Χάντμπολ

Η μεγάλη στιγμή έφτασε: Η Ελλάδα για πρώτη φορά στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα!

Ξεκινάει το ταξίδι της Εθνικής ομάδας χάντμπολ ανδρών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, όπου συμμετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία της, με το ματς απέναντι στην Πορτογαλία.

Την παρθενική της συμμετοχή σε τελική φάση Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος χάντμπολ γιορτάζει σήμερα η Εθνική ανδρών. Σε ένα ματς μεγάλης ιστορικής σημασίας, η «γαλανόλευκη» θα αντιμετωπίσει την Πορτογαλία στις 19:00, στο Olympiahalle του Μονάχου (τηλεοπτική μετάδοση από την Cosmote Sports 8).

Μάλιστα, είναι η πρώτη παρουσία της Ελλάδας σε μεγάλη διοργάνωση γενικότερα, 19 χρόνια μετά τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Τυνησίας. Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Γαλλίδες αδερφές Μποναβεντούρα με παρατηρητές τον Κροάτη Κάτσιτς και τον Ελβετί Νάγκελ.

Η φιλόδοξη ομάδα του Γιώργου Ζαραβίνα μετά τους Πορτογάλους θα βρει στον δρόμο της τη Δανία (Σάββατο 13/1 – 21:30) και την Τσεχία (Δευτέρα 15/1 – 19:00), έχοντας ως στόχο την υπέρβαση.

Η αποστολή που ταξίδεψε στη Γερμανία για τη σπουδαία διοργάνωση αποτελείται από τους: Παπαντωντόπουλο, Παπαβασίλη, Σάββα, Πασσιά, Κανδύλα, Καραμπουρνιώτη, Μιχαηλίδη, Τζηρά (Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή), Κεδέρη, Λιάπη, Παπαδιονυσίου, Αραμπατζή, Μάλλιο (ΑΕΚ), Θ. Παπάζογλου, Λ. Παπάζογλου (ΠΑΟΚ), Τόσκα (Bianco Monte Δράμα), Παναγιώτου (ΑΣΕ Δούκα), Mπόσκο (Χενίλ- Ισπανία) και Μπουκοβίνα (Γκροσβάλσταντ- Μπουντεσλίγκα-2/Γερμανία).

Ομοσπονδιακοί προπονητές είναι οι Γιώργος Ζαραβίνας, Γιώργος Μαστορογιάννης και Ηλίας Μάντζος

Την αποστολή συνοδεύουν ο Πρόεδρος της ΟΧΕ Κώστας Γκαντής, τα μέλη του Δ.Σ. Κώστας Βιολιτζής (αρχηγός αποστολής), Βασίλης Κρανιώτης, Κώστας Μαναβής (ιατρός ομάδας), ο τεχνικός σύμβουλος Εθνικών ομάδων Γκι Πετιτζιράρ, η συντονίστρια Εθνικών ομάδων Κατερίνα Γεωργούτσου, οι φυσικοθεραπευτές: Άγγελος Παππάς, Παύλος Καλαβάζης, ο ρεφλεξολόγος: Σπύρος Δημητράκουλας και οι δημοσιογράφοι Ρούλα Στίγκα (Media Manager) και Κωνσταντίνος Χατζηδημητρίου (Υπεύθυνος Επικοινωνίας).

Αναλυτικά, το πρόγραμμα του 6ου ομίλου:
(Μόναχο- Olympiahalle)
Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024
19:00 Πορτογαλία- Ελλάδα
21:30 Δανία- Τσεχία

Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024
19:00 Τσεχία- Πορτογαλία
21:30 Ελλάδα- Δανία

Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024
19:00 Τσεχία- Ελλάδα
21:30 Δανία- Πορτογαλία

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x