Χάντμπολ

Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Ισόπαλο το ντέρμπι στο χάντμπολ

Ισόπαλο 18-18 έληξε το ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στο κλειστό του Ρέντη για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος χάντμπολ.

Ντερμπάρα στο κλειστό του Ρέντη με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ να έρχονται ισόπαλοι 18-18 σε παιχνίδι για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος χάντμπολ.

Το παιχνίδι είχε σκληρές μονομαχίες και πρωταγωνιστές τους δύο τερματοφύλακες των ομάδων. Τόσο ο Μπουκοβίνας όσο και ο Κοτανίδης ήταν εξαιρετικοί, πραγματοποίησαν πολλές επεμβάσεις που καθόρισαν το αποτέλεσμα του αγώνα. Μάλιστα, μια από αυτές τις εξαιρετικές επεμβάσεις έγινε και στο τέλος του ματς, σε νεκρό χρόνο σε προσπάθεια του Μπάγιο.

Οι αριθμοί αποδεικνύουν και τον ρόλο που έπαιξαν οι δύο τους στο αποτέλεσμα. Ο Πέτρος Μπουκοβίνας τέλειωσε τον αγώνα με 12/30 αποκρούσεις (40% αποτελεσματικότητα) την στιγμή που ο Κώστας Κοτανίδης για τον Ολυμπιακό αν και άργησε να πάρει… μπροστά, στο δεύτερο ήταν καθοριστικός με 11/40 επεμβάσεις (37%).

Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο με τον Ολυμπιακό να είναι αρκετά ανεβασμένος και να αποδεικνύει ότι φέτος είναι ικανός να αμφισβητήσει τα πρωτεία της Ένωσης.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός κέρδισε μπάλες και έτρεξε στον αιφνιδιασμό αλλά τα λάθη στο τρανζίσιον και στην τελική επιλογή δεν του επέτρεψαν να πάρει διαφορά. Έπαιρνε το προβάδισμα αλλά η ΑΕΚ κατάφερνε να ισοφαρίζει.

Για πρώτη φορά η Ένωση πήρε «κεφάλι» στο σκορ (9-10) περίπου τέσσερα λεπτά πριν το ημίχρονο. Στο σημείο αυτό οι παίκτες της είχαν αρχίσει να εκμεταλλεύονται τα λάθη των ερυθρολεύκων και να βρει λύσεις στην επίθεση από τους Λέμο και Καλόμοιρου που πέρασαν στο ματς αντί των Φλορίδο και Μυλωνά.

Στο διάστημα 20’ με 28’ έσφιξε αρκετά την άμυνά της και άφησε τον Ολυμπιακό χωρίς γκολ παίρνοντας στο 27' προβάδισμα με 12-9. Ωστόσο οι ερυθρόλευκοι σιγά-σιγά άρχισαν να βρίσκουν λύσεις επιθετικά, μείωσαν στο σκορ, έκαναν ένα σερί 3-0 στο 45’ που τους έδωσε το προβάδισμα με 16-15. Οι δύο ομάδες συνέχισαν μαζί στο σκορ με τον Τζήρα να ισοφαρίζει σε 18-18 που ήταν και το τελικό σκορ.

Τα πεντάλεπτα: 2-1, 3-2, 5-5, 8-8, 9-9, 11-12 (ημ.), 12-13, 13-15, 13-15, 16-16, 18-17, 18-18

Ολυμπιακός: Κοτανίδης, Κουκουλάς, Καραμπουρνιώτης, Παπαβασίλης, Μπούντιτς, Τερλέτσκι, Παπαδημητρίου, Κανδύλας, Μπάγιος 3, Παπαδόπουλος 7, Δομπρής 1, Αραπακόπουλος 2, Πασσιάς, Μοντόρο 3, Μιχαηλίδης, Οστρούτσκο 2.

ΑΕΚ: Ουγκάλδε 3, Πλάθα 1, Μόγια 1, Μπριάτκα, Τζηράς 4, Αραμπατζής, Λέμος 1, Ηλιόπουλος 1, Μπεριά 5, Μπετζιλαλί, Μυλωνάς, Καλόμοιρος 2, Νικολαΐδης, Μπουκοβίνας, Άντζελιτς, Παπαδιονυσίου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x