Γενικά

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ U21: Η Παπαδημητρίου αρχίζει την προσπάθειά της στη Ρουμανία

Η Μαλαματένια Παπαδημητρίου συνεχίζει την υπέροχη παράδοση της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης να είναι κάθε χρόνο παρούσα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα για αθλητές και αθλήτριες έως 21 ετών.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ για αθλητές και αθλήτριες έως 21 ετών γίνεται 14-18/09 στην Κλουζ Ναπόκα της Ρουμανίας και περιλαμβάνει όλα τα ατομικά αγωνίσματα. Η Μαλαματένια Παπαδημητρίου συμπεριλήφθηκε στις προσκλήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος αι θα ζήσει νέα και πολύτιμη εμπειρία σε μία προσωπική διαδρομή που ήδη έχει χαρακτηριστεί από πολλές και ποικίλες διεθνείς συμμετοχές.

Στην τεχνική καθοδήγηση θα είναι ο εθνικός ομοσπονδιακός προπονητής των γυναικών, Γιώργος Καρύτσας και οι δυο τους αναχώρησαν αεροπορικώς για τη Ρουμανία το απόγευμα της Τρίτης με στόχο την καλύτερη δυνατή πορεία ανάμεσα στις καλύτερες Νέες γυναίκες της "γηραιάς ηπείρου".

Ο θεσμός άρχισε το 2017, αφορά μόνο στα ατομικά και συγκεντρώνει μέχρι 56 αθλητές και 56 αθλήτριες, αποκλειστικά σχεδόν με βάση τους ευρωπαϊκούς πίνακες αξιολόγησης. Η φετινή διοργάνωση είναι η έκτη στη σειρά, θα έχει συμμετοχές από 28 χώρες και η ρουμανική πόλη την ανέλαβε μετά από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ομαδικού ανδρών-γυναικών το 2021.

Η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού Νέων γυναικών το 2021 πήρε μία από τις κάρτες ελευθέρας για τη διοργάνωση, έχοντας και καλή θέση στο ranking list.

Πέρα από το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει τουλάχιστον έναν αθλητή ή αθλήτρια κάθε χρόνο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U21, υπάρχουν και πολύ ευχάριστες αναμνήσεις από τον θεσμό, αλλά και την πόλη της Ρουμανίας. Ο τεράστιος Γιάννης Σγουρόπουλος έχει κατακτήσει δύο φορές το χρυσό μετάλλιο στο απλό Νέων ανδρών (2019, 2021), ενώ στην Κλουζ Ναπόκα είχε πανηγυρίσει το 2018 τον δεύτερο ευρωπαϊκό τίτλο του στο απλό εφήβων.

Το πρωτάθλημα αρχίζει με τα προκριματικά γκρουπ του απλού. Τη δεύτερη μέρα, την Πέμπτη, η πρώτη ενότητα θα έχει το διπλό μικτό και η συνέχεια θα δοθεί με τα αγωνίσματα του διπλού σε άνδρες και γυναίκες. Ο τελικός του διπλού μικτού γίνεται πρώτος το ερχόμενο Σάββατο και για την τελευταία μέρα, την ερχόμενη Κυριακή, είναι προγραμματισμένοι οι υπόλοιποι τέσσερις τελικοί.

Νωρίς το απόγευμα της Τρίτης διεξήχθησαν οι κληρώσεις. Για την πρώτη φάση του απλού αθλητριών Κ21 σχηματίστηκαν 12 γκρουπ. Η Παπαδημητρίου βρέθηκε στο έκτο από την τέταρτη σειρά των κληρώσεων και θα συναντήσει την Πολωνέζα Άννα Βέγκρζιν (επικεφαλής), την Τσέχα Λίντα Ζαντέροβα και τη Νορβηγίδα Ρίκε Σκέιτετ.


Το πρόγραμμα των αγώνων στο γκρουπ την Τετάρτη:

Παπαδημητρίου-Ζαντέροβα στις 09:45 (τραπέζι 1)
Παπαδημητρίου-Σκέιτετ στις 14:15 (τραπέζι 7)
Παπαδημητρίου-Βέγκρζιν στις 18:00 (τραπέζι 6)


Η κλήρωση των διπλών δεν έχει γίνει ακόμα. Στο διπλό γυναικών Under 21 η Παπαδημητρίου θ’ αγωνιστεί με την Ουγγαρέζα Χέλγκα Ντάρι και στο διπλό μικτό Under 21 με τον Αυστριακό Γιόνας Προμπέργκερ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x