Κολύμβηση

Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι η τρανς κολυμβήτρια, Λία Τόμας έχει πλεονέκτημα

Σε συνέντευξη στους Νew York Times ένας γιατρός και ένας φυσιολόγος υποστήριξαν ότι η τρανς κολυμβήτρια, Λία Τόμας έχει πλεονέκτημα έναντι των άλλων γυναικών.

Μία θέση η οποία ενδεχομένως να φέρει νέες αντιδράσεις πήραν ένας γιατρός και ένας φυσιολόγος σε δηλώσεις που έκαναν στη New York Times σχετικά με τη συμμετοχή της τρανς κολυμβήτριας, Λία Τόμας στους αγώνες των γυναικών.

Οι δύο επιστήμονες στα όσα ανέφεραν στο σχετικό δημοσίευμα ουσιαστικά αποδέχονται ότι η Τόμας έχει ένα πλεονέκτημα έναντι των άλλων αθλητριών που την ανταγωνίζονται, μετά τη θεραπεία στην οποία έχει υποβληθεί. Όπως αναφέρουν, παρά το γεγονός ότι η Τόμας λάμβανε κατασταλτικά τεστοστερόνης, τα επίπεδα της ουσίας στον οργανισμό της είναι και πάλι ανώτερα από τις άλλες αθλήτριες, άρα έχει και ένα πλεονέκτημα απέναντί τους.

«Η μείωση της τεστοστερόνης δεν έχει αφαιρέσει το βιολογικό αβαντάζ το οποίο έχει», είναι τα λόγια του φυσιολόγου, Ρος Τάκερ.

Θυμίζουμε ότι η Λία Τόμας έχει λάβει μέρος σε αγώνες στις ΗΠΑ κατακτώντας αρκετά μετάλλια σε αυτούς. Οι αθλητικές Αρχές της χώρας έχουν δεχθεί αντιδράσεις από άλλες αθλήτριες για την συμμετοχή της.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x