Γενικά

Η Πέτρα Σέρλινγκ στην προεδρία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας πινγκ πονγκ

Η Σουηδέζα Πέτρα Σέρλινγκ είναι και επίσημα η νέα πρόεδρος στη Διεθνή Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης.

Στη Γενική Συνέλευση της ITTF στο Χιούστον, στο περιθώριο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ατομικών αγωνισμάτων πινγκ πονγκ, η Πέτρα Σέρλινγκ εξελέγη νέα πρόεδρος χωρίς αντίπαλο και γίνεται η πρώτη γυναίκα που κατέχει το αξίωμα και συνολικά το όγδοο άτομο στον προεδρικό θώκο.

Διαδέχεται τον Γερμανό Τόμας Βάικερτ και είναι η δεύτερη Σουηδέζα που κατέχει αυτό το πολύ τιμητικό αξίωμα, ο προηγούμενος ήταν ο Λόλο Χάμαρλουντ το 1995.

Στη διάρκεια των αρχαιρεσιών στο Χιούστον, η Πέτρα Σέρλινγκ ανέπτυξε ξανά τους στρατηγικούς «πυλώνες» της για την επιτυχία της ITTF.

Τόνισε ότι οι στόχοι της είναι να δημιουργήσει αξία, μέσω μιας διακυβέρνησης με επίκεντρο τα μέλη της Ομοσπονδίας, ενώ ενισχύει την εμπορική ανάπτυξη του αθλήματος, επικεντρωμένη σε τέσσερις «πυλώνες»: Οικογένεια της ITTF, διακυβέρνηση, ανάπτυξη και βιωσιμότητα.

«Ενωμένη οικογένεια ITTF: Ενώστε τα μέλη φέρνοντας πίσω την ειρήνη, βελτίωση της ένταξης και συμμετοχή σε συζητήσεις με τις ηπειρωτικές ενώσεις και την ηγεσία τους.

• Ενίσχυση της διακυβέρνησης: Αποσαφήνιση της οργάνωσης, προώθηση της ισότητας και περαιτέρω ενίσχυση των δεσμών με το Ολυμπιακό και το Παραολυμπιακό κίνημα.

• Εμπορική ανάπτυξη: Καινοτομήστε τη δομή εκδηλώσεων, προωθήστε έναν στρατηγικό ψηφιακό μετασχηματισμό και ξεκινήστε νέες ροές εσόδων.

• Ένα βιώσιμο μέλλον: Κάντε την ITTF πρότυπο με στόχο να εμπνεύσει στο μέλλον IOC/IPC. Οι αναπτυξιακοί στόχοι του ΟΗΕ επικεντρώνονται στην αύξηση της ποικιλομορφίας και της ένταξης, στη μείωση των ανισοτήτων, στη βελτίωση της υγείας και στο στόχο μιας πιο υπεύθυνης διαδικασίας αξίας παραγωγής», ανέφερε στις θέσεις της η νέα πρόεδρος.

Σε άλλο σημείο, η Σκανδιναβή πολύπειρη παράγοντας και πρωταθλήτρια κόσμου στους βετεράνους το 2018 στο διπλό της κατηγορίας 45-49 ετών, υπογράμμισε ότι, επικεντρώνοντας στους τομείς άνθρωπος, πλανήτης και ευημερία, έχει το όραμα να κάνει το πινγκ πονγκ προσβάσιμο σε όλους δια βίου και για τις μελλοντικές γενιές.

Ανέφερε ακόμη πως: «Θέλω να εξασφαλίσω τη θέση του πινγκ πονγκ ως ένα από τα κορυφαία αθλήματα του κόσμου και να στοχεύσω ακόμα πιο ψηλά μεταξύ των κορυφαίων αθλημάτων και να φτάσω στην κορυφή της αθλητικής κοινότητας ως μια σύγχρονη, ποικιλόμορφη και ενοποιημένη αθλητική ομοσπονδία παγκόσμιας κλάσης.

Βρισκόμαστε σε μια εποχή που αλλάζει γρήγορα όσον αφορά τις επιχειρήσεις και τον αθλητισμό. Δεν είναι μόνο το πινγκ πονγκ. Πρέπει να προχωρήσουμε, αλλά χωρίς να χάσουμε την παράδοσή μας ή τις βασικές μας αξίες».

ΣΤΟ ΜΠΟΥΣΑΝ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΟΥ 2024
Δικαιωματικά, στο μεταξύ, πήρε το Μπουσάν τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2024. Δικαιωματικά, διότι είχε ακυρωθεί, λόγω της πανδημίας COVID-19, το αντίστοιχο Πρωτάθλημα που είχε αναλάβει για το 2020. Η πόλη της Κορέας ανέλαβε το Παγκόσμιο ομαδικού, όπως για το ίδιο αγώνισμα ήταν και η διοργάνωση που ματαιώθηκε πέρυσι. Η σχετική απόφαση πάρθηκε ΓΣ της ITTF στο Χιούστον.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x