Χάντμπολ

Τόσκας στο sport-fm.gr: «Πρόκληση για εμάς το Παγκόσμιο, ανεβαίνει κάθε χρόνο το χάντμπολ»

Ο Αχιλλέας Τόσκας μίλησε στο sport-fm.gr για την αίγλη του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κ21 στο χάντμπολ, ενώ έκανε λόγο για άνοδο του αθλήματος στην Ελλάδα χρόνο με τον χρόνο.

Μόλις στα 18 του, ο Αχιλλέας Τόσκας αποτελεί ήδη είναι ένα δυνατό όνομα για το ελληνικό χάντμπολ, ένας αθλητής πολλά υποσχόμενος.

Αυτήν την περίοδο ο νεαρός περιφερειακός παίρνει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κ21 και μίλησε στο sport-fm.gr και τη Μαριάννα Καραδήμα, μετά την ήττα της Εθνικής από την Αίγυπτο.

«Είναι μια πρόκληση για εμάς», τόνισε ο Τόσκας για τη διοργάνωση, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι το άθλημα ανεβαίνει χρόνο με το χρόνο στην Ελλάδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο sport-fm.gr


Που κρίθηκε το παιχνίδι;
«Δεν ήμασταν τόσο αποτελεσματικοί στο δεύτερο ημίχρονο όσο στο πρώτο. Κάναμε πολλά λάθη στην επίθεση και δεχθήκαμε πολύ εύκολα γκολ σε λίγα δευτερόλεπτα. Η Αίγυπτος είναι μια πολύ ποιοτική ομάδα και δε συγχωρεί τέτοια λάθη».

Τι πρέπει να προσέξουμε στα επόμενα ματς, με Ισλανδία και Σερβία;
«Και οι δύο ομάδες είναι πολύ καλές. Είναι στο επίπεδο της Αιγύπτου. Επομένως θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και τα εξήντα λεπτά, να μπούμε με πάθος και πιστεύω πως θα μπορέσουμε να έχουμε ένα καλό πρόσωπο».



Πες μας λίγα λόγια για τη διοργάνωση;
«Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη διοργάνωση, όλες οι ομάδες είναι πολύ δυνατές. Είναι τιμή μας που γίνεται στη χώρα μας, το περιμέναμε χρόνια και είμαστε πολύ χαρούμενοι. Είναι μια πρόκληση για εμάς!».

Αγωνίζεσαι και στην Εθνική Ανδρών παρά το γεγονός ότι είσαι μόνο 18 χρονών. Πώς νιώθεις που προκριθήκατε στο Euro 2024;
«Είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία. Πρώτη φορά η Εθνική ομάδα προκρίνεται μέσα από ομίλους σε μια τελική διοργάνωση. Όλα τα παιδιά δουλέψαμε πολύ σκληρά και είμαστε χαρούμενοι. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε, όμως τώρα προέχει το Παγκόσμιο και έχουμε αυτό στο μυαλό μας».

Θεωρείς ότι το επίπεδο του ελληνικού χάντμπολ έχει ανεβεί τα τελευταία χρόνια;
«Σίγουρα έχει γίνει μια πολύ μεγάλη άνοδος στο επίπεδο του πρωταθλήματος. Όλες οι ομάδες είναι ανταγωνιστικές και γίνονται πολύ ωραίοι αγώνες. Στο περσινό πρωτάθλημα κανένα παιχνίδι δεν ήταν σίγουρο, όλα τα ματς ήταν ντέρμπι και πιστεύω πως κάθε χρόνο θα ανεβαίνει όλο και περισσότερο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x