Στίβος

Χρυσός ο Γκαβέλας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ!

Ο Νίκος Γκαβέλας με οδηγό του Δημήτρη Χρυσάφη στέφθηκαν παγκόσμιοι πρωταθλητές στα 100μ. Τ11, με χρόνο 10.93, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ.

Το δεύτερο μετάλλιο της ελληνικής αποστολής σε αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ, που διεξάγεται στο Παρίσι, έχει το χρώμα του χρυσού. Ο Νίκος Γκαβέλας με οδηγό του τον Δημήτρη Χρυσάφη στέφθηκαν παγκόσμιοι πρωταθλητές στα 100μ. Τ11, με χρόνο 10.93, που είναι ο ίδιος με το χθεσινό, που πέτυχε στον ημιτελικό και αποτελεί ισοφάριση του ρεκόρ αγώνων.

Ο Νάσος Γκαβέλας, από την αρχή του Παγκοσμίου πρωταθλήματος φάνηκε ότι είναι σε πολύ φόρμα. Από τον χθεσινό πρωινό προκριματικό, αλλά και το απόγευμα στον ημιτελικό οι κούρσες τους ήταν οι καλύτερες, με αποκορύφωμα το 10.93 του ημιτελικού, που αποτελεί και νέο ρεκόρ αγώνων.

Στον αποψινό τελικό ο χρυσός παραολυμπιονίκης αν και χρεώθηκε με μια άκυρη εκκίνηση, στη συνέχεια μπήκε δυνατά από την αρχή και με τον οδηγό του Δημήτρη Χρυσάφη έδειξαν ότι δεν θα χάσουν την ευκαιρία να στεφθούν και πρωταθλητές κόσμου. ‘Άλλωστε ήταν ο μόνος στην κούρσα που φέτος έχει κατέβει τα 11 δευτερόλεπτα και το πέτυχε μάλιστα στον ημιτελικό και το επανέλαβε και απόψε στον τελικό.

Το αργυρό μετάλλιο πήγε στη Ναμίμπια και τον Ανανίας Σικόνγκο με 11.11. και ρεκόρ Αφρικής και το βάθρο συμπλήρωσε ο Γάλλος Τιμοτέ Αντόλφ με 11.12, που αποτελεί την καλύτερη φετινή του επίδοση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x