Γενικά

Η Ιωάννα Ζτάλιου πρώτη διεθνής Ελληνίδα διαιτήτρια επιτραπέζιας αντισφαίρισης με blue badge

Νέα τιμή σε διεθνές επίπεδο καταγράφεται εδώ και λίγες ημέρες για την ελληνική διαιτησία στην επιτραπέζια αντισφαίριση.

Η Θεσσαλονικιά Ιωάννα Ζτάλιου έγινε γενικά η πρώτη από τον χώρο των διεθνών Ελλήνων διαιτητών πινγκ πονγκ που πέρασε στους blue badge status διαιτητές του αθλήματος. Η Ζτάλιου ολοκλήρωσε επιτυχώς όλες τις διαδικασίες για αναβάθμιση της θέσης της (Advanced Rules Exams) και το όνομά της ανακοινώθηκε αυτή την εβδομάδα μαζί με άλλα οκτώ από όλο τον κόσμο, τα οποία παίρνουν το μπλε σήμα και αποκτούν το δικαίωμα να διαιτητεύσουν σε κορυφαίες διοργανώσεις, από Major events της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας μέχρι Παραολυμπιακούς και Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Ιωάννα Ζτάλιου έγινε διαιτήτρια της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης το 2009. Το 2016 πήρε το «χρίσμα» της ITTF και το white badge και το 2019 πέρασε τις Advanced Rules Examinations, που ήταν το πρώτο βήμα για το blue badge.

Αφού τελειώσει με το κομμάτι των εξετάσεων, ο υποψήφιος γι’ αυτή την αναβάθμιση διεθνής διαιτητής πρέπει να συμπληρώσει τουλάχιστον δύο χρόνια συμμετοχής σε διεθνείς διοργανώσεις και να περάσει από υψηλότερης βαθμίδας σεμινάρια διαιτησίας.

Από τις αγωνιστικές εκδηλώσεις στο εξωτερικό χρειάζεται να έχει παρουσία τουλάχιστον σε δύο και να πάρει από αξιολογητές τουλάχιστον τέσσερις θετικές αξιολογήσεις. Τη σεζόν 2020-2021, η Βορειοελλαδίτισσα διαιτήτρια δεν είχε συμμετοχή σε διεθνείς αγώνες λόγω των γνωστών επιπτώσεων του κορωνοϊού και άρχισε πάλι να βγαίνει στο εξωτερικό το 2022.

Συμπλήρωσε τις επιτυχείς αξιολογήσεις (πρόσφατα την τέταρτη και τελευταία), πέρασε και προβλεπόμενη συνέντευξη στα αγγλικά το καλοκαίρι στην Πολωνία στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U15 και U19 και τις προάλλες ανακοινώθηκε επίσημα από την ITTF μέσα σε εννέα νέους blue badge status διαιτητές.

Από 'δω και μπρος, η Ζτάλιου έχει τη δυνατότητα να δουλέψει σε κορυφαία αθλητικά ραντεβού της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Μπορεί να επιλεγεί για Ολυμπιακούς Αγώνες, για Παραολυμπιακούς Αγώνες και για όλα τα Major events της ITTF και της WTT (παγκόσμιο πρωτάθλημα, Contender, Star Contender κλπ.).

Η διαδικασία αφορά στο ότι οι διοργανώτριες αρχές βγάζουν προσκλήσεις προς τους διαιτητές με το μπλε σήμα, οι τελευταίοι δηλώνουν ενδιαφέρον για το που θέλουν να πάνε και μετά είτε επιλέγονται γι’ αυτούς, είτε όχι.

Να θυμίσουμε τέλος ότι το περασμένο καλοκαίρι στην Ορεστιάδα η Ζτάλιου ήταν επιδιαιτήτρια στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Νέων.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x