Χάντμπολ

Φίλιππος από τα παλιά

Στους «16» του Τσάλεντζ Καπ οι Βεροιώτες που με εντυπωσιακή εμφάνιση υπέταξαν 32-22 την ΑΕΚ

Μετά από 12 χρόνια και το μακρινό 2003, ο Φίλιππος Βέροιας κατάφερε να βρεθεί στους «16» ευρωπαϊκού κυπέλλου και συγκεκριμένα του Τσάλεντζ Καπ.
Με εξαιρετικούς τους Σάββα Καρυπίδη (11 γκολ), Σλόμπονταν Βεσελίνοβιτς (8 γκολ) και τον τερματοφύλακα Νίκο Ζλατάνο, ο Φίλιππος επιβλήθηκε 32-22 της ΑΕΚ στο κατάμεστο «ΔΑΚ Βικέλας».
Σε συνδυασμό με την νίκη του 36-34 στην Αθήνα οι Βεροιώτες προκρίθηκαν πανηγυρικά στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Από την αρχή του αγώνα ο Φίλιππος έδειξε πάθος, περισσότερη θέληση και δεν άφησε κανένα περιθώριο στην ΑΕΚ.
Η ομάδα του Κώστα Τούτση προηγήθηκε 5-1 (9:15), 12-6 στο 21:34 και 17-11 στο ημίχρονο.
Στο δεύτερο ημίχρονο η διαφορά αυξήθηκε περισσότερο με την ΑΕΚ να είναι ευάλωτη αμυντικά και να έχει βεβιασμένες ενέργειες επιθετικά.
Ο Φίλιππος το εκμεταλλεύτηκε και έφτασε ακόμα και στο +11 (32-21), λίγο πριν το φινάλε, για να μειώσει η ΑΕΚ 32-22 στο τελικό σκορ.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ- ΑΕΚ 32-22
Τα πεντάλεπτα: 2-0, 5-2, 8-4, 10-6, 14-8, 17-11 (ημχ.), 18-14, 22-17, 27-18, 29-20, 30-21, 32-22
ΦΙΛΙΠΠΟΣ (Κώστας Τούτσης):
Αρβανιτίδης, Ζλατάνος, Χαραλαμπίδης, Μιχαηλίδης 3, Παντελίδης, Ανανιάδης, Μπαντής 4, Δεληγιάννης, Καρυπίδης 11, Κότσιφας, Δραγκόλας, Μαστορογιάννης 4, Κορωνάς, Παπαδόπουλος 2, Βεσελίνοβιτς 8.
ΑΕΚ (Γιάννης Αρβανίτης): Μπακαούκας 7, Δούγιας 4, Γεωργιάδης 1, Φάμπατς, Δημοσθένους 2, Νικολαϊδης 3, Αργυράκης, Χατσίκας 1, Αντωνιάδης, Γκατφί 3, Γρηγοριάδης 1, Φίλης, Πλεχ, Στούμπης, Κολιούλης, Κουμαραδέλης.
Διαιτητές: Χέρμαν- Μάντσεν (Δανία), Παρατηρητής: Σαββίδης (Κύπρος).
Δίλεπτα: 4-4, πέναλτι: 7/7-3/4.

Δηλώσεις
Νίκος Ζλατάνος (τερματοφύλακας Φιλίππου): «Τέλος καλό, καλά. Πετύχαμε τον στόχο μας, προκριθήκαμε. Ευχαριστώ όλους μου τους συμπαίκτες και τον κόσμο που μας αγκάλιασε και ήταν 8ος παίκτης μας. Συνεχίζουμε, αυτό το όνειρο δεν ξέρω που θα σταματήσει φέτος. Όλα είναι ιδανικά».

Γιώργος Μαστορογιάννης (πλέι μέικερ Φιλίππου): «Μετά το ματς με την Κράσνονταρ στη Ρωσία νομίζω είχαμε μία βατή κλήρωση. Την ΑΕΚ την γνωρίζαμε καλά. Πήραμε καλό αποτέλεσμα εκτός έδρας, αλλά είναι σημαντικό ότι ολοκληρώσαμε την δουλειά εδώ στη Βέροια. Ο Φίλιππος θέλει πάντα να πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη. Με αυτή την νίκη- πρόκριση δίνουμε ζεστασιά και ζωντάνια για να προχωρήσουμε περισσότερο».

Γιάννης Αρβανίτης (προπονητής ΑΕΚ): «Συγχαρητήρια στον Φίλιππο. Σε αυτό το ζευγάρι ήταν καλύτερος από εμάς. Εμείς δεν έχουμε βρει ακόμα ταυτότητα. Έχουμε μία καλή, μία κακή, μία έτσι και έτσι, μία πολύ κακή εικόνα. Σήμερα προφανώς και ήταν πολύ κακή. Ακόμα δεν έχουμε βγάλει αξιοπρεπή αμυντική σταθερότητα. Θέλαμε να συνεχίσουμε στην Ευρώπη, αλλά ο Φίλιππος την δεδομένη στιγμή είχε την ποιότητα που δεν μας άφησε να διεκδικήσουμε την πρόκριση».
Για το αν μπορεί ο Φίλιππος να φέρει μια διάκριση στο ελληνικό χάντμπολ είπε: «Η πραγματικότητα του Τσάλεντζ Καπ είναι πως ο Φίλιππος με την ποιότητα που έχει και την προσθήκη του Σανίκη, έχει δικαίωμα να ονειρεύεται τετράδα και γιατί όχι και ψηλότερα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x