Χάντμπολ

Σε δύο ομίλους Handball Premier, A1 χάντμπολ γυναικών τη νέα σεζόν, -4 στον Ολυμπιακό

Σε δύο ομίλους θα διεξαχθούν και τη νέα σεζόν οι Handball Premier και Α1 χάντμπολ γυναικών, όπως αποφασίστηκε στο ΔΣ της ΟΧΕ την Πέμπτη.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης στο ΔΣ της Πέμπτης αποφάσισε την αφαίρεση τεσσάρων βαθμών από τον Ολυμπιακό, λόγω της αποχώρησής του από τον δεύτερο γύρο της φετινής Handball Premier.

Τέλος, αποφασίστηκε η ΑΕΣΧ Πυλαίας να αποτελέσει την πέμπτη ομάδα στους άνδρες και την τέταρτη στις γυναίκες που θα αγωνιστεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις με βάση τα δεδομένα του αθλήματος, της υγειονομικής κατάστασης της χώρας, αλλά και της τροπολογίας του Υφυπουργείου Αθλητισμού σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών (άρθρο 2, 19/4/2021) για την τροποποίηση κανονισμών και προκηρύξεων πρωταθλημάτων:

-Η Handball Premier και η Α1 γυναικών περιόδου 2021-2022 θα διεξαχθούν σε ομίλους με τις ίδιες ομάδες που συμμετείχαν και τη φετινή αγωνιστική περίοδο και την ίδια γεωγραφική κατανομή.

Η απόφαση πάρθηκε αφενός για να υπάρξει ομαλή μετάβαση στις ενιαίες κατηγορίες την περίοδο 2022-2023, αφετέρου δε για ευελιξία στον προγραμματισμό των πρωταθλημάτων σε περίπτωση νέας διακοπής, λόγω της πανδημίας, δεδομένου πως ο κίνδυνος αυτός συνεχίζει να υφίσταται.

Handball Premier
1ος όμιλος (Νότος): ΑΕΚ, Διομήδης Άργους, Ιωνικός ΝΦ, ΑΣΕ Δούκα, Άρης Νικαίας, HC Σαλαμίνα, Ολυμπιακός ΣΦΠ.

2ος όμιλος (Βορράς): ΠΑΟΚ, Δράμα 1986, ΑΕΣΧ Πυλαίας, Φίλιππος Βέροιας, Αερωπός Έδεσσας, Ζαφειράκης Νάουσας, Φαίακας Κέρκυρας

Σύστημα
Α’ φάση: Όλοι εναντίον όλων σε δύο γύρους (14 αγωνιστικές, 12 για κάθε ομάδα)

Β’ φάση: Πλέι οφ (1-8): Οι τέσσερις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου δημιουργούν έναν όμιλο, μεταφέροντας τους βαθμούς από την πρώτη φάση μόνο από τα μεταξύ τους παιχνίδια. Ακολούθως οι ομάδες του πρώτου και του δεύτερου ομίλου συναντιούνται σε δύο γύρους (οκτώ αγωνιστικές). Δεν αγωνίζονται μεταξύ τους όσοι βρισκόντουσαν στον ίδιο όμιλο στην πρώτη φάση.

Πλέι άουτ (9-14): Οι τρεις τελευταίες ομάδες κάθε ομίλου δημιουργούν έναν όμιλο, μεταφέροντας τους βαθμούς από την πρώτη φάση μόνο από τα μεταξύ τους παιχνίδια. Ακολούθως, οι ομάδες του πρώτου και του δεύτερου ομίλου συναντιούνται σε δύο γύρους (έξι αγωνιστικές). Δεν αγωνίζονται μεταξύ τους όσοι βρισκόντουσαν στον ίδιο όμιλο στην πρώτη φάση.

Μετά το πέρας της δεύτερης φάσης, οι τέσσερις τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας υποβιβάζονται στην Α2 ανδρών, από την οποία προβιβάζονται δύο ομάδες, ώστε το νέο πρωτάθλημα 2022-2023 να διεξαχθεί με 12 ομάδες σε ενιαία κατηγορία.

Γ΄ φάση: Οι δύο πρώτοι της βαθμολογίας, μετά το πέρας της δεύτερης φάσης των πλέι οφ, αγωνίζονται στον τελικό με τον τίτλο να κρίνεται στις τρεις νίκες.

Α1 Γυναικών
1ος όμιλος: ΟΦΝ Ιωνίας, ΓΑΣ Καματερού, ΑΟΑΟΔ Κορυδαλλού, ΑΣΒ Αθηναϊκός

2ος όμιλος: ΠΑΟΚ, ΑΕΣΧ Πυλαίας, ΑΕΠ Πανόραμα, ΑΟ Προσοτσάνης

3ος όμιλος: Βέροια 2017, Αναγέννηση Άρτας, Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών, Εθνικός Κοζάνης

Σύστημα
Α’ φάση: Ένας με όλους σε δύο γύρους στον κάθε όμιλο (έξι αγωνιστικές)

Β’ φάση : Πλέι οφ (1-6): Οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου δημιουργούν έναν όμιλο (έξι ομάδες), μεταφέροντας τους βαθμούς από την πρώτη φάση μόνο από τα μεταξύ τους παιχνίδια. Αγωνίζονται μεταξύ τους σε δύο γύρους μόνο οι ομάδες που δεν έχουν συναντηθεί στην πρώτη φάση (οκτώ αγωνιστικές)

Πλέι άουτ (7-12): Οι δύο τελευταίες ομάδες κάθε ομίλου δημιουργούν έναν όμιλο (έξι ομάδες), μεταφέροντας τους βαθμούς από την πρώτη φάση μόνο από τα μεταξύ τους παιχνίδια. Αγωνίζονται μεταξύ τους σε δύο γύρους μόνο οι ομάδες που δεν έχουν συναντηθεί στην πρώτη φάση (οκτώ αγωνιστικές).

Οι τέσσερις τελευταίες ομάδες από αυτή την εξάδα υποβιβάζονται στην Α2 Γυναικών, από την οποία προβιβάζονται δύο ομάδες, ώστε το νέο πρωτάθλημα 2022-2023 να διεξαχθεί με δέκα ομάδες σε ενιαία κατηγορία.

Γ’ φάση: Οι δύο πρώτες ομάδες των πλέι οφ, αγωνίζονται στον τελικό και ο τίτλος θα κριθεί στις τρεις νίκες.
-Στον Ολυμπιακό ΣΦΠ επιβάλλεται ποινή, λόγω της οικειοθελούς αποχώρησής του από την Handball Premier 2020-2021 πριν την έναρξη της δεύτερης φάσης, και θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα με -4 βαθμούς.

-Τα πρωταθλήματα Α2 Ανδρών, Α2 Γυναικών, Β’ Ανδρών περιόδου 2020-2021 διακόπτονται οριστικά και τη νέα περίοδο θα ξεκινήσουν με τις ίδιες ομάδες και το ίδιο σύστημα διεξαγωγής.

-Στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της περιόδου 2021-2022 θα δηλωθεί ως πέμπτη ομάδα στους άνδρες και ως τέταρτη ομάδα στις γυναίκες, το σωματείο ΑΕΣΧ Πυλαίας, βάσει βαθμολογικής συγκομιδής (Handball Premier), αλλά και εκδήλωσης ενδιαφέροντος (A1 Γυναικών)».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x