Χάντμπολ

Νίκησε την Ισπανία και κοιτάει την πρωτιά η Εθνική γυναικών

Η Εθνική Ελλάδας επικράτησε με 2-1 σετ της Ισπανίας, έκανε το πέντε στα πέντε και πλέον κοιτάει την πρωτιά στον όμιλο της.

Για ακόμα μια φορά η Εθνική Ελλάδας γυναικών, εντυπωσίασε με την εμφάνιση της και έκανε το πέντε στα πέντε στον όμιλο της, επικρατώντας με 2-1 σετ της Ισπανίας και πλέον κοιτάει την πρωτιά στον όμιλο της για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Beach Hanball.

Στο πρώτο σετ η τερματοφύλακας του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος Μάγδα Καπεσίδου, έκανε καθοριστικές επεμβάσεις, ενώ από την επιθετική πλευρά της Ελληνικής ομάδας, η Ελένη Κερλίδη σκόραρε 12 πόντους.

Στο δεύτερο σετ η Ισπανίδες κατάφεραν να κυριαρχήσουν, με την Εντσίνας Γουαρδάδο να καταφέρνει να βάζει στοπ στις περισσότερες προσπάθειες των Ελληνίδων αθλητριών, πράγμα που οδήγησε στην επικράτηση με 23-17.

Πλέον το παιχνίδι θα κρινόταν στην διαδικασία των σουτ άουτ, όπου χρειάστηκαν εννιά προσπάθειες για να καταφέρει η Ελλάδα να πάρει την νίκη με 14-12. Επόμενος αγώνας για την Εθνική γυναικών στην διοργάνωση είναι την Παρασκευή (18:00), όπου θα αντιμετωπίσει την Δανία και με στόχο το 6 στα 6 και την πρωτιά στον όμιλο.

Αν καταφέρει να εξασφαλίσει την πρώτη θέση, η Ελλάδα θα αποφύγει στα προημιτελικά τι; Γερμανία, Ολλανδία και Βραζιλία.

Μετά την αναμέτρηση η Καραντώνη δήλωσε: «Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια, διότι αν και είχαμε εξασφαλίσει την πρόκριση την οκτάδα, δεν τα παράτησαν. Αυτό δείχνει τον χαρακτήρα και το μέταλλο της ομάδας, η οποία ξεπερνάει τις αντιξοότητες και όντως αποδεικνύεται εφτάψυχη.

Νιώθω υπερήφανη, διότι από το 2005 και πέρα προκρινόμαστε στην πρώτη οκτάδα όλων των διοργανώσεων και δείχνουμε συνέχεια, σταθερότητα και συνέπεια. Αυτά τα στοιχεία συνθέτουν την ταυτότητα μας»


Ενώ από την πλευρά της Ισπανίας, η Ντίαθ ανάφερε: «Όταν ένας αγώνας κρίνεται στα shoot-out παίζει μεγάλο ρόλο και η τύχη. Νομίζω ότι ήμασταν καλύτερες από την Ελλάδα, αλλά δυστυχώς δεν καταφέραμε να νικήσουμε.

Στενοχωρηθήκαμε, αλλά δεν υπάρχει χρόνος για… δάκρυα, άλλωστε δεν ήρθε και η συντέλεια του κόσμου. Σηκώνουμε ψηλά το κεφάλι και συνεχίζουμε την πορεία μας με στόχο να κατακτήσουμε ένα μετάλλιο» .


Τα σετ: 27-26, 13-23, 14-12

Ελλάδα (Μ. Καραντώνη): Μ. Κεπεσίδου 4, Κερλίδη 14, Ποιμενίδου4, Καλοϊδή, Μούρνου 13, Δημητρίου 10, Ελ. Τροχίδου 6, Λογδανίδου 1, Διακογιάννη 4, Ν. Κεπεσίδου.

Ισπανία (Μορίγιο): Μπατίστα 18, Κονεχέρο 8, Τόρας Παρέρα 4, Φερνάντεζ 4, Λούτσιο 7, Γκαρθία, Εντσίνας 2, Ντίας 4, Γκονζάλες, Λαγκούνα 14.

Διαιτητές: Ρούπτσιτς - Μπότιντσαν (Κροατία): Αποκλεισμοί: 5-0.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x