Γενικά

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ U13: Για τις θέσεις 25-28 θ’ αγωνιστεί η Εθνική ομάδα

Αγωνιζόμενη για τις θέσεις 25-28 του ομαδικού θα ολοκληρώσει η ελληνική αποστολή την πρώτη ενότητα της παρουσίας της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ παμπαίδων-παγκορασίδων στο Βουκουρέστι.

Στη δεύτερη μέρα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ παμπαίδων-παγκορασίδων στο Βουκουρέστι και στα νέα γκρουπ του επιπέδου Β, η Εθνική μας ομάδα Κ13 δεν κατάφερε, μαζί με την πολύτιμη εμπειρία, ν’ αποκομίσει και κάτι ουσιαστικό.

Με ήττες 4-1 σετ από το Βέλγιο και 5-0 σετ από την Ιταλία κατατάσσεται τρίτη στο τέταρτο γκρουπ του σταδίου 2 και την Παρασκευή, παίζοντας σε μίνι ταμπλό με τις τρίτες ομάδες των υπόλοιπων τριών γκρουπ του λεγόμενου B Finals θα κριθεί η τελική της κατάταξη.
Επίσης από την τρίτη μέρα του πρωταθλήματος στο «Polivalenta Hall», οι διεθνείς μας θ’ απολαύσουν και τα ατομικά αγωνίσματα μέσα από καλό αριθμό αγώνων, αρχικά στα γκρουπ του απλού. Μετά από τις σχετικές κληρώσεις έμαθαν τους αντιπάλους τους.

Στο επίπεδο Β, παίρνουν μέρος οι 13 ομάδες που δεν πέρασαν στην πρώτη 16άδα και χωρίστηκαν σε τέσσερα γκρουπ. Ένα από αυτά είχε τέσσερις ομάδες, τα υπόλοιπα είχαν τρεις. Η Ελλάδα αγωνίστηκε στο τέταρτο γκρουπ του σταδίου 2 και το πρωί αντιμετώπισε το επικεφαλής Βέλγιο. Έδωσε γερή αναμέτρηση, πήρε το προβάδισμα στο εναρκτήριο διπλό μικτό, ωστόσο κάμφθηκε με 4-1. Σε αυτό το ματς δεν αγωνίστηκαν Μαρκουλάκης και Μιχάλαρου.


Αναλυτικά, η εξέλιξη του αγώνα Βέλγιο-Ελλάδα 4-1:
Μπρίαν Ζανγκ/Κάτο Βερλέγιε-Απόστολος Βατσακλής/Αφροδίτη Σαρικάκη 0-3 (11-13, 8-11, 10-12)
Γιασμίν Κορίν-Ελπίδα Τασιού 3-1 (11-9, 9-11, 11-8, 11-3)
Αλεξάντρ Πιρέ-Γιώργος Σασσάνης 3-1 (11-5, 11-6, 3-11, 11-9)
Βερλέγιε-Σαρικάκη 3-2 (17-15, 11-7, 6-11, 10-12, 11-6)
Ζανγκ-Βατσακλής 3-1 (6-11, 12-10, 11-6, 11-5)


Το μεσημέρι ακολούθησε το ματς της δεύτερης αγωνιστικής με την Ιταλία. Η ομάδα της γειτονικής χώρας, που πέρυσι είχε τους δύο πρώτους παμπαίδες στην Ευρώπη, τους Φάσο και Τρεβιζάν, αποδείχτηκε ισχυρή και πήρε τη νίκη με 5-0 σετ χωρίς να σημαίνει ότι δεν είχε πίεση από τους διεθνείς μας. Με την Ιταλία κάθισαν στον πάγκο ο Σασσάνης κι η Τασιού.

Η Ελλάδα θα είναι τρίτη στο γκρουπ ό,τι κι αν γίνει στην τελευταία αγωνιστική μεταξύ Βελγίου και Ιταλίας και στο στάδιο 3 θα πάει στο μίνι ταμπλό για τις θέσεις 25-28.

