Χάντμπολ

Πάλεψε όσο μπορούσε η Εθνική χάντμπολ γυναικών

Ότι μπορούσε, έκανε κόντρα στην πανίσχυρη Ισπανίαη Εθνική χάντμπολ γυναικών, χάνοντας 18-33 στην Αλμερία στην πρεμιέρα της στα προκριματικά του EURO 2020.

Η Εθνική χάντμπολ γυναικών έχασε 18-33 από την Ισπανία στην Αλμερία στην πρεμιέρα της στον πρώτο προκριματικό όμιλο του EURO 2020 και ετοιμάζεται πλέον για τον κυριακάτικο αγώνα με την Ολλανδία στην Κοζάνη για τη δεύτερη αγωνιστική.

Για μεγάλο διάστημα η νεανική Εθνική στάθηκε καλά και έδειξε ανταγωνιστικό πρόσωπο. Η διαφορά του σκορ θα μπορούσε να είναι χαμηλότερη, αλλά η Ελλάδα δέχτηκε πολλά τέρματα στην κόντρα, ενώ έχασε και τρία πέναλτι.

Πολύ σημαντικό ήταν ότι όλες οι αθλήτριες πήραν χρόνο συμμετοχής, ενώ σκόραραν και οι 19χρονες Κουκμίση και Ζενέλη.

Παναγιώτης Μεσσήνης (ομοσπονδιακός τεχνικός): «Είχαμε συμφωνήσει με τις κοπέλες ότι θα δούμε τα πρώτα ματς του ομίλου με Ισπανία και Ολλανδία, ως δύο δυνατά φιλικά που πιθανότατα δεν θα μπορούσαμε και να τα δώσουμε ακόμα και αν τα ζητούσαμε. Ηταν μια ευκαιρία να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας κόντρα σε τοπ ομάδες του παγκοσμίου χάντμπολ.

Σίγουρα, με 15 γκολ διαφορά δεν έχεις να πεις πολλά πράγματα, αλλά σε σετ παιχνίδι η άμυνά μας στάθηκε καλά σε αρκετές φάσεις, αφού από τα 33 γκολ, τα 15 προήλθαν από αιφνιδιασμούς. Έχουμε μια ομάδα με μ.ο. 23 ετών που έχει το μέλλον μπροστά της. Είμαστε ακόμα στην αρχή, έχουμε δουλειά μπροστά μας. Περιμένω μία εξίσου και ακόμα καλύτερη εικόνα την Κυριακή στην έδρα μας».

Αναστασία Παναγιώτιδου (αριστερή εξτρέμ Εθνικής):«Προσπαθήσαμε σαν Εθνική ομάδα, προφανώς η Ισπανία είναι ανώτερη ομάδα. Στο πρώτο ημίχρονο τα πήγαμε καλά, στο δεύτερο όχι και τόσο, αλλά έπαιξαν όλες οι αθλήτριες και αυτό είναι σημαντικό. Είχαμε ανταγωνιστική εικόνα για αρκετά λεπτά απέναντι σε μία υπερδύναμη. Σήμερα έχουμε κάνει ένα μικρό βήμα μπροστά».


Τα πεντάλεπτα: 4-1, 6-3, 8-3, 11-5, 14-6, 15-9 (ημχ.), 19-10, 21-13, 24-14, 27-15, 31-16

ΙΣΠΑΝΙΑ (Βιβέρ): Λόπεζ Ερέρο 3, Μπερενγκούρ 1, Νιστάλ 1, Μάρτιν 4, Ρομέρο 1, Ναβάρο Χιμένεθ, Καστελιάνος Σοάνεθ, Μπερμέγιο 5, Ορτέγκα 1, Λόπεθ Χιμένεθ 2, Φράγκα 2, Μαρτίνεθ 2, Ροντρίγκεθ 1, Σεραντόρ 2, Μπαρμπόσα 6, Αλβάρεθ 2

ΕΛΛΑΔΑ (Μεσσήνης): Αργυροπούλου, Κουκμίση 1, Παναγιωτίδου 3, Ζενέλη 1, Γκάτζιου 1, Ζυγούρα 1, Ράτσικα, Μούρνου, Μακρή, Καρέλα, Φράγκου 1, Ανδρίτσου 1, Μανιά, Τσάκαλου 4, Μάστακα 5

Δίλεπτα: 3-2, Πέναλτι: ?-4/7

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x