Γενικά

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ ομαδικού: Πρεμιέρα την Τρίτη με δύο αγώνες για την Ελλάδα

Η Ρουμανία πήρε τη «σκυτάλη» από την Ελλάδα στις μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Έτσι, μετά το Ευρωπαϊκό Τοπ 16 πινγκ πονγκ ανδρών-γυναικών της Θεσσαλονίκης, τα βλέμματα των φίλων του αθλήματος στρέφονται στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ομαδικού 2021 που πραγματοποιείται στην πόλη Κλουζ Ναπόκα 28 Σεπτεμβρίου-3 Οκτωβρίου και συγκεντρώνει 26 εθνικές ομάδες ανδρών και 24 γυναικών.

Η Ελλάδα περήφανα βλέπει και αυτή τη φορά παρόντα στην κορυφαία διοργάνωση και τα δύο εθνικά της συγκροτήματα και προσδοκά αξιόλογες εμφανίσεις και αποτελέσματα. Η Εθνική ανδρών, που μετά τις αλλαγές στην προκριματική διαδικασία λόγω των συνεπειών του κορωνοϊού, προκρίθηκε κατευθείαν στα τελικά, βρίσκεται στο δεύτερο γκρουπ και κάνει πρεμιέρα την Τριτη στις 19:00 κόντρα στο Βέλγιο.

Η Εθνική γυναικών, που πήρε την πρόκριση τον Αύγουστο στο Βελιγράδι από το προκριματικό στάδιο της δεύτερης κατηγορίας, συμμετέχει στο έβδομο γκρουπ και αγωνίζεται την Τρίτη στις 10:00 με αντίπαλο το Λουξεμβούργο.

Στο δεύτερο γκρουπ των ανδρών η Ελλάδα έχει, επίσης, αντίπαλο τη Σουηδία, που είναι και επικεφαλής ως δεύτερο φαβορί των αγώνων. Χωρίς τον Παναγιώτη Γκιώνη στη σύνθεσή της, η Εθνική μας δεν είναι το ίδιο απαιτητική.

Στο έβδομο γκρουπ των γυναικών η Ελλάδα θ’ αντιμετωπίσει και τη Ρωσία, η οποία είναι νούμερο 7 της διοργάνωσης. Συγκριτικά με την αποστολή στα προκριματικά απουσιάζει η τραυματίας Μαλαματένια Παπαδημητρίου, ενώ το ντεμπούτο της στην Εθνική κάνει η Δήμητρα Τσεκούρα.

Την πρόκριση για τα προημιτελικά παίρνουν σε άνδρες και γυναίκες μόνο οι πρώτες οκτώ ομάδες των ισάριθμων γκρουπ και οι υπόλοιπες αποκλείονται.


Το πρόγραμμα στους αγώνες των Εθνικών μας ομάδων στα γκρουπ:

Την Τρίτη 28/09:
10:00 Ελλάδα-Λουξεμβούργο Τραπέζι 4
19:00 Βέλγιο-Ελλάδα Τραπέζι 4

Την Τετάρτη 29/09:
13:00 Ρωσία-Ελλάδα Τραπέζι 2
16:00 Σουηδία-Ελλάδα Τραπέζι 2

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x