Γενικά

«Κλήρωσε» για τις Εθνικές ομάδες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ

Ένα βήμα πιο κοντά στο τελικό στάδιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ομαδικού 2023 έφερε τον κόσμο της επιτραπέζιας αντισφαίρισης η κλήρωση των γκρουπ στο Μάλμε.

Με παρόντα δύο αστέρια της Σουηδίας στο πινγκ πονγκ, τον Τρουλς Μέρεγκαρντ και τη Λίντα Μπέργκστρομ, η κλήρωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ομαδικού 2023 πραγματοποιήθηκε στο Turning Torso Malmo, το ψηλότερο κτίριο στη χώρα κι εκεί έμαθαν τους αντιπάλους τους και οι ελληνικές Εθνικές ομάδες.

Το ανδρικό συγκρότημα κληρώθηκε στο τέταρτο γκρουπ και θα συναντήσει την Πορτογαλία (επικεφαλής) και την Ουγγαρία.

Το γυναικείο βρέθηκε στο όγδοο γκρουπ και θ’ αντιμετωπίσει την «οικοδέσποινα» Σουηδία (επικεφαλής) και την Ισπανία.

Η κορυφαία διοργάνωση θα γίνει 10-17 Σεπτεμβρίου 2023 και τα δύο εθνικά μας συγκροτήματα είχαν εξασφαλίσει στο προκριματικό στάδιο 2, στις αρχές Μαΐου στην Κροατία, μία θέση ανάμεσα στις 24 ομάδες της τελικής φάσης.

Τόσο στους άνδρες, όσο και στις γυναίκες, σχηματίστηκαν οκτώ γκρουπ των τριών ομάδων. Στο Men's Event τα ισάριθμα πρώτα φαβορί είναι κατά σειρά η Γερμανία, η Σουηδία, η Γαλλία, η Πορτογαλία, η Κροατία, η Σλοβενία, η Αγγλία και το Βέλγιο.

Στο Women's Event, οι ομάδες-οδηγοί στα γκρουπ τους είναι αντίστοιχα η Γερμανία, η Ρουμανία, η Γαλλία, η Πορτογαλία, η Σλοβακία, η Ουγγαρία, το Λουξεμβούργο και η Σουηδία.



Σύμφωνα με το σύστημα διεξαγωγής, μόνο οι νικήτριες ομάδες των γκρουπ προκρίνονται στην τελική οκτάδα και μετά το ταμπλό προχωρά με «νοκ άουτ» ματς.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΑΤΣΑΚΛΗ, ΚΑΡΥΤΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ

Σχόλιο για την κλήρωση του European Teams Championships έκαναν στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. οι ομοσπονδιακοί προπονητές, Κώστας Βατσακλής και Γιώργος Καρύτσας.

«Ούτως ή άλλως, θα είχαμε δύσκολη κλήρωση, αφού δεν είμαστε ψηλά στα seeding. Πρόκειται για δύο πολύ καλές ομάδες. Η Πορτογαλία είναι επικεφαλής, ως τέτοια την είχαμε συναντήσει στο στάδιο των γκρουπ και το 2019 στο Ευρωπαϊκό της Ναντ.

Στη νεότερη εποχή μία φορά τη νικήσαμε, το 2013 στο Ευρωπαϊκό του Σβέσατ και πήραμε στη συνέχεια το ιστορικό ασημένιο μετάλλιο. Είναι πολύ καλή και έμπειρη ομάδα, αλλά φυσικά θα κυνηγήσουμε τις πιθανότητές μας για τη νίκη», τόνισε ο κ. Βατσακλής και πρόσθεσε πως:

«Η Ουγγαρία αποτελεί μία σχολή στο ευρωπαϊκό στερέωμα, είναι, επίσης, δυνατή κι, αν μη τι άλλο, θα έχουμε δύο αναμετρήσεις με πολύ ενδιαφέρον. Περιμένουμε πως και πως ν’ αρχίσουμε προετοιμασία για το Μάλμε, πιστεύω ότι θα πάει πολύ καλά και, γεροί να είμαστε, θα πάμε να διεκδικήσουμε την είσοδο στην οκτάδα».

Από την πλευρά του, ο κ. Καρύτσας επισήμανε πως: «Είναι δύσκολες ομάδες και οι δύο, αλλά σίγουρα αυτά τα παιχνίδια θ’ αποτελέσουν μία πολύ ωραία εμπειρία για εμάς. Ο βασικός στόχος είναι να παρουσιαστούμε όσο πιο ανταγωνιστικοί μπορούμε. Άλλωστε, για μας είναι πολύ σημαντικό που εξασφαλίσαμε την παρουσία μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και στο Μάλμε θα κοιτάξουμε να κάνουμε το καλύτερο τόσο σε ατομικό, όσο και σε ομαδικό επίπεδο.

Ξέρουμε ότι τα συγκροτήματα αυτά έχουν παίκτριες πρώτης διαλογής και μπορούν να γίνουν πολύ ανταγωνιστικά και στο υψηλότερο ευρωπαϊκό επίπεδο. Η Ισπανία έχει και Κινέζες στη σύνθεσή της, αλλά θα προσπαθήσουμε να την πιέσουμε και να δείξουμε και τη δική μας αξία».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x