Γενικά

Η Τόλιου πέρασε στο κυρίως ταμπλό στο Feeder της Πορτογαλίας

Με δύο νίκες και αξιόλογες εμφανίσεις η Κατερίνα Τόλιου προκρίθηκε την Τετάρτη στην εναρκτήρια μέρα του World Table Tennis Feeder της Πορτογαλίας στο κυρίως ταμπλό του απλού γυναικών.

Στα «νοκ άουτ» προκριματικά του World Table Tennis Feeder της Πορτογαλίας, η Κατερίνα Τόλιου ξεπέρασε δύο εμπόδια από την Ευρώπη (το δεύτερο, μάλιστα, ήταν η Σλοβένα συμπαίκτριά της στον Παναθηναϊκό Άνα Τοφάντ) κι υλοποίησε τον βασικό της στόχο.

Από την Πέμπτη επιδιώκει το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα και στον γύρο των «64» αλλάζει… παραστάσεις και βαθμό δυσκολίας με αθλήτρια από την Κορέα.

Στους αγώνες στη Βίλα Νόβα ντε Γκάια πήρε μέρος κι η Μαλαματένια Παπαδημητρίου. Δεδομένα θα είχε από την αρχή δύσκολο έργο η νεαρή πρωταθλήτριά μας και τελικά αποκλείστηκε στον δεύτερο προκριματικό γύρο από την Κροάτισσα Ράκοβατς.

Στα διπλά δεν έχουν παρουσία τα δύο μέλη της Εθνικής μας ομάδας γυναικών.

Στο απλό αμφότερες είχαν «bye» στον πρώτο προκριματικό γύρο και μετά αγωνίζονταν την ίδια ώρα. Η Τόλιου, νούμερο 218 στην παγκόσμια κατάταξη, είχε αντίπαλο την Ολλανδέζα Τάνια Χέλε (Νο 699). Συνάντησε δυσκολίες, αλλά επιβεβαίωσε στα τρία σετ ότι είχε τις πιθανότητες με το μέρος της (11-9, 11-8, 11-8).

Το βράδυ της Τετάρτης αγωνίστηκε στον καθοριστικό τρίτο προκριματικό γύρο απέναντι στην Άνα Τοφάντ (Νο 238). Η Σλοβένα γνωρίζει, βέβαια, καλά την πρωταθλήτριά μας από τη συνεργασία τους τα τελευταία χρόνια στον Παναθηναϊκό, όμως δεν παίζει με ευχέρεια την άμυνα. Η Τόλιου ήταν σταθερή, έκανε κιόλας με ανατροπή από 3-8 το 2-0 στα σετ και δεν γινόταν ν’ αφήσει αναξιοποίητη την ευκαιρία. Στο τελικό 3-1 τα σετ ήταν 11-3, 11-9, 7-11 και 11-5.

Αργότερα, η κλήρωση του κεντρικού ταμπλό στο πορτογαλικό Feeder την έφερε αντιμέτωπη με την Κιμ Χάεγιονγκ, η οποία είναι στο νούμερο 119 του παγκοσμίου πίνακα αξιολόγησης. Η Κορεάτισσα βρέθηκε απευθείας στις «64». Ο αγώνας αρχίζει στις 11:35 Ελλάδας την Πέμπτη.

Η Παπαδημητρίου (νούμερο 388 στον κόσμο) τέθηκε αντιμέτωπη στον δεύτερο προκριματικό με την Κροάτισσα Λέα Ράκοβατς (Νο 255). Μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και πήρε το προβάδισμα, μετά είχε και σετ μπολ 10-9 για να κάνει το 2-0, ώσπου ηττήθηκε τελικά 3-1, παρά την καλή της εμφάνιση (11-9, 10-12, 4-11, 9-11).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x