Γενικά

Ευρωπαϊκό Προολυμπιακό πινγκ πονγκ: Αρχίζουν τα …χτυποκάρδια στο «Multiusos de Guimaraes»

Στο γυμναστήριο «Multiusos de Guimaraes» χτυπά από την Τετάρτη η «καρδιά» της ευρωπαϊκής επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Το Γκιμαράες φιλοξενεί Τετάρτη με Κυριακή το Προολυμπιακό τουρνουά πινγκ πονγκ της Ευρώπης, από το οποίο πέντε αθλητές και τέσσερις αθλήτριες θα πάρουν στα χέρια τους το πολυπόθητο «εισιτήριο» για το απλό των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.
Η μεγάλη διοργάνωση δημιουργεί, φυσικά, τέτοιες φιλοδοξίες και στην ελληνική αποστολή, η οποία θα «κυνηγήσει» την επιτυχία με τους Παναγιώτη Γκιώνη, Γιάννη Σγουρόπουλο και Κατερίνα Τόλιου.

Το απόγευμα της Τρίτης, έγινε η κλήρωση για το στάδιο 1 των αγώνων. Τους αντιπάλους τους στα γκρουπ έμαθαν ο Σγουρόπουλος και η Τόλιου, αντίθετα ο Γκιώνης περνάει απευθείας στο στάδιο 2 ως νούμερο 3 του τουρνουά και θα πρέπει να περιμένει την ολοκλήρωση της αρχικής φάσης για να πληροφορηθεί τον πρώτο αντίπαλο στο «νοκ άουτ» ταμπλό των «32».

Τόσο ο Σγουρόπουλος (νούμερο 19 του τουρνουά), όσο και η Τόλιου (νούμερο 24) κληρώθηκαν στο πρώτο γκρουπ των ανδρών και των γυναικών αντίστοιχα. Ο τρις πρωταθλητής Ευρώπης στις νεαρές ηλικίες είναι δεύτερος στη σειρά, έχει επικεφαλής τον Ισπανό Αλβάρο Ρόμπλες κι, επίσης, αντιπάλους τον Λευκορώσο Αλεξάντρ Κάνιν και τον Λετονό Όλεγκς Καρτούζοφς.

Η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια είναι, επίσης, στη δεύτερη σειρά του γκρουπ. Βρίσκει απέναντί της τη Λουξεμβούργια Σάρα Ντε Νούτε και την Τουρκάλα Σιμπέλ Αλτίνκαγια.

Το πρόγραμμα του τουρνουά ανοίγει στις 12:00 ώρα Ελλάδας με τα γκρουπ των γυναικών και στις 12:30 Ελλάδας θ’ ακολουθήσουν οι πρώτοι αγώνες στους άνδρες. Ο Σγουρόπουλος θ’ αντιμετωπίσει αρχικά τον Καρτούζοφς και η Τόλιου την Ντε Νούτε. Η εναρκτήρια μέρα περιλαμβάνει δύο αγωνιστικές σε κάθε γκρουπ.

Την Πέμπτη στη 13:00 για την Ελλάδα αρχίζουν τα ματς της τρίτης αγωνιστικής, ενώ το απόγευμα παίρνουν σειρά τα πρώτα ματς των ταμπλό στο στάδιο 2.

Οι δύο πρώτοι αθλητές και οι δύο πρώτες αθλήτριες από το κάθε γκρουπ προκρίνονται στην επόμενη φάση.

Τα τέσσερα πρώτα φαβορί, που αποφεύγουν τη διαδικασία των γκρουπ, είναι κατά σειρά ο Αυστριακός Ντάνιελ Χάμπεσον, ο Τσέχος Πάβελ Σίρουτσεκ, ο Παναγιώτης Γκιώνης και ο πολιτογραφημένος Ουκρανός Κου Λέι.

Αντίστοιχα, στις γυναίκες προχωρούν κατευθείαν στο στάδιο 2 η Τσέχα Χάνα Ματέλοβα, η Σλοβάκα Μπάρμπορα Μπαλάζοβα, η Ρωσίδα Γιάνα Νόσκοβα και η Σάο Τζιενί από τη διοργανώτρια Πορτογαλία.


Το πρόγραμμα των αγώνων των αθλητών μας στο στάδιο 1 σε ώρες Ελλάδας:

Στους άνδρες:
Σγουρόπουλος-Όλεγκσ Καρτούζοβς 21 Απριλίου, Ώρα 14:30, Τραπέζι 3
Σγουρόπουλος-Αλβάρο Ρόμπλες 21 Απριλίου, Ώρα 19:30, Τραπέζι 4
Σγουρόπουλος-Αλεξάντρ Κάνιν 22 Απριλίου, Ώρα 15:30, Τραπέζι 2

Στις γυναίκες:
Τόλιου-Σάρα Ντε Νούτε 21 Απριλίου, Ώρα 17:00, Τραπέζι 3
Τόλιου-Σιμπέλ Αλτίνκαγια 22 Απριλίου, Ώρα 13:00, Τραπέζι 1

* Παρούσα και στο οργανωτικό κομμάτι μίας ακόμη κορυφαίας διοργάνωσης θα είναι η Ελλάδα. Τη χαρά και την τιμή να είναι αναπληρώτρια επιδιαιτήτρια του Προολυμπιακού έχει η Θεσσαλονικιά Μαρία Τσίπου.

* Η πρόσφατη προϊστορία, σε ό,τι έχει σχέση με την Πορτογαλία, είναι ευχάριστη για την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση. Ο Σγουρόπουλος πανηγύρισε στο Γκιμαράες το 2017 τον πρώτο από τους τρεις συνεχόμενους ευρωπαϊκούς τίτλους του στο απλό Νέων.

Στο Γκοντομάρ, κατέκτησε δύο χρόνια μετά και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 19.

Και φυσικά το 2013 στο Σβέσατ της Αυστρίας η Εθνική ανδρών νίκησε στα προημιτελικά την Πορτογαλία 3-1 σετ για να εξασφαλίσει το πρώτο της μετάλλιο στα χρονικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x