Χάντμπολ

Ιστορικό τρεμπλ για τη «βασίλισσα» ΑΕΚ!

Μετά από ένα εντυπωσιακό παιχνίδι που κρίθηκε στην παράταση, η ΑΕΚ επικράτησε και στον δεύτερο τελικό (32-35), φτάνοντας έτσι στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και στο ιστορικό επίτευγμα του τρεμπλ!

Μυθική ΑΕΚ τα σήκωσε... όλα στο διάβα της φέτος! Μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι στο «Σπίτι του Χάντμπολ» για τον δεύτερο τελικό της Handball Premier, η «Ένωση» επικράτησε 35-32 του ΠΑΟΚ στην παράταση, έκανε το 2-0 στη σειρά και κατέκτησε τον τρίτο της τίτλο τη φετινή σεζόν, μετά από το Κυπέλλου Ελλάδας αλλά και το EHF Challenge Cup, φτάνοντας έτσι σε ένα ιστορικό τρεμπλ!

Αυτό μάλιστα, ήταν το τέταρτο πρωτάθλημά της ιστορίας του τμήματος και ένατος συνολικά τίτλος (3 πρωταθλήματα, τέσσερα Κύπελλα, ένα Ευρωπαϊκό).

Η ομάδα του Δημήτρη Δημητρούλια κινδύνεψε σε αρκετές περιπτώσεις, όμως στα κρίσιμα παιχνίδια του αγώνα έδειξε χαρακτήρα και από τί μέταλλο είναι φτιαγμένη, φτάνοντας επάξια στον φετινό τίτλο. Ο ΠΑΟΚ το πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις, έστειλε το ματς στην παράταση με γκολ του Στογιάνοβιτς στο τελευταίο δευτερόλεπτο, όμως δεν μπόρεσε να κάνει το βήμα παραπάνω.

Το ματς

Καλό ξεκίνημα για την ΑΕΚ, η οποία άνοιξε το σκορ με τον Τζηρά από το σημείο του πέναλτι, φάση στην οποία ο ΠΑΟΚ έμεινε με παίκτη λιγότερο λόγω της δίλεπτης αποβολής του Καραγκιοζόπουλου. Λίγο αργότερα, η «Ένωση» εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό της πλεονέκτημα και έκανε το 0-2. Παρ' όλα αυτά, ο ΠΑΟΚ έσφιξε την άμυνά του, βρήκε ρυθμό στην επίθεση και με ένα γρήγορο σερί πέρασε μπροστά στο σκορ 4-2!

Ο Μαρίν Μπουνέτα ήταν εκείνος που κράτησε όρθια την ΑΕΚ στο πρώτο επιθετικό σκέλος, δίνοντας πολύτιμες λύσεις στην ομάδα του Δημήτρη Δημητρούλια, πετυχαίνοντας 6 γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Ωστόσο, οι Θεσσαλονικείς εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τον επιθετικό τους οίστρο, τα λάθη της ΑΕΚ, αλλά και τις τρομερές επεμβάσεις του Άρσιτς (6 στο ημίχρονο) διατηρώντας με άνεση το προβάδισμα. Μάλιστα, οι παίκτες του Πάνο Γούσιο ανέβασαν τη διαφορά μέχρι και στο +4 (15-11, 16-12 στο 26').

0

Μια δίλεπτη αποβολή του ΠΑΟΚ όμως βοήθησε την ΑΕΚ να βρει εύκολα γκολ και να ροκανίσει τη διαφορά (16-14), με τον Καραγκιοζόπουλο να παίρνει μία ακόμα αποβολή λίγο αργότερα και να αφήνει τους γηπεδούχους με δύο παίκτες λιγότερους. Στο τελευταίο λεπτό, η «Ένωση» βρήκε δύο γκολ, στέλνοντας τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια ισόπαλες 16-16.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, εκεί όπου στα πρώτα λεπτά υπήρξε μεγάλη ένταση και πολλά σκληρά μαρκαρίσματα, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να βλέπει δύο δίλεπτες αποβολές και η ΑΕΚ μία! Ο «Δικέφαλος του Βορρά» όμως ήταν εκείνος που μπήκε πιο δυνατά, με τα γκολ του εντυπωσιακούΣεϊρακίδη αλλά και του Μέντουριτς να παίρνει το προβάδισμα για το +3 (20-17).

Η απάντηση της ΑΕΚ ήρθε άμεσα δια... χειρός Τζηρά, ο οποίος με τρία διαδοχικά γκολ έφερε εκ νέου το παιχνίδι στα ίσα (20-20). Λίγο αργότερα μάλιστα οι «κιτρινόμαυροι» πήραν το προβάδισμα με γκολ του Καλόμοιρου στο 46', για πρώτη φορά μετά το αρχικό 0-2!

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: 32-35

Έκτοτε οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, χωρίς καμία να μπορέσει να ξεφύγει με δύο τέρματα διαφορά, με το ματς να οδεύει ολοταχώς σε... θρίλερ! Με 20 δευτερόλεπτα να απομένουν για το φινάλε, ο Τζηράς έβαλε την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ (28-29). Στην τελευταία φάση, ο ΠΑΟΚ έβγαλε τον τερματοφύλακα ώστε να παίξει με επτά μέσα. Επιλογή που τελικώς βγήκε για την ομάδα του Γούσιου, με τον Στογιάνοβιτς να σκοράρει ένα δευτερόλεπτο πριν την λήξη του ματς!

0

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στο δεκάλεπτο της παράτασης, με την ΑΕΚ να αποδεικνύεται πιο εύστοχοι και ψύχραιμοι και με τους Μυλωνά Αραμπατζή και Κεδέρη να πετυχαίνουν κρίσιμα γκολ, έφτασε δίκαια για το τελικό 32-35!

Τα πεντάλεπτα: 2-2, 5-3, 7-6, 11-10, 15-12, 16-16 (Ημίχρονο), 18-16, 20-19, 21-21, 24-24, 26-26, 29-29 (κανονική διάρκεια), 31-32, 32-35 (παράταση).



ΠΑΟΚ (Πάνος Γούσιος): Γκιγκόφ, Νικολαΐδης 6, Καραγκιοζόπουλος 3, Μέντουριτς, Αποστόλου, Καβουσανάκης, Σεϊρεκίδης 10, Λιάπης, Κυριακίδης, Άρσιτς, Γιορανίδης, Τζωρτζίνης 3, Στογιάνοβιτς 6, Παπαγιώτας, Χατζηλίας, Βελισσαρίου.

ΑΕΚ (Δημήτρης Δημητρούλιας): Μπάουερ, Αραμπατζής 2, Γιάντσα, Τζηράς 5, Δομπρής 2, Στάθης, Νικολαΐδης 1, Κοσάνοβιτς, Μυλωνάς 7, Κοτσιώνης, Παπαδιονυσίου 1, Νούιτς 1, Αραπακόπουλος 1, Καλόμοιρος, Μπουνέτα, Κεδέρης.

Δίλεπτες αποβολές: 7-4, κόκκινες Χασεκίδης (Συνοδός ΠΑΟΚ 57:24), Γούσιος (προπονητής ΠΑΟΚ 68:08).
Πέναλτι: 3/4-2/4

Δείτε το live εδώ...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x