Στη γερμανική Βέτσλαρ, θα συνεχίσει την καριέρα του ο παίκτης του Φιλίππου Βέροιας, Σάββας Καρυπίδης. Ο άσος της ομάδας της Ημαθίας θα «μετακομίσει» στην Γερμανία το καλοκαίρι και συγκεκριμένα από την 1η Ιουλίου.
Πριν από λίγες ώρες οριστικοποιήθηκε η μετακίνηση του Καρυπίδη στο γερμανικό σύλλογο, στον οποίο, θα πρέπει να τονίσουμε ότι αγωνίζεται και άλλος ένας Έλληνας, ο Αλέξης Αλβανός. Εκτός από την ομάδα της Βέτσλαρ άλλες τέσσερις ομάδες από τη Γερμανία διεκδικούσαν τον Καρυπίδη και δύο ισπανικές. Η επιμονή, όμως, της διοίκησης της Βέτσλαρ και συγκεκριμένα του προέδρου της, Ράινερ Ντοτσάουερ, είχε τα επιθυμητά αποτελέσματαπου εν ήταν άλλα από την απόκτηση του παίκτη. Ο Σάββας Καρυπίδης υπέγραψε συμβόλαιο για τρία χρόνια(1+1+1) και έχει το δικαίωμα να διακόψει στο τέλος κάθε χρονιάς μονομερώς τη συνεργασία τους.
Ο Σάββας Καρυπίδης σε δηλώσεις του τόνισε πως το όνειρο του πήρε «σάρκα και οστά» και ασφαλώς η χαρά του είναι μεγάλη. «Φθάσαμε σε αίσιο τέλος. Ήταν θέμα χρόνου. Είμαι πολύ χαρούμενος που ένα μεγάλο όνειρό μου να παίξω στο καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης γίνεται πραγματικότητα. Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τους μανατζέρ μου, Νίκο Δουρουκλάκη και Ούβε Τζίμερ. Ακόμη θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους προπονητές που σφράγισαν την καριέρα μου. Τον Νίκο Καπουράνη, τον Σωκράτη Σκούφα, τον Λευτέρη Ελευθεριάδη, τον Πόλυ Σιδηρόπουλο, τον Διονύση Αναγνωστόπουλο, τον Δημήτρη Σκούφα, τον Χρήστο Γεροδήμο, τον Γιώργο Κρανάκη, τον Νίκο Μάντζο και τον Ομοσπονδιακό προπονητή Ούλφ Σέφερτ», τόνισε χαρακτηριστικά ο άσος της Βέροιας και συνέχισε: «Τώρα ανοίγονται μπροστά μου νέοι ορίζοντες. Κάθε παιχνίδι θα είναι μεγάλο, κάθε παιχνίδι θα είναι ένα ντέρμπι. Η χαρά μου είναι πολύ μεγάλη που θα είμαι συμπαίκτης στην Βέτσλαρ με τον αδελφό μου τον Αλέξη Αλβανό. Ηταν κοινό μας όνειρο κάποια στιγμή να βρεθούμε στο εξωτερικό στην ίδια ομάδα».
Ο Έλληνας παίκτης δεν παρέλειψε βέβαια, να αναφερθεί και στην ομάδα του, τον Φίλιππο Βέροιας. «Ενημέρωσα τον Φίλιππο για την εξέλιξη αυτή και τον προπονητή μου Νίκο Μάντζο και τους διαβεβαίωσα ότι δεν υπήρχε καμία περίπτωση, παρά το γεγονός ότι η Βέτσλαρ με ήθελε άμεσα να ενταχθώ στο δυναμικό της, να σκεφτώ ούτε για μια στιγμή να διαταράξω αυτή την άριστη σχέση με τον Φίλιππο. Ο Φίλιππος έχει άριστη επαγγελματική σχέση με τους παίκτες του και είναι ο πρώτος ιδιαίτερα σ` αυτό το σημείο σύλλογος. Θα διατηρώ πάντοτε τις καλύτερες εντυπώσεις από την θητεία μου στο Φίλιππο και θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις μέχρι το τέλος της φετινής περιόδου μαζί με τους συμπαίκτες μου για την αγωνιστική καταξίωση του Φιλίππου. Ο προπονητής του Φιλίππου Νίκος Μάντζος μόλις του ανακοίνωσα την συμφωνία μου με την Βέτσλαρ με συνεχάρη και μου ευχήθηκε να φτάσω όσο ψηλότερα γίνεται», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σάββας Καρυπίδης.
Απ’ την πλευρά του, ο ένας εκ των δύο μάνατζερ του παίκτη και παλαίμαχος διεθνής παίκτης του χάντμπολ, Νίκος Δουρουκλάκης τόνισε: «Η προσφορά της Βέτσλαρ φτάνει σε αστρονομικό ποσό. Και προτιμήθηκε η Βέτσλαρ και για τον λόγο ότι με την συνύπαρξή του με τον συναθλητή και φίλο του Αλέξη Αλβανό θα μπορεί να εγκλιματιστεί ταχύτερα στην ομάδα και στην γερμανική πραγματικότητα. Ο προπονητής της Βέτσλαρ, Χόλγκερ Σνάιντερ, που ήταν παλιός διεθνής με την Εθνική Γερμανίας στην θέση του εξτρεμ, θεωρεί τον Καρυπίδη έναν από τους τρεις καλύτερους εξτρεμ στον κόσμο. Η Βέτσλαρ από το Μαϊο θα αγωνίζεται στο χωρητικότητας 5.500 θέσεων δικό της κλειστό γυμναστήριο «Βέτσλαρ Αρένα» της πόλης Βέτσλαρ Ντιντεχόφεν, όπου εκεί το δίδυμο Αλβανός - Καρυπίδης θα αποτελούν σημείο αναφοράς».
Οι δηλώσεις ολοκληρώθηκαν με αυτές του Αλέξη Αλβανού, ο οποίος έδειξε ιδιαίτερα χαρούμενος για την μετακίνηση του Καρυπίδη στην ομάδα του. «Είναι πολύ καλό και για μένα και για το Σάββα ότι θα είμαστε στην ίδια ομάδα. Θα τον υποδεχθώ με τα καλύτερα αισθήματα, θα σταθώ στο πλάι του και είναι σίγουρο ότι θα αποτελέσουμε ένα πολύ καλό δίδυμο σε ένα από τα δυνατότερα πρωταθλήματα του κόσμου. Τον συγχαίρω ολόψυχα για την επιτυχία του αυτή και τον περιμένω την 1/7 2005. Το ότι θα παίζουμε στην ίδια ομάδα ο Σάββας και εγώ πιστεύω ότι θα βοηθήσει και την Εθνική μας ομάδα κατά τον καλύτερο τρόπο γιατί θα στεριώσει έτσι ακόμα περισσότερο και η αγωνιστική μας συνεργασία», τόνισε χαρακτηριστικά ο Έλληνας διεθνής.
Επιμέλεια: Χριστίνα Σγούρα
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






