Χάντμπολ

Ιστορική πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα διεκδικεί η Εθνική Χάντμπολ

Η Εθνική ομάδα υποδέχεται στο Κλειστό της Κανήθου το Μαυροβούνιο, στην πρώτη από τις δύο μεταξύ τους μάχες για μία θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2023, στα γήπεδα της Πολωνίας και της Σουηδίας.

Τα πιο κρίσιμα παιχνίδια της σύγχρονης ιστορίας της δίνει η Εθνική ομάδα Χάντμπολ ανδρών, που υποδέχεται στις 19:15 το Μαυροβούνιο (ΕΡΤ3), στο Κλειστό «Τάσος Καμπούρης» της Χαλκίδας, στην πρώτη μεταξύ τους μάχη για τα πλέι-οφ τους Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2023. Η ρεβάνς θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή (17/3, 19:00) στην Ποντγκόριτσα.

Η τελευταία συμμετοχής της Εθνικής ομάδας σε τελική φάση Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, ήταν το 2005 στην Τυνησία, εκεί όπου το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε κατακτήσει την έκτη θέση.

Η γαλανόλευκη αποστολή: Παπαβασίλης, Δομπρής, Πασσιάς, Κανδύλας, Καραμπουρνιώτης, Μιχαηλίδης, (Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή), Μπουκοβίνας, Τζηράς, Μυλωνάς, Αραμπατζής, Ηλιόπουλος, Παπαδιονυσίου (ΑΕΚ), Μάλλιος(Διομήδης Άργους), Κωστακίδης (Φίλιππος Βέροιας), Ασβεστάς (Ανόρθωση- Κύπρος), Μπόσκος, Λιάπης, Παπαντωνόπουλος (Αντεμάρ Λεόν- Ισπανία), Λοίζος (Πρεσάνο- Ιταλία).

«Διακαής πόθος για όλο το ελληνικό χάντμπολ η πρόκριση»

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιώργος Ζαραβίνας, τόνισε ότι η ομάδα θα κάνει κατάθεση ψυχής και είναι απόλυτα συγκεντρωμένη στο στόχο της πρόκρισης.

«Είναι τέτοια η ιδιαιτερότητα του παιχνιδιού και η φύση των συγκεκριμένων αγώνων που οφείλουμε απέναντι στους εαυτούς μας, απέναντι σε αυτούς που μας βοηθάνε που μας υποστηρίζουν, να δώσουμε ότι έχουμε και δεν έχουμε, ώστε να διεκδικήσουμε μία πρόκριση, που είναι διακαής πόθος για όλο το ελληνικό χάντμπολ. Ενδεχομένως είναι παιχνίδια, τα οποία κάποιοι δεν θα ξαναζήσουμε και αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να δώσουμε τα πάντα, σωματικά και πνευματικά.

Πρόκειται για δύο ημίχρονα, αύριο θα παίξουμε το πρώτο. Αν θέλουμε να έχουμε ελπίδες πρόκρισης, θα πρέπει να είμαστε και στα δύο παιχνίδια σε πολύ, πολύ υψηλό επίπεδο και με απόλυτη συγκέντρωση. Είμαι αισιόδοξος, αντιμετωπίζουμε κάποια προβλήματα τραυματισμών, αλλά η ομάδα έχει μάθει να ξεπερνά τις όποιες απουσίες και δεν θα μας επηρεάσει. Φεύγοντας από το γήπεδο θέλουμε και εμείς, αλλά και ο κόσμος να έχουμε την αίσθηση ότι αυτή Εθνική πραγματικά έκανε αυτό που ήταν ανθρωπίνως δυνατό για το αποτέλεσμα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x