Χάντμπολ

Με σημαντική «προίκα» κόντρα στην Ολλανδία για την ιστορική πρόκριση η Εθνική ανδρών!

Την πρόκριση σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα χάντμπολ για 2η φορά στην ιστορία της θα κυνηγήσει στο Αϊντχόφεν (12/5, 17:00) κόντρα στην Ολλανδία η Εθνική ανδρών, που έχει ως «προίκα» το 31-27 της Κοζάνης!

Ραντεβού με την ιστορία έχει το απόγευμα της Κυριακής (12/5, 17:00) η Εθνική ανδρών στο χάντμπολ!

Συγκεκριμένα, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παίζει στο Αϊντχόφεν τον αγώνα ρεβάνς με την Ολλανδία για τα μπαράζ του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος του 2025! Η «προίκα» της Ελλάδας από τον πρώτο αγώνα είναι πολύ μεγάλη. Κι αυτό διότι επιβλήθηκε 31-27 στο κατάμεστο ΔΑΚ Λευκόβρυσης Κοζάνης, με τον κόσμο να σπρώχνει τους παίκτες του Γιώργου Ζαραβίνα!



Αδιαμφισβήτητα μια σπουδαία εμφάνιση (έφτασε μέχρι και το +5) και επικράτηση για την Εθνική. Εξάλλου, ακόμη και μια... απλή νίκη θα θεωρούταν εν πολλοίς υπέρβαση κόντρα στους ισχυρούς «Οράνιε». Πόσω μάλλον, τώρα, αυτό το σημαντικό προβάδισμα τεσσάρων τερμάτων που καλείται να υπερασπιστεί.

Φυσικά, ακόμα πιο σπουδαία θα είναι η ενδεχόμενη πρόκριση στην τελική φάση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, καθώς θα είναι η 2η στην ιστορία της και πρώτη μετά το 2005 (όταν κατέκτησε την 6 θέση στην Τυνησία). Παίκτες και τεχνικό επιτελείο γνωρίζουν τις δυσκολίες της ρεβάνς και πως χρειάζεται να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους για να καταφέρουν να προκριθούν σε μία δεύτερη τελική φάση μέσα σε λίγους μήνες μετά την παρθενική παρουσία της Ελλάδας στο EURO 2024 (όπου και τότε στην πορεία της μέχρι τα τελικά είχε επιβληθεί επί των «Οράνιε»).

Ο αγώνας θα μεταδοθεί από το EΡΤSPORTS2.

Υπενθυμίζεται ότι η τελική φάση του Παγκοσμίου θα διεξαχθεί από τις 14 Ιανουαρίου μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου του 2025 σε Κροατία, Δανία και Νορβηγία.



Η 17αδα της Εθνικής:

Mπόσκος (Χενίλ- Ισπανία), Μπουκοβίνας (Γκροσβάλσταντ- Μπουντεσλίγκα-2/Γερμανία), Παπαβασίλης, Σάββας, Πασσιάς, Κανδύλας, Μιχαηλίδης, Τζηράς (Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή), Κεδέρης, Λιάπης, Παπαδιονυσίου, Αραμπατζής, Μάλλιος (ΑΕΚ), Θ. Παπάζογλου, Λ. Παπάζογλου (ΠΑΟΚ), Τόσκας (Bianco Monte Δράμα), Παναγιώτου (ΑΣΕ Δούκα).

Εκτός έμειναν οι: Δομπρής, Τσακουρίδης και Τζωρτζίνης.

Στην αποστολή μετέχουν επίσης ο Πρόεδρος της ΟΧΕ Κώστας Γκαντής, οι προπονητές Γιώργος Ζαραβίνας, Γιώργος Μαστορογιάννης, Ηλίας Μάντζος, ο τεχνικός σύμβουλος Εθνικών ομάδων Γκι Πετιτζιράρ, η συντονίστρια Εθνικών ομάδων Κατερίνα Γεωργούτσου, οι φυσιοθεραπευτές Άγγελος Παππάς, Παύλος Καλαβάζης και ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΟΧΕ Κωνσταντίνος Χατζηδημητρίου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x