Χάντμπολ

Νικά την Ολλανδία και προκρίνεται στο EURO 2024 η Εθνική χάντμπολ

Στο «Topsportscentrum» του Άλμερε θα φιλοξενηθεί την Κυριακή στις 19:00 από την Ολλανδία η Εθνική χάντμπολ ανδρών στην έκτη και τελευταία αγωνιστική των προκριματικών του ΕURO 2024.

Όλο το ελληνικό χάντμπολ περιμένει με αγωνία το φινάλε την αναμέτρηση της Εθνικής χάντμπολ ανδρών στην Ολλανδία, ώστε με νίκη το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να προκριθεί στα τελικά του EURO 2024 για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Η Εθνική διεκδικεί τη δεύτερη θέση του ομίλου και την απευθείας πρόκριση, αλλά διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες πρόκρισης στην τελική φάση του ΕURO 2024 ακόμα και με την τρίτη θέση του γκρουπ. Συνδυασμός αποτελεσμάτων στους άλλους ομίλους μπορεί να διατηρήσει την Ελλάδα μέσα στις τέσσερις προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στο ΕURO.

«Πραγματικό τεστ - Δεν σκεφτόμαστε σενάρια»
Ο Γιώργος Ζαραβίνας δήλωσε στο γραφείο Τύπου της ΟΧΕ πως: «Για εμάς, είναι ένα πραγματικό τεστ για τις δυνατότητες της ομάδας, καθώς ο όμιλός μας είναι ίσως κι ο μοναδικός που οι πρώτες ομάδες έχουν βαθμολογικό ενδιαφέρον την τελευταία αγωνιστική, καθώς και οι τρεις πρώτες θέσεις είναι ακόμα ανοιχτές.

Οι πραγματικά δυνατές ομάδες αναδεικνύονται σε τέτοια παιχνίδια και σε τέτοιες έδρες. Δεν σκεφτόμαστε σενάρια και αποτελέσματα σε άλλους ομίλους, είναι ένα ματς πρόκληση για εμάς και για αυτό θα το αντιμετωπίσουμε όσο πιο καλά μπορούμε ψυχικά και συναισθηματικά».

H 16άδα της Εθνικής: Μπουκοβίνας, Παπαντωνόπουλος, Τζηράς, Αραμπατζής, Παπαβασίλης, Κωστακίδης, Μυλωνάς, Σάββας, Κρητικός, Τόσκας, Πασσιάς, Μάλλιος, Κανδύλας, Παπαδιονυσίου, Λιάπης, Τσαναξίδης


5ος όμιλος (σε 5 αγώνες):
1. Ολλανδία 7
2. Κροατία 7
--------------
3. Ελλάδα 6
--------------
4. Βέλγιο 0

*Το άλλο ματς του ομίλου είναι Κροατία- Βέλγιο

Η βαθμολογία των τρίτων ομάδων των ομίλων:
1. Νησιά Φερόε 2 (-8)
2. Ελλάδα 2 (-9)
3. Βοσνία 2 (-18)
4. Ιταλία 0 (-20)
-------------------------------------
5. Εσθονία 0 (-22)
6. Γεωργία 0 (-25)
7. Τουρκία 0 (-28)
8. Σλοβακία 0 (-28)

*Οι τέσσερις πρώτες ομάδες προκρίνονται στο EURO 2024.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x