Γενικά

Η φετινή πρεμιέρα της Τόλιου και της Παρίδη στη Γαλλία

Η Κατερίνα Τόλιου κι η Κωνσταντίνα Παρίδη είναι δύο από τις Ελληνίδες πρωταθλήτριες πινκγ πονγκ που πραγματοποίησαν την πρεμιέρα τους σε ξένο διασυλλογικό πρωτάθλημα για την περίοδο 2023-2024.

Οι Κατερίνα Τόλιου και Κωνσταντίνα Παρίδη έκαναν την αρχή στο πρωτάθλημα πινγκ πονγκ της Γαλλίας, η μεν ενίσχυσε την ομάδα της στη δεύτερη επαγγελματική Λίγκα (τη λεγόμενη Pro B), η δε στην τρίτη κατηγορία της χώρας (National 1). Αμφότερες είχαν λείψει από την εναρκτήρια αγωνιστική επειδή πήραν μέρος με τον Παναθηναϊκό στην πρώτη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μετείχαν τις προάλλες στα ματς της δεύτερης αγωνιστικής. Η Τόλιου συνεχίζει στη Ρεν κι η Παρίδη στην Μπουργκουάν Τζαλιό. Από τις διεθνείς μας που αγωνίζονται στο εξωτερικό, θα κάνει τελευταία τη φετινή πρεμιέρα της η Ιωάννα Γερασιμάτου. Το πρωτάθλημα στη Βουλγαρία, όπου πέρυσι πανηγύρισε τον τίτλο με την Κόμφορτ, αρχίζει τον Νοέμβριο.

Στην Pro B των γυναικών, η Ρεν CPB κάμφθηκε εκτός έδρας από τη Σεν Πιερέζ με 3-2. Η Τόλιου τοποθετήθηκε στη θέση 1 κι είχε μια νίκη και μια ήττα. Έχασε από τη Γαλλίδα Λούσι Γκοτιέ με 3-0 σετ και νίκησε τη συμπατριώτισσά της Τζίνα Ρόμπες με 3-1 σετ.

Θυμίζουμε ότι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος είχε φορέσει τη φανέλα της Ρεν η συμπαίκτρια της Τόλιου και στην εθνική ομάδα, Αλίκη Κιούφη, η οποία έχει κάνει συμφωνία ν’ αγωνίζεται με τη Ρεν 2 και στις National κατηγορίες.

Στη National 1 των γυναικών η Μπουργκουάν Τζαλιό μετέχει στο δεύτερο γκρουπ της πρώτης φάσης. Για τη δεύτερη αγωνιστική παραχώρησε ισοπαλία εντός έδρας 7-7 στην Ανεσί με την Παρίδη ως πρώτη αθλήτρια να σημειώνει δύο νίκες και μια ήττα. Οκτώ ομάδες βρίσκονται στη δεύτερη κατηγορία, ισάριθμες στα γκρουπ της τρίτης κατηγορίας.

Στη Βουλγαρία, η Γερασιμάτου έχει ανανεώσει τη συνεργασία της με την πρωταθλήτρια Κόμφορτ. Τον επόμενο μήνα αρχίζει η διοργάνωση, όπου παίρνουν μέρος δέκα ομάδες και κοντράρονται μεταξύ τους σε δύο γύρους και συγκεντρωτικά σε σαββατοκύριακα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x