Γενικά

Ο Βίνγκεργκααρντ δήλωσε καθαρός και αξιόπιστος μετά τον θρίαμβο στον Γύρο της Γαλλίας

Μετά την επιβεβαίωση πως θα είναι ο φετινός νικητής του Ποδηλατικού Γύρου της Γαλλίας ο Γιόνας Βίνγκεργκααρντ απάντησε σε αρκετές ερωτήσεις μεταξύ άλλων και για τα ντόπινγκ ζητήματα.

Με τον Ποδηλατικό Γύρο της Γαλλίας σε επίπεδο ανδρών να ρίχνει αυλαία και τη σκυτάλη να παίρνουν οι γυναίκες, ο μεγάλος νικητής, ο Δανός Γιόνας Βίνγκεργκααρντ απάντησε σε ερωτήσεις που διενεργήθηκαν στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου με την παράσταση να κλέβει μια περί του θέματος καθαρότητας.

Είναι αλήθεια πως κατά τη διάρκεια όλων των ημερών δεν υπήρξε κάποια απορία σχετική με το θέμα του ντόπινγκ, αλλά ύστερα από το τέλος του stage 20, ο θριαμβευτής κλήθηκε από τη δημοσιογράφο Κέιτ Βάγκνερ να απαντήσει στο γιατί ο κόσμος της ποδηλασίας οφείλει να πιστεύει στην αξιοπιστία και την κυριαρχία της νίκης του.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που ο νικητής δέχεται τέτοια ερώτηση, καθώς και στο παρελθόν στους Λανς Άρμστρονγκ, Καντέλ Έβανς, Κάρλος Σάστρ, Κρις Φρουμ και Ταντέι Πογκατσάρ τέθηκε παρόμοιο ερώτημα.

«Είμαστε εντελώς καθαροί. Όλοι μας. Μπορώ να το πω σε όλους εσάς. Κανείς από εμάς δεν παίρνει τίποτα παράνομο. Νομίζω ότι είμαστε τόσο καλοί λόγω της προετοιμασίας που κάνουμε. Προχωράμε στο επόμενο βήμα με τις κατασκηνώσεις σε υψόμετρο. Κάνουμε τα πάντα με υλικό , φαγητό και εκπαίδευση. Η ομάδα είναι η καλύτερη σε αυτό. Για αυτό πρέπει να την εμπιστευτείς» είπε μεταξύ άλλων στους συγκεντρωμένους απεσταλμένους των ΜΜΕ και στους φωτογράφους μετά το τέλος του stage 20.



Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Καραλάιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x