Κολύμβηση

Η Καρμπονέλ αποχώρησε από την ενεργό δράση

Η θρυλική στην καλλιτεχνική κολύμβηση Όνα Καρμπονέλ έβαλε τέλος στην καριέρα της.

Την αποχώρησή της από την ενεργό δράση ανακοίνωσε η Ονα Καρμπονέλ, μία από τις σημαντικότερες αθλήτριες όλων των εποχών στην καλλιτεχνική κολύμβηση. Η 32χρονη Ισπανίδα κατέχει το απόλυτο ρεκόρ με 23 μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα υγρού στίβου, ενώ τη συλλογή της κοσμούν επίσης δύο μετάλλια από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου (ασημένιο στο ντουέτο, χάλκινο στο ομαδικό) και 12 μετάλλια σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα (τρία εκ των οποίων χρυσά).

«Η αποχώρηση από τον αθλητισμό είναι πάντα δύσκολη, αν δεν είναι και τραυματική. Νιώθω τυχερή. Η ανακοίνωση της αποχώρησής μου με γεμίζει με χιλιάδες συναισθήματα, αλλά το κάνω με γαλήνη, στοχασμό και ευγνωμοσύνη», δήλωσε η Καρμπονέλ, έχοντας στο πλευρό της τον πρόεδρο του Ανώτατου Συμβουλίου Αθλητισμού της Ισπανίας, Χοσέ Μανουέλ Φράνκε.

Μητέρα δύο παιδιών η ίδια, η Καρμπονέλ έδωσε τα τελευταία χρόνια μεγάλη μάχη για την υπεράσπιση του δικαιώματος των γυναικών να συνδυάζουν τη μητρότητα με τη συνέχιση της αθλητικής τους καριέρας. Μεταξύ άλλων, υπήρξε πρόεδρος της ανάλογης επιτροπής «Μητρότητα και Αθλητισμός» της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ισπανίας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x