013 έως σήμερα αυτή θα είναι η 5η φορά, που Γερμανία και Ρουμανία θα διεκδικήσουν τον τίτλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο ομαδικό γυναικών. Οι προηγούμενες ήταν το 2021, το 2017, το 2015 και το 2013, ενώ είχαν τεθεί αντιμέτωπες σε ανάλογο ματς και το 2002. Αξιοσημείωτο επίσης, ότι αυτός θα είναι ο 6ο σερί τελικός στον θεσμό για τη Ρουμανία και ο η 6η φορά τα τελευταία 12 χρόνια, που βρίσκεται εκεί η Γερμανία. Τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν η Γαλλία και η Πορτογαλία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x