Μαχητικά Αθλήματα

Η χρυσή γενιά της Πάλης γράφει Ιστορία στον ελληνικό αθλητισμό!

Η οικογένεια της Πάλης νιώθει ιδιαίτερη υπερηφάνεια για όλους τους αθλητές που διακρίθηκαν, αλλά και γι αυτούς που ακόμα δεν έχουν πιάσει τους στόχους τους, αλλά προσπάθησαν σκληρά!

Η ελληνική Πάλη για μία ακόμη φορά αποδεικνύει ότι διανύει την πιο... χρυσή περίοδο στην Ιστορία της! Το άθλημα των Ολυμπιονικών, που έχει χαρίσει κατά το παρελθόν πολλές και αλησμόνητες αθλητικές επιτυχίες στην χώρα μας, αποδεικνύει ότι βρίσκεται συνεχώς στον δρόμο των μεγάλων επιτυχιών!

Ο σωστός συντονισμός, η σκληρή δουλειά και η προσπάθεια από όλους έχουν ως αποτέλεσμα η Ελλάδα να πρωταγωνιστεί σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις, κάθε ηλικιακής κατηγορίας.

Μέχρι στιγμής οι Ελληνες παλαιστές το 2023 έχουν κατακτήσει μετάλλια σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις που έχουν συμμετάσχει. Πιο συγκεκριμένα σε 5 Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και δύο Παγκόσμια η χώρα μας έχει κατακτήσει συνολικά 10 μετάλλια!!

Οι σύγχρονοι... Μίδες του αθλητισμού αποδεικνύουν ότι είναι παλαιστές και αυτό το σπουδαίο κατόρθωμα - μετάλλια σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις - είναι κάτι σπάνιο για τον ελληνικό αθλητισμό.

Αναμφίβολα αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο πλούσιο ταλέντο των αθλητών, την σκληρή δουλειά των σωματειακών προπονητών, καθώς και το στοχευμένο πρόγραμμα των ομοσπονδιακών προπονητών.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης, σύμφωνα με τις οικονομικές της δυνατότητες, είναι ίσως η μοναδική ομοσπονδία που δίνει πριμ στους αθλητές για τις επιτυχίες τους, ακόμα και στις μικρές ηλικιακές κατηγορίες, ενώ ταυτόχρονα παρέχει πολλές προετοιμασίες στους διακριθέντες αθλητές και όχι μόνο.

Η... χρυσή φουρνιά της ελληνικής Πάλης έχει ακόμα έναν μεγάλο στόχο. Στο επερχόμενο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών - Γυναικών να διακριθούν και να έρθουν οι πρώτες προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Η οικογένεια της Πάλης νιώθει ιδιαίτερη υπερηφάνεια για όλους τους αθλητές που διακρίθηκαν, αλλά και γι αυτούς που ακόμα δεν έχουν πιάσει τους στόχους τους, αλλά προσπάθησαν σκληρά!

Εκτός από τα 10 μετάλλια, έφτασαν μία ανάσα από το βάθρο καταλαμβάνοντας την 5η θέση σε Ευρωπαϊκά ή Παγκόσμια πρωταθλήματα οι: Ηλίας Παγκαλίδης, Αχιλλέας Χρυσίδης, Αζαμάτ Χοσόνοφ, Γρηγόρης Σαρίδης, Αβραάμ Μουστόπουλος, Βασιλική Καραβάνου, Βερονίκη Ιωσηφίδου και Μαρία Λουίζα Γκίκα

Τα καλύτερα έρχονται!

Οι διακρίσεις


Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών - Γυναικών:
Χρυσό: Νταουρέν Κουρουγκλίεβ
Ασημένιο: Γιώργος Κουγιουμτσίδης
Χάλκινο: ΜαρίαΠρεβολαράκη

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U23
Χρυσο: Γιώργος Κουγιουμτσίδης

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20
Χάλκινο: Νικολέτα Μπάρμπα

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U17
Χάλκινο: Μαρία Λουίζα Γκίκα
Χάλκινο: Βασίλης Παπαγεωργίου

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U15
Χάλκινο: Μαρία Λουίζα Γκίκα

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U20
Χάλκινο: Αχιλλέας Χρυσίδης

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U17
Χρυσό: Αρίωνας Κολιτσόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x