Αναλυτικά, η εξέλιξη του αγώνα Ελλάδα-Ιταλία 0-5:
Απόστολος Βατσακλής/Αφροδίτη Σαρικάκη-Γκαμπριέλ Ντελεράικο/Ματίλντε Μπουζόνι 0-3 (3-11, 6-11, 5-11)
Αναστασία Μιχάλαρου-Κλαούντια Μπερτολίνι 0-3 (3-11, 11-13, 7-11)
Θεοφάνης Μαρκουλάκης-Πιέτρο Αντρεόλι 1-3 (9-11, 9-11, 12-10, 4-11)
Σαρικάκη-Μπουζόνι 1-3 (6-11, 7-11, 11-5, 7-11)
Βατσακλής-Ντελεράικο 0-3 (8-11, 11-13, 10-12)

Στον επόμενο αγώνα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα συναντήσει την τρίτη ομάδα του πρώτου γκρουπ. Δεν έχει κριθεί ακόμα ποια θα είναι, πάντως η Σερβία, η Μολδαβία και η Σλοβακία μετέχουν εκεί. Οι νικήτριες των δύο χιαστί παίζουν μετά για τις θέσεις 25-26 του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κι οι ηττημένες για τις 27-28.

ΟΙ ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ
Από γκρουπ αρχίζει και το απλό το πρωί της Παρασκευής. Οι δύο πρώτοι αθλητές και οι δύο πρώτες αθλήτριες θα προκριθούν στο κυρίως ταμπλό (A Finals), ενώ οι υπόλοιποι/ες θα μεταφερθούν στο πιο κάτω επίπεδο (B Finals). Το διπλό μικτό θα έχει νοκ άουτ ταμπλό από την αρχή.

Στο απλό παμπαίδων σχηματίστηκαν 22 προκριματικά γκρουπ. Ο Βατσακλής είναι στο πέμπτο γκρουπ. Έχει επικεφαλής τον Αζέρο Ονούρ Γκουλουζάντε κι, επίσης, αντιπάλους τον Ουκρανό Νταβίντ Ντρομπόφ και τον Σλοβένο Τίγιαν Μάλιτς.

Ο Σασσάνης κληρώθηκε στο 11ο γκρουπ. Αντιμετωπίζει τον Ούγγρο Μπένζαμιν Βάμοσι (επικεφαλής), τον Αζέρο Σακίρ Γκαντίροφ και τον ανεξάρτητο (δηλαδή με ρωσικό ή λευκορωσικό διαβατήριο) Χλεμπ Κατσιάνοβιτς.

Ο Μαρκουλάκης αγωνίζεται στο 19ο γκρουπ. Βρίσκει απέναντί του τον Κροάτη Νίκολα Τζούριτς (επικεφαλής), τον Πολωνό Άνταμ Στάτσοβιακ και τον Κοσοβάρο Ρεσούλ Σμαϊλί.

Στο απλό παγκορασίδων έγιναν 20 γκρουπ. Η Μιχάλαρου βρέθηκε στο τρίτο γκρουπ με επικεφαλής τη Σουηδέζα Σίρι Μπένιεγκορντ, που είναι τρίτο φαβορί των αγώνων. Συναντά ακόμα την Τουρκάλα Μπούσε Κότσακ και τη Βουλγάρα Πολίνα Έντσεβα.

Η Σαρικάκη πήγε στο 15ο γκρουπ. Επικεφαλής είναι η Ελβετίδα Ιλβί Ούρλικ κι, επίσης, αντίπαλοι είναι η Σουηδέζα Αλίσια Ένμπομ και η Βεράνικα Μπαράναβα, η οποία αγωνίζεται ως ανεξάρτητη.

Η Τασιού είναι στο 20ό γκρουπ. Θ’ αναμετρηθεί με τη Σλοβάκα Μπιάνκα Μπάσοβα, τη Βουλγάρα Μπελοσλάβα Μπαλκάνσκα και τη Σλοβένα Καρίν Σλάτινσεκ.

Το διπλό μικτό παμπαίδων-παγκορασίδων αρχίζει από ταμπλό των «128». Οι Σασσάνης Μιχάλαρου αντιμετωπίζουν την Παρασκευή στον πρώτο γύρο τους Βούλγαρους Ντίμιταρ Ντιμιτρόφ/Καλίνα Στεφάνοβα. Ο Μαρκουλάκης κι η Μιχάλαρου αναμετρώνται με τους Ιβάν Ζετσάου κι Ουλιάνα Μπαϊράκοβα, που αγωνίζονται ως ανεξάρτητοι.

Οι Βατσακλής/Σαρικάκη έχουν «bye» στον πρώτο γύρο και τοι Σάββατο θα κοντραριστούν με τους Φιλίπ Νάγκι/Μπιάνκα Μπάσοβα από τη Σλοβακία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x