Ιδιαίτερα χαρούμενος παρουσιάστηκε ο Σουηδός ομοσπονδιακός τεχνικός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος τόσο για την 6η σπουδαία θέση που κατέλαβε η Εθνική χάντμπολ ανδρών όσο και για το ότι κατάφεραν με αυτόν τον τρόπο να «μπουν στο μάτι» αυτών που τόλμησαν να τους αμφισβητήσουν.
«Είμαι πολύ ευχαριστημένος και ιδιαίτερα χαρούμενος για την κατάκτηση της 6ης θέσης στο Μουντιάλ», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σουηδός «τιμονιέρης» της Εθνικής μας και συνέχισε: «Η Εθνική έκανε ένα ακόμη βήμα μπροστά και απέδειξε περίτρανα, ότι δεν ήταν τυχαίο γεγονός η κατάκτηση της 6ης θέσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Παίξαμε πολύ καλό χάντμπολ και τώρα η νέα αυτή διάκριση απαιτεί περισσότερη δουλειά. Νέοι στόχοι διαγράφονται για την καριέρα των διεθνών αθλητών, που πρέπει να μάθουν να αγωνίζονται με μεγαλύτερο πάθος και στα παιχνίδια που είναι φαβορί. Όλοι μάς υπολογίζουν τώρα και το μέλλον για την Εθνική αλλά και για τους διεθνείς αθλητές προδιαγράφεται λαμπρό».
Ο Ουλφ Σέφερτ, όσον αφορά στις κριτικές, που δεχόταν τόσο ο ίδιος όσο και η Εθνική, τόνισε: «Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει την άποψή του. Η διοίκηση της ομοσπονδίας μας έχει προσλάβει για να κάνουμε ένα συγκεκριμένο έργο. Η διοίκηση κρίνει κάθε φορά, αν έχουν δίκιο οι επικριτές ή μιλάει από μόνη της η εικόνα που δίνουμε εμείς με το έργο μας. Για το έργο των προπονητών μιλάνε τα αποτελέσματα καθαρά και ξάστερα». Ενώ εν συνεχεία, δεν έκρυψε ότι η 6η θέση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Τυνησίας είναι από τις κορυφαίες στιγμές της καριέρας του. «Καταδείξαμε ότι με σκληρή δουλειά μπορούμε να φτάσουμε σε αρκετά υψηλό επίπεδο», τόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής.
Τα «κατορθώματα» των διεθνών του Ουλφ Σέφερτ τόσο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της χώρας μα όσο και στο Μουντιάλ της Τυνησίας ασφαλώς, έκαναν το γύρο του κόσμου, προκαλώντας τον θαυμασμό όλων. Ο Σουηδός «τιμονιέρης» της Εθνικής μας τόνισε: «Όλη η Ευρώπη μιλάει με θαυμασμό για την Ελλάδα. Η τηλεόραση της Δανίας μετά την αποχώρηση της Εθνικής Δανίας ασχολήθηκε με την Ελλάδα στα προγράμματά της καλύτερα από το εάν επρόκειτο να προβάλλει την ίδια την Εθνική της ομάδα. Οι Γερμανοί σε κάθε βήμα μας, μας έλεγαν χίλια μπράβο. Πριν από τον αγώνα με την Τσεχία ήρθε ο προπονητής της Εθνικής ομάδας της Σερβίας/Μαυροβουνίου και ένας από τους μεγαλύτερους αθλητές του παγκοσμίου χάντμπολ, ο Βεσελίν Βούγιοβιτς και μου είπε τι συμβαίνει με την Ελλάδα και ότι μπορούμε να παίξουμε στον ημιτελικό. Αυτά όλα τα θετικά και κολακευτικά σχόλια μας δίνουν τη θετική ενέργεια για να δουλέψουμε ακόμη πιο σκληρά. Δεν πρέπει όμως σε καμία περίπτωση τα μυαλά μας να πάρουν αέρα. Στην περίπτωση αυτή η πτώση θα είναι γρήγορη και απότομη. Νιώθουμε υπερηφάνεια γι’ αυτό που πετύχαμε, αλλά δεν γινόμαστε ποτέ υπερόπτες και συνεχίζουμε για πιο ψηλά».
Με τη σπουδαία αυτή επιτυχία των διεθνών μας, η Εθνική ομάδα πλέον βρίσκεται στην «ελίτ» του παγκοσμίου χάντμπολ και όλοι την υπολογίζουν. Κάποιοι μάλιστα υποκλίνονται σε αυτήν. Και αυτό είναι το σπουδαίο! Τόσο η Εθνική μας όσο και ο ομοσπονδιακός τεχνικός της, Ουλφ Σέφερτ πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, δυστυχώς, αμφισβητήθηκαν έντονα. Κι όμως, λίγους μήνες αργότερα, όλοι οι Έλληνες χειροκρότησαν αυτά τα παιδιά, που μας έκαναν περήφανους τόσο με την σπουδαία 6η θέση όσο και με το πάθος που έδειξαν κόντρα σε μεγαθήρια, όπως η Ρωσία και η Γαλλία. Όσοι, λοιπόν, τόλμησαν να αμφισβητήσουν αυτή την Εθνική, πήραν την καλύτερη απάντηση: "Έκτοι στον κόσμο και με βλέψεις για ακόμα ψηλότερα". Γιατί τα παιδιά αυτά μπορούν! Και δίνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις απαντήσεις τους μέσα από το γήπεδο σε όσους τολμούν να τους αμφισβητούν και να τους υποτιμούν. Στόχος, από εδώ και πέρα; Να διατηρήσουν την Εθνική ομάδα εκεί όπου την ανέβασαν…στην ελίτ του παγκοσμίου χάντμπολ!
Επιμέλεια: Χριστίνα Σγούρα
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






