Χάντμπολ

Ανακοίνωσε επιστροφή Ζυγούρα και μεταγραφή Νταμπέφσκα ο ΠΑΟΚ

Με δύο αθλήτριες ενισχύθηκε την Παρασκευή η ομάδα χάντμπολ γυναικών του ΠΑΟΚ, ανακοινώνοντας την επιστροφή της Αγνής Ζυγούρα και τη μεταγραφή της Σάνια Νταμπέφσκα.

Στον ΠΑΟΚ θα συνεχίσουν την καριέρα τους οι Αγνή Ζυγούρα και Σάνια Νταμπέφσκα. Ο «Δικέφαλος» ανακοίνωσε την Παρασκευή την επιστροφή της πρώην αρχηγού και την απόκτηση της 27χρονης πίβοτ από τη Βόρειο Μακεδονία μέχρι την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν γα το τμήμα χάντμπολ γυναικών.

Αναλυτικά, οι ανακοινώσεις:

«Ο ΠΑΟΚ και το τμήμα χάντμπολ γυναικών, ΠΑΟΚ mαteco, ανακοινώνουν την έναρξη συνεργασίας με την αθλήτρια, Αγνή Ζυγούρα, για το υπόλοιπο της αγωνιστικής περιόδου 2022-2023.

Γεννημένη στις 04/02/1996, η Αγνή Ζυγούρα αγωνίζεται στην περιφέρεια και έχει ύψος 175cm.

Ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα στο χάντμπολ από την Καστοριά, στην οποία παρέμεινε μέχρι και τα 18 της χρόνια. Το 2014 "μετακόμισε" στην Αθήνα, για λογαριασμό του ΟΦΝΙ, στον οποίο παρέμεινε μέχρι και το 2018. Εκεί, κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα και τρία Κύπελλα, ξεχωρίζοντας με τις εμφανίσεις της και συμβάλλοντας τα μέγιστα σε αυτές τις επιτυχίες του αθηναϊκού συλλόγου.

Η σεζόν 2018-2019 τη βρίσκει για πρώτη φορά στα ασπρόμαυρα, αφού έρχεται στη Θεσσαλονίκη για να αγωνιστεί για τον ΠΑΟΚ mαteco. Με τον "Δικέφαλο" κατακτά το νταμπλ στην πρώτη της σεζόν στα ασπρόμαυρα, μένοντας στη Θεσσαλονίκη τη μισή σεζόν 2019-20.

Τον Δεκέμβριο του 2020 κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα της, πηγαίνοντας στην Ισπανία για λογαριασμό της Rocasa Gran Canaria. Η μοναδική της εμπειρία στο υψηλού επιπέδου ισπανικό πρωτάθλημα συνοδεύεται με την κατάκτηση του EHF Women's Cup, με την Ελληνίδα περιφερειακό να φτάνει στην κορυφή της Ευρώπης.

Στο πρώτο μισό της φετινής σεζόν αγωνίστηκε στην Αυστρία για λογαριασμό της Dornbirn, ούσα η πρώτη σκόρερ του πρωταθλήματος Αυστρίας μέχρι και τη διακοπή λόγω των εορτών. Παράλληλα, η Αγνή Ζυγούρα συνδύασε το χάντμπολ με την επαγγελματική της καριέρα, καθώς εργαζόταν ως οδοντοτεχνίτρια.

Είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα της χώρας μας, αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι της.

Για την έναρξη συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ mαteco, η Αγνή Ζυγούρα, δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, acpaok.gr: «Μετά από δύο χρόνια στο εξωτερικό με έντονες εμπειρίες, τόσο θετικές, όπως ήταν η κατάκτηση του ευρωπαϊκού τίτλου με τη Rocasa Gran Canaria, όσο και οι αρνητικές όπως οι δύο συνεχόμενοι τραυματισμοί μου, αλλά και εμπειρίες ζωής στην Αυστρία, όπου για πρώτη φορά δούλεψα σε καθημερινή βάση στο αντικείμενο το οποίο σπούδασα, επανέρχομαι στον ΠΑΟΚ με καθαρή σκέψη, έχοντας στόχο την κατάκτηση των δύο τίτλων, μετά την πολύ καλή πρόταση από τη διοίκηση της ομάδας, η οποία με έπεισε ότι θέλουν πραγματικά τους τίτλους».

Καλώς ήρθες στο "σπίτι" σου Αγνή»!

«Ο ΠΑΟΚ και το τμήμα χάντμπολ γυναικών, ΠΑΟΚ mαteco, ανακοινώνουν την έναρξη συνεργασίας με την αθλήτρια, Sanja Dabevska, για το υπόλοιπο της αγωνιστικής περιόδου 2022-2023.

Γεννημένη στα Σκόπια στις 3/4/1996, η Sanja Dabevska αγωνίζεται ως πίβοτ και έχει ύψος 185cm.

Έκανε τα πρώτα βήματα της τη σεζόν 2014-2015, αγωνιζόμενη για τη WHC Metalurg, στην οποία αποκόμισε πολύτιμες εμπειρίες τόσο από το κομμάτι του πρωταθλητισμού, όσο και από ευρωπαϊκές παραστάσεις, παίζοντας στο EHF Cup Winners Cup.

Τη σεζόν 2018-2019, πήρε μεταγραφή στη ZRK Kumanovo, με την οποία κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα, ενώ αγωνίστηκε και στο EHF Women's Cup.

Η σεζόν 2019-2020 τη βρήκε για πρώτη φοράς εκτός Σκοπίων, πραγματοποιώντας την πρώτη της θητεία σε ελληνική ομάδα, παίζοντας με τη φανέλα του ΟΦΝΙ. Με την ομάδα της Αττικής, πέτυχε 16 γκολ σε 12 αγώνες στην Α1, σκοράροντας τέσσερα τέρματα και στο EHF Women's Cup.

Τη σεζόν 2020-2021, αγωνίστηκε στην Ουγγαρία με τη φανέλα της DDKA Dunaujvaros και την επόμενη σεζόν (2021-2022) στη Ρουμανία για λογαριασμό CSM Deva.

Στο πρώτο μισό της φετινής σεζόν αγωνιζόταν στην Lokomotiva Zagreb από την Κροατία, στην οποία πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις, οι οποίες συνέβαλλαν στο να ανέβει στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα που έχει η πρώην ομάδα της, ενώ αγωνίστηκε και στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, το EHF Women's Champions League.

Είναι διεθνής με την εθνική ομάδα της χώρας της, με την οποία έχει αγωνιστεί τόσο στο Euro, όσο και στα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Για την έναρξη συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ mαteco, η Sanja Dabevska, δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, acpaok.gr: «Είμαι πολύ χαρούμενη που ήρθα στον ΠΑΟΚ. Ήρθα στον ΠΑΟΚ, διότι θέλω να συμβάλλω στην κατάκτηση του νταμπλ, αφού αυτός είναι και ο βασικός στόχος της ομάδας. Επιπλέον, η Θεσσαλονίκη είναι κοντά στο σπίτι μου, κάτι το οποίο με κάνει να νιώθω ακόμα πιο όμορφα».

Welcome Sanja»!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x