Χάντμπολ

Κυρίαρχος ο Ολυμπιακός, «πάτησε» την ΑΕΚ κι έκανε δεύτερο σερί νταμπλ!

Με εντυπωσιακό τρόπο, ο Ολυμπιακός επικράτησε της ΑΕΚ 28-21 στο ΟΑΚΑ και με 3-1 νίκες στους τελικούς κατέκτησε το δεύτερο σερί πρωτάθλημα της Handball Premier σε ένα επεισοδιακό ματς που διεκόπη.

Ένας «καταιγιστικός» Ολυμπιακός νίκησε άνετα την ΑΕΚ 28-21 στο ΟΑΚA στον τέταρτο τελικό της Handball Premier και με 3-1 νίκες στη σειρά κατέκτησε το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα στην ιστορία του, φτάνοντας στο νταμπλ και αποδεικνύοντας την κυριαρχία του στο άθλημα στην Ελλάδα την τελευταία τριετία. MVP του πρωταθλήματος ο Λέμος.

Το ματς ήταν επεισοδιακό και διεκόπη, λόγω της ρίψης αντικειμένων και της εισόδου των οπαδών της «Ένωσης» στον αγωνιστικό χώρο και για να επαναρχίσει, διατάχτηκε η εκκένωση του γηπέδου.

Οι παίκτες του Δημήτρη Ζαραβίνα ήταν απόλυτοι κυρίαρχοι και έφτασαν στο +7 και +8 και διατήρησαν ένα +5 με +6 στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης.

Η ομάδα του Γιώργου Ζαραβίνα ήταν εξαιρετική επιθετικά και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στους γηπεδούχους. Η «Ένωση» στερήθηκε τις υπηρεσίες του Μυλωνά και είχε τον Γιάκομπσεν σε κακή μέρα.

Η ΑΕΚ δεν μπορούσε να βρει λύσεις στο σκοράρισμα, με αποτέλεσμα να πετύχει μόνο δύο γκολ στο πρώτο τέταρτο. Έτσι, ο Ολυμπιακός έφτασε στο 2-8 στο 6’. Η «Ένωση» δεν είxε ρυθμό και σε κακή μέρα τον Γιάκομπσεν και τον Μπάλαζ να φέρνει το 7-13. Οι Σανίκης και Λέμος έφεραν το 7-15 και ο Αλβανός διαμόρφωσε το 8-15 στην ολοκλήρωση του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός διατηρούσε σταθερά ένα προβάδισμα και εκεί υπήρχαν συνεχόμενες διακοπές και έγιναν συστάσεις προς τον κόσμο της ΑΕΚ. Το ματς δεν είχε ρυθμό σε εκείνο το διάστημα και ο Ολυμπιακός το εκμεταλλεύτηκε και έφερε το 13-23 στο 44’.

Ο Παλεβίτσιους και ο Δομπρής προσπάθησαν να μειώσουν μέχρι το 53’ που έγινε η διακοπή και στην επανέναρξη ο Ολυμπαικός έφτασε στο +8 και πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου.


Τα πεντάλεπτα: 1-2, 2-5, 2-7, 3-10, 6-13, 8-15 (ημ), 10-17, 11-20, 14-23, 17-25, 19-27, 21-28

ΑΕΚ: Γεωργιάδης, Ζαμπούνης 1, Π. Νικολαΐδης, Ροζαβόλγκι, Συγγάρης, Μπάλαζ 2, Ραντούλοβιτς, Αλβανός, Μπάγιος, Γιάκομπσεν 2, Παπαδιονυσίου 2, Δομπρής 2, Νταρσουλάν, Αργυρού 1, Παλεβίτσιους 6, Βραζάλιτσα 3

Ολυμπιακός: Κρητικός, Τζηράς 8, Καραμπουρνιώτης 1, Λέμος, Μούγιτς 1, Ρέινα 3, Κανδύλας 1, Σανίκης 5, Μπούμπαλο, Κόντης, Λιάπης, Τσιλιμπάρης, Άρσιτς, Αραπακόπουλος 4, Χάλαρης, Τσίλης 3

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x