Γενικά

Η ETTU για την απόφαση του Συμβουλίου Προσφυγών αναφορικά με τους αποκλεισμούς στη Ρωσία

Το Συμβούλιο Προσφυγών απεφάνθη για την προσφυγή που είχαν καταθέσει η ομοσπονδία επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Ρωσίας και τα κλαμπ Όρενμπουργκ και UMMC.

Το Συμβούλιο Προσφυγών απεφάνθη για την προσφυγή που είχαν καταθέσει η ομοσπονδία επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Ρωσίας και τα κλαμπ Όρενμπουργκ και UMMC κατά του ευρωπαϊκού αποκλεισμού τους μετά από τη στρατιωτική εισβολή της χώρας στην Ουκρανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.

Οι αποφάσεις του BoA δεν ικανοποίησαν στο σύνολό τους την ETTU. Συγκεκριμένα, επικυρώθηκε μεν η αρχική απόφαση για άμεση ‘εκπαραθύρωση’ αθλητών και αξιωματούχων της Ρωσίας και της Λευκορωσίας από τους αγώνες της ETTU μέχρι νεωτέρας, όμως βγήκε απόφαση κατά της αναστολής της Όρενμπουργκ και της UMMC από τους ημιτελικούς και τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών 2021-2022.

Η δεύτερη εξέλιξη είναι πολύ σοβαρή, καθώς ανατρέπει τις κινήσεις της ETTU, η οποία, σταματώντας στον μεταξύ τους ημιτελικό τη φετινή πορεία των δύο ρωσικών ομάδων, είχε αναδείξει πρωταθλήτρια Ευρώπης (χωρίς τελικό) την Μπορούσια Ντίσελντορφ. Η απόφαση της ΒοΑ προφανέστατα αλλάζει τα δεδομένα, αλλά το πως μπορεί να εφαρμοστεί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση εναπόκειται στο Διοικητικό Συμβούλιο της ETTU.

Το τι θα γίνει δεν έχει συζητηθεί ακόμη, πάντως το σίγουρο είναι ότι οι δικηγόροι της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος αναλαμβάνουν πλέον πολλή δουλειά κι αυτοί θα δώσουν κάποια στιγμή τις λεπτομέρειες για το θέμα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση στην ιστοσελίδα www.ettu.org: «Το ΔΣ της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης έλαβε την απόφαση του Συμβουλίου Προσφυγών σχετικά με την προσφυγή της Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης της Ρωσίας, καθώς και των δύο σωματείων, της Όρενμπουργκ και UMMC.

Η ETTU χαιρετίζει την απόφαση του BoA να επικυρώσει την αρχική απόφαση ότι οι εθνικές ομάδες της Ρωσίας και της Λευκορωσίας αποκλείονται από τους αγώνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέχρι νεωτέρας και ότι κανένα ρωσικό ή εθνικό σύμβολο, σημαίες ή ύμνοι της Ρωσίας δεν θα εμφανίζονται σε εκδηλώσεις της ETTU μέχρι νεωτέρας.
Η ETTU σημειώνει με απογοήτευση ότι το BoA αποφάνθηκε κατά της απόφασής της να αναστείλει τις Fakel Gazprom Orenburg και TTSC UMMC από τους ημιτελικούς και τον τελικό του Champions League της τρέχουσας σεζόν.

Καθώς η ETTU δεν επιθυμεί να τιμωρήσει τους αθλητές για τις αποφάσεις των κυβερνήσεών τους, την απόφαση για αναστολή των ρωσικών συλλόγων την έλαβε για να προστατεύσει την ασφάλεια των αθλητών και να διασφαλίσει την ακεραιότητα των αγώνων της, σύμφωνα με τις συστάσεις της ΔΟΕ και της ITTF.

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ETTU θα συνεδριάσει για να συζητήσει τα επόμενα βήματα μετά την απόφαση του BoA».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x