Στίβος

Η αξιολόγηση των ελληνικών μίτινγκ στίβου

Τα ελληνικά μίτινγκ στίβου του 2022 «έκλεψαν» τις εντυπώσεις και ανέβηκαν ψηλά στο ranking της WA και της ΕΑ.

Το Μίτινγκ Αλμάτων της Καλλιθέας σημείωσε την καλύτερη βαθμολογία στο σύστημα αξιολόγησης της WA το 2022, αφού βρέθηκε στη 17η θέση της βαθμολογίας στα Special meeting, που ήταν και η καλύτερη από ελληνικής πλευράς.

Το «Street Event Fly Olympia» του Εμμανουήλ Καραλή στην πρώτη χρονιά διοργάνωσής του τα πήγε πολύ καλά, καθώς βρέθηκε στην 41η θέση.

Ενα από τα κορυφαία μίτινγκ στίβου που διοργανώνονται σταθερά στην Ελλάδα είναι το «Filothei Women Gala», το οποίο βρισκόταν στην κατηγορία Bronze του Continental Tour και από το 2023 θα βρίσκεται στη Silver.

«Βενιζέλεια» και «Παπαφλέσεια» ήταν από τους αγώνες που συγκέντρωσαν σημαντικούς Έλληνες και ξένους πρωταθλητές στίβου, ενώ πολύ καλές παρουσίες έγιναν και στα «Δρόμεια 2022».

«Βεργώτεια», «Τοφάλεια», «Κώστας Σπανίδης», «Σιθώνεια», «Αλεξανδρινό Μίτινγκ», «Ζαχαριάδεια», Φεστιβάλ Ρίψεων, ήταν ορισμένες ακόμη από τις πολλές διοργανώσεις που έγιναν στη χώρα μας το 2022 με πολύ καλά αποτελέσματα.

Η Ελλάδα αναμένεται και το 2023 να έχει μια σειρά αναβαθμισμένων διοργανώσεων. Τρεις από αυτές θα βρίσκονται στην κατηγορία Silver του World Athletics Continental Tour, ισάριθμες στην κατηγορία Bronze, ενώ δύο στην κατηγορία Challenger.

Στη λίστα των ελληνικών μίτινγκ είναι και το «Portarathlon», που ανήκει πλέον στην κατηγορία Bronze των συνθέτων.

Το κορυφαίο γεγονός του 2023 είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου της Βουδαπέστης (19-27/8), ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμη το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης (2-5/3) και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων της Σιλέσια (23-25/6), όπου η Ελλάδα συμμετέχει στη Σούπερ Λίγκα.


Τα ελληνικά μίτινγκ του 2023 στο καλεντάρι της WA
World Athletics Continental Tour/Europe:

Silver
31 Μαΐου Athens Street Pole Vault
6 Ιουνίου Filothei Women Gala
18 Ιουνίου Fly Olympia

Bronze
28 Μαΐου Βενιζέλεια- Χανιά
24 Μαΐου Μίτινγκ Αλμάτων Καλλιθέα
3 Ιουνίου Δρόμεια, Βάρη

Challenger
21 Μαΐου Παπαφλέσσεια
13 Μαΐου Βεργώτεια

Combined event – Bronze
20-21 Μαΐου Portarathlon

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x