Χάντμπολ

Σανίκης: «Δεν έχει αφεθεί τίποτα στην τύχη του»

Για την καλή αρχή του Φίλιππου και το επίπεδο του ελληνικού χάντμπολ που συνεχώς αναβαίνει μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Γρηγόρης Σανίκης, τονίζοντας πως θα δούμε το πιο δυνατό πρωτάθλημα της δεκαετίας.

Το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της τελευταίας δεκαετίας θα δούμε στην φετινή Handball Premier σύμφωνα με τον Γρηγόρη Σανίκη.

Ο περιφερειακός του Φίλιππου Βέροιας αναφέρθηκε στην θετική πορεία της ομάδας του, στις ερχόμενες αναμετρήσεις με ΑΕΚ και Κράσνονταρ και για τους στόχους που έχουν τεθεί.

Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή «Playball» με τους Μάνο Ζερβάκη, Κωνσταντίνο Χατζηδημητρίου και Αλεξάνδρα Αξενίδου:

Για την έναρξη της φετινής χρονιάς: «Καλά ξεκινήσαμε. Τα πρώτα παιχνίδια ήταν μέσα σ’ αυτά που έπρεπε να κερδίσουμε, βάσει των στόχων που θέσαμε. Δεν κάναμε κάτι ιδιαίτερο, αλλά κάναμε αυτό που έπρεπε, που ήμασταν υποχρεωμένοι να κάνουμε. Συνεχίζουμε νίκη με τη νίκη για να δούμε που μπορούμε να φτάσουμε».

Για τους στόχους που έχουν τεθεί: «Έχουν ειπωθεί διάφορα απ’ την αρχή της χρονιάς. Γνωρίζοντας την κατάσταση εκ των έσω, θεωρώ πως το να θέσουμε στόχους για τίτλους εξ αρχής θα ήταν επιπόλαιο. Το θέμα είναι να φτιαχτεί το προφίλ της ομάδας αγωνιστικά και οργανωτικά. Φέραμε ανθρώπους κοντά στην ομάδα, που ήθελαν να βοηθήσουν οργανωτικά και παίκτες που με την εμπειρία και την αίγλη τους θα βοηθήσουν στο αγωνιστικό κομμάτι. Ο στόχος μας είναι να φτάσουμε όσο ψηλότεροι γίνεται, δεν θα αρνηθούμε κάποιον τίτλο να έρθει, αλλά θα ήταν επιπόλαιο να χριστούμε φαβορί. Είμαστε ανομοιογενείς ακόμα».

Για το ότι ο Φίλιππος Βέροιας έχει μείνει πολλά χρόνια μακριά από τίτλους: «Είναι πάρα πολλά. Αυτό προσπαθούμε να φτιάξουμε, όσο το δυνατόν συντομότερα. Δεν μπορεί να γίνει με κινήσεις πυροτεχνήματα, όπως έχουμε δει από άλλα σωματεία. Το καλό πράγμα αργεί να γίνει. Οι υπόλοιπες ομάδες έχουν τον ίδιο κορμό με πέρυσι με λίγες προσθήκες και θεωρούνται ομοιογενείς. Εμείς φέραμε παίκτες που θα επιταχύνουν αυτή τη διαδικασία και αυτό στοχεύουμε να γίνει σε 2-3 χρόνια».

Για τα ματς με ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΔΙΚΕΑ και ΑΕΚ: «Η σειρά των παιχνιδιών, όπως ξεκίνησε, ήταν με παιχνίδια που έπρεπε να κερδίσουμε, για να πούμε πως κινούμαστε προς την σωστή κατεύθυνση. Μετά τα τρία πρώτα παιχνίδια, ήρθε ένας αντίπαλος ένα σκαλοπάτι πιο ισχυρός και εκεί φάνηκαν κάποιες αδυναμίες στην συνοχή. Ο Δικαίας έχει δυναμώσει πολύ, θεωρώ πως στην έδρα του έχει ισχυρό προβάδισμα. Θα πρέπει να υπερβάλουμε για να κερδίσουμε».

Για την ανταγωνιστικότητα της Handball Premier: «Από τα πρωταθλήματα που έχω δει είναι το πιο ανταγωνιστικό των τελευταίων δέκα χρόνων. Αποδεικνύεται απ’ τα αποτελέσματα. Δεν μου φαίνεται περίεργο, γιατί όλες οι ομάδες έχουν μπει σ’ αυτό το καλούπι, ότι όλοι μπορούν να κερδίσουν οποιονδήποτε αντίπαλο. Όλες οι ομάδες έχουν δυναμώσει, δεν έχει αφεθεί τίποτα στην τύχη του. Κάνουμε βήματα μπροστά».

Για τα ματς με την Κράζνονταρ: «Είχαμε μια ατυχή κλήρωση με τους Ρώσους, δεν ήταν ο καλύτερος αντίπαλος, ούτε από άποψη δυναμικότητας, ούτε λειτουργικότητας, γιατί τα ταξίδια προς την Ρωσία είναι εξαιρετικά δαπανηρά και κουραστικά. Έχει δοθεί περισσότερη βάση στο πρωτάθλημα. Πιστεύω πως θα κερδίσουμε, αλλά είναι δύσκολα τα πράγματα. Παίζουμε δύσκολο ματς για το πρωτάθλημα, έχουμε ένα δύσκολο δεκάωρο ταξίδι για να παίξουμε δύο δύσκολα παιχνίδια. Θεωρητικά είναι δύσκολο, αλλά αν ήταν να πάμε για να χάσουμε δεν θα πηγαίναμε καθόλου».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x