Χάντμπολ

Αλεξανδρίδης στο sport-fm.gr: «Η Πυλαία πέτυχε κάτι που λέγαμε... στην πλάκα – Ζούμε ένα όνειρο!»

Η Πυλαία έβαλε τα... γυαλιά σε όλη την Ελλάδα με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στην πανίσχυρη ΑΕΚ και ο 20χρονος Πανταλέων Αλεξανδρίδης, μίλησε στο sport-fm.gr για την τεράστια επιτυχία!

Με μια απίθανη εμφάνιση, μια... παρέα παιδιών από την Πυλαία της Θεσσαλονίκης, κατάφερε να πετύχει το ακατόρθωτο! Πρώτα απέκλεισε τον παραδοσιακά ισχυρό ΠΑΟΚ και στη συνέχεια νίκησε στον τελικό την τρεμπλούχο της περσινής σεζόν ΑΕΚ, κατακτώντας το Κύπελλο Ελλάδας, με πάθος, αυταπάρνηση και πάνω από όλα καρδιά.

Ο 20χρονος Πανταλέων Αλεξανδρίδης, μίλησε στο sport-fm.gr για την μεγαλύτερη στιγμή στην... σύντομη καριέρα του εαυτού του αλλά και των νεαρών συμπαικτών του, τονίζοντας ότι παρά τις δυσκολίες, η ανταμοιβή αυτής της επιτυχίας είναι ότι καλύτερο, σχολιάζοντας ταυτόχρονα ότι όλο αυτό με την κούπα το έλεγαν μεταξύ τους για πλάκα!

Όλο αυτό όμως δεν ήρθε τυχαία, ούτε από την μια μέρα στην άλλη, αφού η δουλειά είχε ξεκινήσει καιρό πριν, αφού όπως είπε, «από τη στιγμή που το πρωτάθλημα είχε τελειώσει εδώ και ένα μήνα για εμάς, είχαμε χρόνο να οργανωθούμε και να δουλέψουμε. Ο προπονητής μας αρχικά έκανε τρομερό scouting στην ομάδα του ΠΑΟΚ και στη συνέχεια εμείς όλο αυτό το διάστημα βάλαμε πλάτη, αφήνοντας σε κάπως πιο δεύτερο ρόλο τις οικογένειές μας, τις διακοπές του Πάσχα, για να προετοιμαστούμε. Θέλω να ευχαριστήσω τους πάντες στην ομάδα που πραγματικά ήμασταν ένα όλο αυτό το διάστημα, αλλά και την διοίκηση που βοήθησε για να μην μας λείψει τίποτα όλη τη χρονιά».



Το όλο… σκηνικό υπήρχε βαθιά στο υποσυνείδητο μιας και «μεταξύ μας, είχαμε στο μυαλό μας ότι μπορούμε να περάσουμε στον τελικό και από εκεί και πέρα, ένα ματς είναι ποτέ δεν ξέρεις. Για να μην γελιόμαστε όμως δεν ήταν τόσο πολύ στο μυαλό μας αυτό. Κάπως αυτό άρχισε να αλλάζει στο ξεκίνημα του ημιτελικού, αφού με τις αποκρούσεις του τερματοφύλακά μας και την καλή άμυνα, ο ΠΑΟΚ μπήκε σε έναν ρόλο να μας κυνηγάει. Όταν ήρθε η νίκη η χαρά ήταν τεράστια και στο ξενοδοχείο λέγαμε ότι θα παίξουμε τελικό, δεν το είχαμε καν καταλάβει».

Στον τελικό τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα, «μπαίνουμε στο γήπεδο για το ματς με την ΑΕΚ και λέμε ότι κανείς δεν παίζει για να χάσει, εδώ δεν υπάρχει γυρισμός. Όλοι θέλουν το Κύπελλο, είναι δύσκολο να το βλέπεις δίπλα σου την ώρα που παίζεις και να μην το… ακουμπάς. Παίξαμε απέναντι σε μια ομάδα με μπάτζετ άπειρα μεγαλύτερο από το δικό μας, που διαθέτει παίκτες με εμπειρία στο Champions League, σπουδαίες προσωπικότητες». Τι είναι όμως αυτό που χρειάζεται για να φτάσεις στην κορυφή; «Αποδείξαμε ότι με την αυταπάρνηση, το πάθος και τον νεανικό μας ενθουσιασμό, μπορείς να πετύχεις. Ήταν ακόμα πιο δύσκολο να διαχειριστούμε και το μεγάλο προβάδισμα, ειδικά όταν οι αντίπαλοι άνοιξαν την άμυνά τους και μας πίεζαν. Μπορέσαμε και βγάλαμε άμυνα ακόμα και με τρεις μόλις παίκτες, κάτι απίστευτα δύσκολο».





Στο φινάλε, όποιος είδε το ματς θα θυμάται το εορταστικό κλίμα, με τους νικητές να πλέουν σε πελάγη ευτυχίας. «Στα τελευταία λεπτά είχαμε εκστασιαστεί. Ο κόσμος μας που βρέθηκε στην Κοζάνη, μας έδωσε τεράστια ώθηση. Πετύχαμε κάτι που μόνο για πλάκα θα έλεγε κάποιος. Ζούμε ένα όνειρο, δεν το έχουμε καταλάβει και δεν νομίζω ότι θα το καταλάβουμε και σύντομα. Ήμασταν με διαφορά το μεγαλύτερο αουτσάιντερ και από άποψη μπάτζετ φυσικά, αλλά και από άποψη εμπειρίας παικτών. Όπως αποδείχτηκε σε ένα Final Four με νοκ-άουτ παιχνίδια δεν παίζουν αυτά τόσο μεγάλη σημασία, γιατί εμείς μπήκαμε προσηλωμένοι, κάναμε κατάθεση ψυχής. Μετά το παιχνίδι ήταν ανατριχιαστικά τα όσα συνέβησαν. Είμαστε ένα ρόστερ με νεαρά άτομα, με μέσο όρο κοντά στα 22 χρόνια. Το ζήσαμε με τις οικογένειες μας στο γήπεδο, το ίδιο κάνουμε και στην Θεσσαλονίκη που επιστρέψαμε πλέον, νομίζω το δικαιούμαστε».

Τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα σε αυτό το επίπεδο και ειδικά για το χάντμπολ στην χώρα μας, όμως σύμφωνα με τους πρωταγωνιστές, η χαρά και η ικανοποίηση δεν συγκρίνεται με τίποτα. «Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανταμοιβή για εμάς από αυτό που ζούμε. Είμαστε ερασιτέχνες που δουλεύουμε σε επαγγελματικά πρότυπα. Χαιρόμαστε ότι έχει αντίκτυπο αυτό που κάνουμε. Μακάρι να μεγαλώσει το χάντμπολ στην Ελλάδα και να συνεχίσει να πηγαίνει καλά η Εθνική ομάδα. Η στήριξη από τον Δήμο μας και τους χορηγούς μας ήταν τεράστια. Στον ερασιτεχνικό αθλητισμό αν δεν έχεις ανθρώπους να συνεισφέρουν, δεν μπορείς να πετύχεις, είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, αλλά εμείς τα καταφέραμε. Η Πυλαία μεγάλωσε φέτος. Καταφέραμε να κερδίσουμε ΑΕΚ, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Εξασφαλίσαμε ευρωπαϊκό εισιτήριο, ήρθε για να μείνει ο οργανισμός».


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x