Χάντμπολ

Έβαψε ερυθρόλευκο το ντέρμπι με την ΑΕΚ και έκανε αποφασιστικό βήμα πρωτιάς ο Ολυμπιακός!

Μετά από ένα συναρπαστικό ντέρμπι, ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε με 32-26 της ΑΕΚ στην Ηλιούπολη και πλέον έχει στο χέρι του την πρωτιά της κανονικής διάρκειας στη Handball Premier!

Έβαψε ερυθρόλευκο το μεγάλο ντέρμπι του με την ΑΕΚ και έχει στο χέρι του την πρωτιά στην κανονική διάρκεια της Handball Premier ο Ολυμπιακός!

Μετά από μια συναρπαστική αναμέτρηση, η οποία διεξήχθη στο κλειστό της Ηλιούπολης και με την οποία ολοκληρώθηκε η 19η αγωνιστική, οι Πειραιώτες ήταν αποτελεσματικότεροι από την αντίπαλό τους στην «τελική ευθεία» και πανηγύρισαν τη νίκη με 32-26!

Έτσι, ο Ολυμπιακός, ο οποίος νίκησε ξανά την ΑΕΚ, σχεδόν έναν μήνα μετά τη συνάντηση των δύο ομάδων στον τελικό του Κυπέλλου, έχει πλέον τον πρώτο λόγο για την πρωτιά, αφού χρωστάει το παιχνίδι του με τον Δούκα, ενώ κάλυψε και το 28-27 με το οποίο είχε ηττηθεί από την Ένωση στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Συνεπώς, παρότι αυτή την στιγμή βρίσκεται έναν βαθμό πίσω από την ΑΕΚ, έχει τον πρώτο λόγο στη μάχη για την κορυφή.



Το ματς:

Το ντέρμπι ξεκίνησε με τον Σάββα να ανοίγει το σκορ και με τον Αραμπατζή να πετυχαίνει το πρώτο γκολ για τους φιλοξενούμενους, πριν ο Σάββας σκοράρει ξανά για το 2-1, ενώ στη συνέχεια έχασε και πέναλτι, στέλνοντας την μπάλα στο δεξί δοκάρι. Ο Τοριάνι ισοφάρισε ξανά για την ΑΕΚ και λίγο αργότερα βρήκε ξανά δίχτυα για το 3-3, πριν ο Κανέτε διαμορφώσει το 4-3, με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στην αναμέτρηση.



Ο Σκαραμέλι με εύστοχη εκτέλεση σε πέναλτι που έκανε ο Στούμπερ (παίρνοντας και δίλεπτη) έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα δύο τερμάτων στον Ολυμπιακό, ο Γκαρέν μείωσε σε 5-4 για την Ένωση και ο Ίβιτς έκανε το 6-4, ενώ οι γηπεδούχοι ξέφυγαν για πρώτη φορά με +3 (9-6), με τον Σάββα. Η ΑΕΚ πλησίασε ξανά στο γκολ (10-9), ο Ολυμπιακός απάντησε για το υπέρ του 13-10, ενώ ο Κουκουλάς σκόραρε για το 13-12, πριν ο Σάββας σκοράρει ξανά για να διαμορφώσει το 14-12 του πρώτου ημιχρόνου.



Η ΑΕΚ ήταν εκείνη που μπήκε πιο δυνατά με την επιστροφή των δύο ομάδων από τα αποδυτήρια, με τους Μπάρος και Περίν να ισοφαρίζουν σε 14-14, ενώ ο Τουρέ έβαλε για πρώτη φορά μπροστά τους φιλοξενούμενους, με 16-17. Χάρη σε επί μέρους σκορ 6-2 και με τον Τουρέ να σκοράρει ξανά, η Ένωση προηγήθηκε με 18-16, ενώ ο Ολυμπιακός απάντησε με γκολ των Σουργκιέλ και Κανδύλα, για να ισοφαρίσει σε 18-18.



Μπαίνοντας στην «τελική ευθεία», ο Μπάρος έβαλε ξανά μπροστά την ΑΕΚ και ο Κανέτε με δύο συνεχόμενα γκολ του έφτασε τα 6 συνολικά στο ντέρμπι, βάζοντας εκ νέου μπροστά τον Ολυμπιακό (21-20), ενώ ο Γκαρέν πήρε πέναλτι από τον Μιχαηλίδη και ο Τοριάνι εκτέλεσε εύστοχα για το 21-21! Ο Σάββας με δικό του πέναλτι, ο Βίντα και ο Σουργκιέλ, έβαλαν τους «ερυθρόλευκους» μπροστά με 24-21, ενώ λίγο αργότερα ο Σάββας έβαλε τον Ολυμπιακό για πρώτη φορά στο +4 (26-22), με τους Πειραιώτες να διαχειρίζονται το προβάδισμά τους στο τελευταίο τρίλεπτο, για να πανηγυρίσουν τη νίκη με το τελικό 32-26!



Τα πεντάλεπτα: 1-1, 3-3, 7-4, 9-7, 13-11, 14-12 (ημ.), 16-15, 16-18, 18-19, 22-21, 25-22, 32-26

Ολυμπιακός (Τριλίνι): Εσκαλόνα 2, Κουν, Βίντα 3, Τζίμπουλας 1, Παπαντωνόπουλος, Κανιέτε 8, Κανδύλας 1, Σλίσκοβιτς 1, Τσαναξίδης, Ίβιτς 2, Σούργκιελ 3, Μάνθος, Πασσιάς 2, Μιχαηλίδης, Σάββας 9, Νικολίνταης.

ΑΕΚ (Αλβανός): Αραμπατζής 4, Μπούτος, Παναγιώτου 4, Μπάρος 4, Ραντόγισιτς 2, Περίν 1, Αντωνιάδης, Τοριάνι 3, Κουκουλάς, Γκαρέν 3, Κολοβός, Τουρέ 3, Πεϊσότο 2, Στούμπερ, Ριμπέ, Ντε Σόουζα.

Διαιτητές: Τζαφερόπουλος – Πατιός, Παρατηρητές: Αγγελίδης - Βέργος Δίλεπτα: 4-4, Πέναλτι: 6/8-2/2.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x