Γενικά

Για το χρυσό τα αδέλφια Διονύσης και Στέφανος Ξένος

Ο Διονύσης Ξένος, Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης στα -67κ KUMITE, θα αντιμετωπίσει τον χρυσό Ολυμπιονίκη Ντα Κόστα. Ο Στέφανος έφτασε στον τελικό των -60κ KUMITE και θα διεκδικήσει την πρώτη θέση.

«Οικογενειακή υπόθεση» ήταν για την Ελλάδα η δεύτερη ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Καράτε της Γουαδαλαχάρα. Ο Διονύσης και ο Στέφανος Ξένος προκρίθηκαν στους τελικούς των κατηγοριών τους και σήμερα (Σάββατο) θα διεκδικήσουν χρυσά μετάλλια.

Ο μεγαλύτερος σε ηλικία, Διονύσης Ξένος, Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης στα -67κ KUMITE, θα αντιμετωπίσει τον Γάλλο Νο1 και χρυσό Ολυμπιονίκη, Στίβεν Ντα Κόστα. Στην πορεία του προς τον τρίτο διαδοχικό τελικό της καριέρας του σε Ευρωπαϊκό Ανδρών, ο πρωταθλητής του Οδυσσέα Πετρούπολης απέκλεισε διαδοχικά τους Αζαρέ (Βέλγιο, 2-0), Ντελεστάλ (Ισπανία, 3-1), Τόμπσον (Αγγλία, 1-0) και στον ημιτελικό τον πολύ δυνατό Τούρκο Μπουράκ Ουϊγκούρ (1-0).

Ο μικρότερος αδελφός του, Στέφανος, έφτασε στον τελικό των -60κ KUMITE και θα διεκδικήσει την πρώτη θέση απέναντι στον Ιταλό Άντζελο Κρεσέντζο. Για να το πετύχει ξεπέρασε τα εμπόδια των Γκέτμπαργκ (Ισραήλ, 5-3), Νάστεφ (Βουλγαρία, 2-0), Φιλίποφ (Ουκρανία, 3-3) και στον ημιτελικό του Τούρκου Εράι Σαμντάν (3-0).

Έτσι, στο πρόγραμμα του Σαββάτου υπάρχουν πέντε ελληνικοί τελικοί. Εκτός από τον Διονύση και τον Στέφανο Ξένο, χρυσό μετάλλιο διεκδικεί στα +84κ. ο Γιώργος Τζάνος εναντίον του Γάλλου Μεχντί Φιλαλί. Στον τελικό των ρεπεσάζ με στόχο το χάλκινο μετάλλιο, μετέχουν ο Κωνσταντίνος Μαστρογιάννης (-84κ.) με αντίπαλο τον Σλοβάκο Άντι Γκιούρικ και η Κωνσταντίνα Χρυσοπούλου (-61κ.) εναντίον της Γαλλίδας, Λορά Σιβέρ.
Στους αγώνες έλαβαν επίσης μέρος η Κωνσταντίνα Πέππα (-68κ.), η Κέλλυ Κυδωνάκη (+68κ.), η Στελίνα Τζίλια (-50κ.), η Μαρία Στόλη (-55κ.), ο Δημήτρης Στόλης (-75κ.) και ο Λάμπρος Μαρκεσίνης (ΚΑΤΑ). Η Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε συγχαίρει όλους τους αθλητές που συμμετείχαν για τις προσπάθειές τους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x