Χάντμπολ

Μπουκοβίνας στον bwinΣΠΟΡ FM: «Κάνω προπόνηση στα σουτ - Τους απομυθοποιήσαμε και μπορούμε πρόκριση»

Για το επίτευγμά του να σκοράρει δυο φορές (αν και τερματοφύλακας) και τη μεγάλη νίκη της εθνικής χάντμπολ επί του Μαυροβουνίου με μίλησε στον bwinΣΠΟΡ FM ο Πέτρος Μπουκοβίνας.

Στις διαστάσεις της μεγάλης νίκης που πέτυχε η εθνική χάντμπολ επί του Μαυροβουνίου -αλλά και το προσωπικό του κατόρθωμα να σκοράρει δυο φορές- αναφέρθηκε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 ο Πέτρος Μπουκοβίνας.

Ο τερματοφύλακας του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος μίλησε στην εκπομπή «Μπαμ και κάτω» και τους Μπάμπη Χριστόγλου-Σταύρο Χονδροθύμιο, τονίζοντας ότι πλέον η ομάδα… απομυθοποίησε τον μεγάλο της αντίπαλο και μπορεί να προκριθεί στο Παγκόσμιο.

Όσο για το γεγονός ότι χρίστηκε σκόρερ και μάλιστα δις, αποκάλυψε ότι προπονείται ανάμεσα σε άλλα και στα σουτ, ενώ μόνο την προηγούμενη εβδομάδα έκανε καθημερινά κατασκοπεία 1,5 ώρας μέσω βίντεο.



Αναλυτικά όσα είπε ο Μπουκοβίνας

Για τα δυο γκολ που πέτυχε: «Πλέον δεν είναι τόσο συχνό φαινόμενο, αλλά συμβαίνει αρκετές φορές. Είναι σίγουρα αποτέλεσμα δουλειάς, σε κάθε προπόνηση κάνω 20-30 σουτ. Είναι όμως και η ταυτότητα της ομάδας. Επειδή υστερούμε σωματοδομικά με κάποιες ομάδες, προσπαθούμε να χτίσουμε στο τρανζίσιον. Οπότε βοήθησε και αυτό».

Για τη μεγάλη νίκη της Εθνικής: «Είχαμε ένα γεμάτο γήπεδο μετά από πολλά χρόνια και μας χαροποίησε πολύ. Είδαμε πολλά παιδιά στην εξέδρα και αυτή η έμπνευση που τους δίνουμε μας ικανοποιεί. Η ομάδα χτίζει μια ταυτότητα και αυτό που αρέσει στον κόσμο είναι ότι ο καθένας παίζει για τον διπλανό του».

Για το αν περίμενε αυτή την επικράτηση: «Το παιχνίδι πήγε πολύ καλύτερα απ’ όσο υπολογίζαμε. Φάνηκε ότι μας υποτίμησαν λίγο στην αρχή, γιατί έχουν παίκτες μεγάλης κλάσης. Ο δικός μας στόχος ήταν να κάνουμε μια απλή νίκη, αλλά θα μπορούσαμε και μεγαλύτερη από δυο γκολ».

Για τη ρεβάνς: «Ο επαναληπτικός θα είναι πιο δύσκολος γιατί θα υπάρχει μια θερμή ατμόσφαιρα, αλλά τώρα τους απομυθοποιήσαμε κάπως και είδαμε ότι δεν υστερούμε τόσο. Τους ζυγίσαμε και αν είμαστε συγκεντρωμένοι και δεν επηρεαστούμε από το κλίμα, θα έχουμε καλές πιθανότητες».

Για την «κατασκοπεία» που κάνει στους αντιπάλους: «Γι’ αυτό το παιχνίδι ειδικά έβλεπα 1,5 ώρα βίντεο την ημέρα επί μια εβδομάδα. Και η παραμικρή κίνηση ή συνήθεια ενός παίκτη μπορεί να κρίνει όλη την πρόκριση. Θα ήταν εγωιστικό να μην το κάνω. Μελέτησα και ευτυχώς βοήθησε και εμένα και την ομάδα».

Για τη μεταγραφή του στη Γερμανία: «Είναι ένα όνειρο για κάθε αθλητή να παίξει σε μια μεγάλη διοργάνωση. Από μικρός ήθελα ν’ αγωνιστώ στη Γερμανία και παρόλο που μιλάμε για δεύτερη κατηγορία, το επίπεδο είναι πολύ υψηλό και τα γήπεδα γεμάτα».

Για την απόφαση να διεξαχθούν οι τελικοί του πρωταθλήματος στο ουδέτερο της Χαλκίδας: «Προσωπικά μου άρεσε αυτή η κίνηση, γιατί έδειξε ότι το άθλημα θέλει να πάει μπροστά. Ενθουσιάστηκα με αυτή την απόφαση, παρόλο που έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μέχρι να φτάσουμε σε αυτά τα παιχνίδια. Πέρα από αυτή την κίνηση όμως πρέπει να συμβάλλουμε και εμείς οι αθλητές για να προχωρήσει το χάντμπολ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x