Χάντμπολ

Διατήρησε τα «σκήπτρα» του ο ΠΑΟΚ στο Κύπελλο σε τελικό… θρίλερ!

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 21-20 σε έναν σπουδαίο παιχνίδι επί της Νέας Ιωνίας στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο χάντμπολ γυναικών, κατακτώντας έτσι τον έκτο τίτλο της ιστορίας του!

Κυπελλούχος Ελλάδας ο ΠΑΟΚ! Σε έναν σπουδαίο τελικό στο χάντμπολ γυναικών που κρίθηκε στο φινάλε, ο «Δικέφαλος του Βορρά» κατέκτησε τον έκτο του τίτλο στον θεσμό και τέταρτο διαδοχικό (!), επικρατώντας 21-20 της Νέας Ιωνίας στο κλειστό Γυμναστήριο Κανήθου «Τάσος Καμπούρης».

Σε ένα αρκετά κλειστό παιχνίδι, αφού καμία ομάδα δεν μπόρεσε να ξεφύγει ουσιαστικά στο σκορ σε κανένα σημείο του αγώνα, τα κορίτσια του Δημήτρη Πελεκίδη έδειξαν χαρακτήρα στα τελευταία λεπτά, άντεξαν την πίεση του ΟΝΦΙ, φτάνοντας έτσι στον πρώτο τίτλο της σεζόν!

Το ματς:

Το διακύβευμα του αγώνα ήταν τέτοιο που οδήγησε τις δύο ομάδες σε ένα αρκετά νευρικό ξεκίνημα στην αναμέτρηση με αρκετά λάθη. Με την Νικολίνα Κεπεσίδου να ηγείται της επίθεσης, η Νέα Ιωνία προηγήθηκε 5-3 στο πρώτο τέταρτο του αγώνα.

ΠΑΟΚ-ΟΦΝΙ

Η απάντηση του ΠΑΟΚ δεν άργησε να έρθει, με τα κορίτσια του Δημήτρη Πελεκίδη να βρίσκουν ρυθμό σε άμυνα και επίθεση και να φτάνουν στην ανατροπή στο πρώτο ημίχρονο. Συγκεκριμένα, ο «Δικέφαλος του Βορρά» κράτησε τον ΟΝΦΙ στο μηδέν για κάτι παραπάνω από εννέα λεπτά, και με την Μαρία Χατζηπαρασίδου σε τρομερό εκτελεστικό βράδυ (5 γκολ στο πρώτο ημίχρονο), έτρεξε ένα επιμέρους 5-0, κλείνοντας το πρώτο ημίχρονο στο +3 και το 11-8.

Με την Χατζηπαρασίδου να σκοράρει στο πρώτο λεπτό της επανάληψης, ο ΠΑΟΚ ξέφυγε για πρώτη φορά στο +4 (12-8). Κάπου εκεί όμως, η ομάδα Σάσα Ζιβούλοβιτς ανέβασε κατακόρυφα τον ρυθμό της στην επίθεση και με τις Μανία, Κωνσταντινίδου και Στογιαννούδη σε πρώτο πλάνο, η Νέα Ιωνία έτρεξε ένα εντυπωσιακό σερί 5-1 για την ισοφάριση στο 40' (13-13)!

ΠΑΟΚ-ΟΦΝΙ

Η αντεπίθεση των τυπικά φιλοξενούμενων όχι μόνο δεν αποσυντόνισε τον ΠΑΟΚ, αντιθέτως τον έκανε να πεισμώσει και να σοβαρευτεί, ανεβάζοντας ξανά τη διαφορά στο +4 χάρη στα γκολ της Χατζηπαρασίδου, Μεντεσίδου, Μπροκάρντο και Γκρμπάρεβιτς για το 17-13 στο 46'! Και πάλι όμως η Νέα Ιωνία αντέδρασε και ισοφάρισε σε 17-17 πέντε λεπτά αργότερα!

ΠΑΟΚ-ΟΦΝΙ: 21-20

Στο τελευταίο δεκάλεπτο έγιναν μεγάλες μάχες στο γήπεδο της Χαλκίδας, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι. Εκεί που κρίθηκε η αναμέτρηση και έγειρε η πλάστιγγα υπέρ του ΠΑΟΚ, ήταν το δίλεπτο 57-58', εκεί όπου ο ΠΑΟΚ με το πέναλτι της Χατζηπαρασίδου και το γκολ της Βράνσιτς έκανε το 21-19 και έφτασε στη νίκη (21-20)!

Τα πεντάλεπτα: 1-1, 1-2, 3-5, 6-7, 8-8, 11-8 (ημχ.), 13-10, 13-13, 16-13, 17-16, 18-18, 21-20.

ΠΑΟΚ (Πελεκίδης): Τσικνάκη, Χατζηπαρασίδου 9, Μπατζαρακούδη, Μεντεσίδου 1, Βράντσιτς 3, Χριστοφόρις, Καραχαρίση, Αμβροσιάδου, Τάκη, Σεβδίλη 1, Ζενέλη, Νίκολιτς 1, Μποριζόφσκα 2, Γκρμπάβτσεβιτς 3, Αργυροπούλου, Μπουράτο 1.
ΟΦΝΙ (Ζιβούλοβιτς): Μ. Κεπεσίδου, Μουρατίδου, Μανιά 5, Κοτρώτσιου, Ανδρίτσου, Κολλύρη, Καρέλα, Μακρή, Φράγκου, Ν. Κεπεσίδου 4, Κοντοστεργίου, Ντιμτσούδη, Χαριτίδη 1, Νταβίντοβιτς 3, Κωνσταντινίδου 3, Στουγιαννίδου 4

Παρατηρητές: Κατσίκης- Τσάκωνας, Διαιτητές: Φωτακίδης- Κινατζίδης, Δίλεπτα: 5-5, Πέναλτι: 6/7-3/5



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x