Χάντμπολ

Ευρωπαϊκή πρεμιέρα στην Πολωνία για την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει την Γκόρνικ Ζάμπρζε στην Πολωνία για την πρεμιέρα του 2ου ομίλου του EHF European League.

Από την Πολωνία θα ξεκινήσει το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι της ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» θα αντιμετωπίσουν την πολωνική Γκόρνικ Ζάμπρζε στην πρεμιέρα του 2ου ομίλου του EHF European League.

Στόχος, φυσικά, είναι να ξεκινήσει με το δεξί, απέναντι στη σχετικά άπειρη ομάδα. Η Γκόρνικ Ζάμπρζε έπαιξε πέρυσι για πρώτη φορά στη διοργάνωση και αποκλείστηκε στα προκριματικά, ενώ είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της που ξεκινάει από τη φάση των ομίλων.

Μετράει συνολικά έξι συμμετοχές σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με τις πέντε να είναι στο Europa Cup, όπου δεν έχει κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία της.

Το νέο σύστημα διεξαγωγής


Το EHF European Cup θα διεξαχθεί φέτος με νέο φορμάτ. Οι 32 ομάδες που συμμετέχουν θα χωριστούν σε οκτώ ομίλους των τεσσάρων ομάδων.

Οι δύο πρώτες κάθε ομίλου -συνολικά 16- προκρίνονται στην τελική φάση ομίλων, όπου θα χωριστούν ξανά σε τέσσερις ομίλους των τεσσάρων ομάδων.

Οι πρώτες κάθε ομίλου παίρνουν απευθείας το εισιτήριο για τα προημιτελικά, ενώ οι δεύτεροι και οι τρίτοι παίζουν play-offs σε διπλούς αγώνες εντός και εκτός.

Οι νικητές των προημιτελικών θα προκριθούν στο Final-4, που είναι προγραμματισμένο για τις 25/26 Μαΐου του 2024.

Τζούκιτς: «Θα τα δώσουμε όλα, δεν είναι απλά μία μέρα στη δουλειά»



Ο Ντράγκαν Τζούκιτς, που θα έχει όλους τους παίκτες του στη διάθεσή του για τη φετινή ευρωπαϊκή πρεμιέρα, δήλωσε: «Δώσαμε το τελευταίο μας παιχνίδι στο πρωτάθλημα την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη, επομένως είχαμε αρκετό χρόνο για να προετοιμαστούμε κατάλληλα για την πρεμιέρα. Ο αντίπαλός μας είναι σε πολύ καλή φόρμα. Είναι μία ομάδα που παίζει συγκεντρωμένα, επιθετικά, γρήγορα, της οποίας ηγείται ένας πολύ ποιοτικός και έμπειρος προπονητής που εμπιστεύονται. Παίζουν διαφορετικά σε σχέση με τις ομάδες που έχουμε αντιμετωπίσει στο Πρωτάθλημα Ελλάδας και είμαι σίγουρος ότι όλοι θα ρίξουμε τα καλά μας χαρτιά στο παιχνίδι από την αρχή. Αν και είναι μόλις το πρώτο παιχνίδι, είναι εξαιρετικά σημαντικό για όλους τους συμμετέχοντες. Θα τα δώσουμε όλα, δεν είναι απλά μία μέρα στη δουλειά.

Είμαι πεπεισμένος ότι μας περιμένει ένα συναρπαστικό παιχνίδι στο οποίο οι αντίπαλοί μας είναι το φαβορί, όχι μόνο για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τώρα, αλλά γιατί αγωνίζονται και εντός έδρας. Όμως, εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να δίνουμε το μέγιστο των δυνατοτήτων μας σε κάθε παιχνίδι και πιστεύουμε στους εαυτούς μας και στα πράγματα στα οποία προπονούμαστε. Ας αρχίσει το παιχνίδι
!».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x