Χάντμπολ

ΑΕΚ-Γκόρνικ Ζάμπρζε: Πρώτος «τελικός» των πρωταθλητών Ελλάδος για την πρόκριση!

Την Γκόρνικ Ζάμπρζε υποδέχεται το απόγευμα της Τρίτης (28/11, 19:45) στο Olympic Hall η ΑΕΚ, με στόχο τη νίκη που θα της επιτρέψει να διεκδικήσει την πρόκριση στους «16» του EHF European League.

Το πρώτο εκ των δύο βημάτων που απαιτούνται (από πλευράς της) για την πρόκρισή της στους «16» του EHF European League θα προσπαθήσει να πραγματοποιήσει το απόγευμα της Τρίτης (28/11, 19:45) η ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ.

Η «Ένωση» υποδέχεται στο γήπεδο του μπασκετικού τμήματος του συλλόγου, το Olympic Hall των Άνω Λιοσίων, την Γκόρνικ Ζάμπρζε στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του 2ου γκρουπ.

Οι πρωταθλητές Ελλάδος, δύο «στροφές» πριν το φινάλε του ομίλου, βρίσκονται στην 3η θέση (οι δύο πρώτες ομάδες περνούν στην επόμενη φάση) και στο -3 από τη σημερινή αντίπαλό τους (2η), την οποία και «στοχεύουν». Ο πιο… λογικός -αλλά και συνάμα δύσκολος- δρόμος της ΑΕΚ προς την πρόκριση θα χτιστεί μέσω δύο νικών της (απόψε κόντρα στους Πολωνούς και απέναντι στην ουραγό Κρίενς Λουκέρνη την τελευταία αγωνιστική) και ταυτόχρονα με ήττα της Γκόρνικ Ζάμπρζε τόσο φυσικά στα Άνω Λιόσια όσο και κόντρα στο πρωτοπόρο (αλλά και αδιάφορο, πέρα από την υπόθεση πρωτιάς που και αυτή μπορεί να έχει ξεκαθαρίσει) Αννόβερο την επόμενη Τρίτη (5/12).

Και λέμε ο πιο λογικός δρόμος, καθώς ο «δικέφαλος» θα μπορεί να προκριθεί και με ισοπαλία -δική του ή της Γκόρνικ (να φέρει δηλαδή απλά καλύτερο αποτέλεσμα από την πολωνική ομάδα)- την τελευταία αγωνιστική. Ωστόσο, για να συμβεί αυτό θα πρέπει πρώτα σήμερα να υπερκαλύψει (πέρα από το να νικήσει) την εις βάρος του διαφορά στο πρώτο ματς με τους Πολωνούς (ήττα με 30-21).

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου:

Τρίτη (28/11)

ΑΕΚ-Γκόρνικ Ζάμπρζε (19:45)
Αννόβερο-Κρίενς Λουκέρνη (19:45)

Η βαθμολογία:

ΑΕΚ-Γκόρνικ Ζάμπρζε: Η προαναγγελία του αγώνα

Το πρόγραμμα της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής:

Τρίτη (5/12)

Κρίενς Λουκέρνη-ΑΕΚ (19:45)
Γκόρνικ Ζάμπρζε-Αννόβερο (21:45)

Στο αγωνιστικό κομμάτι, για την ΑΕΚ θα απουσιάσει ο τραυματίας Τάσος Παπαδιονυσίου, με τον τεχνικό της ΑΕΚ, Ντράγκαν Τζούκιτς, να βλέπει όλους τους υπόλοιους αθλητές του να προπονούνται κανονικά.

Φυσικά, οι «κιτρινόμαυροι» περιμένουν από τον κόσμο τους να σπεύσει στο Κλειστό των Άνω Λιοσίων και να τους ωθήσει στην προσπάθεια που θα καταβάλουν. Δείτε εδώ πληροφορίες για τα εισιτήρια.

Ο Ντράγκαν Τζούκιτς τόνισε ενόψει του κρίσιμου αγώνα: «Το πιο σημαντικό παιχνίδι της χρονιάς στο EHF European League μας περιμένει. Ο αντίπαλός μας είναι σε εξαιρετική φόρμα και φέτος πέτυχε μία μεγάλη νίκη απέναντί μας. Και για εμάς και για την αντίπαλη ομάδα, είναι ένα παιχνίδι που ορίζει τη μοίρα μας στη διοργάνωση και περιμένω ένα δύσκολο και αμφίρροπο παιχνίδι μέχρι το τέλος. Η Ζάμπρζε είναι μία νεανική ομάδα, μαχητική, ποιοτική και καλά προπονημένη και για να είμαστε εμείς χαρούμενοι στο τέλος θα πρέπει να έχουμε την καλύτερη δυνατή απόδοση τόσο ατομικά όσο και σαν ομάδα. Το σίγουρο είναι ότι όσοι έρθουν στο γήπεδο την Τρίτη μπορούν να περιμένουν έναν εξαιρετικό αγώνα χάντμπολ και εμάς να τα δίνουμε όλα για να χαρούμε όλοι μαζί».

Από την πλευρά του ο Πάτρικ Λέμος σημείωσε: «Το να παίζεις ευρωπαϊκά παιχνίδια, είναι πάντα δύσκολο. Θα αντιμετωπίσουμε αυτό το παιχνίδι σαν να είναι τελικός, γιατί έχουμε μία πραγματική ευκαιρία να περάσουμε στην επόμενη φάση. Και αυτό το παιχνίδι είναι ''κλειδί''. Πιστεύω 100% στην ομάδα μας και στο τεχνικό μας σταφ. Μπορούμε να πετύχουμε τη νίκη την Τρίτη! Υπολογίζω πολύ στον κόσμο μας, που θέλουμε να γεμίσει το γήπεδο και να μας στηρίξει, όπως πάντα, ώστε να πάμε για τη νίκη».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x